Nemzetközi porond: öt csapatunk a vízben

2018. február 28. 09:25

A Bajnokok Ligájában az OSC és a Szolnok itthon, az Eger Hollandiában játszik, míg az Euro-kupa elődöntőjének második felvonásában a Miskolc az FTC-t fogadja.

Fotó: OSC Waterpolo/Balogh Máté

A 9. fordulóval folytatódik a Bajnokok Ligája főtábláján a küzdelem – két csapatunk is itthon ugrik medencébe.

Az A-csoportban az inkább matematikai, mintsem reális továbbjutási esélyekkel bíró OSC a BL-ezüstérmes Jug Dubrovnikot fogadja – a 20:30-kor kezdődő összecsapást a Digi Sport2 tűzte a műsorára. A kinti mérkőzésen helytállt a magyar együttes (12-10-re kapott ki), talán akkor játszott a legjobban a szezonban a nemzetközi porondon – kell-e mondani, most ezt is felül akarja múlni.

„Sok választásunk nincs: nyerni kell! Tudjuk, hogy az egyik legerősebb ellenfelünket fogadjuk, de a mi helyzetünkben ezzel nem kell foglalkozni. Talán mondhatom, kezd összeállni a történet, megtaláltuk a játékunkat, bízom benne, viszontláthatjuk ezen a meccsen is” – mondta Tóth László vezetőedző, aki kedden este a Hajós-uszodában nem volt felhőtlenül boldog, hiszen a női válogatott másodedzőjeként volt részese a Hollandia elleni 10–5-ös Világliga-vereségnek.

Játékosai elszántak, a szerb Szava Randjelovics a LEN által küldött sajtólevélben így fogalmazott: „Nagyon kemény meccs lesz a Jug ellen. Kiváló csapatot vár ránk, de van esélyünk otthon nyerni akkor, ha figyelünk a legeredményesebb játékosaira.”

Vjekoslav Kobescak, a rivális edzője óvatosan így vezette fel a mérkőzést: „Amikor Magyarországon játszol, tudod, hogy nem vár rád könnyű mérkőzés, különösen a Bajnokok Ligájában. Az OSC nemrégiben edzőt váltott, és azóta sokkal jobban játszik, amit Moszkvában a Dinamo ellen is látni lehetett.”

A B-csoportban a címvédő Szolnok a Herceg Novit fogadja – a 18 órakor kezdődő mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. A 6. fordulóban 14–6-ra nyert Montenegróban Cseh Sándor együttese, ám a vezetőedző óva int a túlzott elbizakodottságtól. Persze ennek ellenére, mondani sem kell, győzelmet vár játékosaitól, mint utalt erre a csapat honlapján: „A BVSC sem volt nekünk annyira könnyű három héttel ezelőtt, meg a Jadran ellen nagyon jól játszottunk odakint és tíz nullra is vezettünk. De az az Eger, amelyik oda- vissza megvert minket, az ikszelt ott. Van, amikor jók vagyunk, van, amikor nem annyira. De vannak olyan csapatok, akiket akkor is meg kell vernünk, hogyha nem vagyunk jó formában.”

Vladimir Gojkovics
, a Jadran Hercegnovi vezetőedzőjének szavai sok mindent elárulnak („Nagy megtiszteltetés lesz számunkra a BL-címvédő otthonában játszani, megpróbálunk minél tovább meccsben maradni”), ugyanakkor nem árt óvatosnak lenni.

Így igaz az Eger esetében is, még akkor is, ha a csoportutolsó Alphen vendégeként egyértelműen mellette szólnak az esélyek. „Kötelező a győzelem. Remélem, hogy ugyanolyan szinten játszunk majd, mint eddigi mérkőzéseinken, és energikus, sikeres, ambiciózus teljesítményt nyújtanak a játékosok” – fejezte ki reményét Dabrowski Norbert vezetőedző, aki értelemszerűen bízik abban, hogy az utóbbi időben remek formába lendült csapata folytatja a szériát a szezon végéig.

Holland kollégája, Ron van der Wild szerint: „A Steaua ellen jó meccset játszottunk legutóbb, és noha az Eger erősebb ellenfél, megpróbálunk ezúttal is így tenni a szurkolóink előtt, és szoros mérkőzést játszani.”



Az Euro-kupában az elődöntő visszavágóját rendezik: a nemzetközi porondon újonc Miskolc háromgólos hátrányt szedett össze az FTC elleni fővárosi mérkőzésen. Sportemberekről lévén szó, természetesen megpróbálja a csapat a lehetetlent, ugyanakkor Sike József vezetőedző és csapata is tisztában van az esélyekkel, és elsősorban jó, szoros meccsben bízik. A 18:45-kor kezdődő találkozót a Digi Sport2 közvetíti.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 9. forduló
A-csoport

Waspo Hannover (német)–Olympiakosz Pireusz (görög), 17:30
CNA Barceloneta (spanyol)–Partizan Beograd (szerb), 19:15
A-Híd-OSC–Újbuda–Jug Dubrovnik (horvát), 20:30 – tv: Digi Sport2
AN Brescia (olasz)–Dinamo Moszkva (orosz), 20:30

Az állás
1. Olympiakosz 19
2. Brescia 16
3. Barceloneta 15 (81–59)
4. Dinamo Moszkva 15 (77–72)
5. Jug Dubrovnik 13
6. OSC 7
7. Hannover 6
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
Szolnoki Dózsa–Jadran Hercegnovi (montenegrói), 18:00 – tv: Sport1

Spandau 04 Berlin (német)–Steaua Bucuresti (román), 19:30
AZC Alphen (holland)–ZF-Eger, 20:30

Kedden játszották
CN Sabadell (spanyol)–Pro Recco (olasz) 9–18

Az állás
1. Recco 24
2. Eger 16
3. Szolnok 15 (94–56)
4. Spandau 15 (72–69)
5. Jadran Hercegnovi 13
6. Steaua 9
7. Sabadell 6
8. Alphen 0

Férfi Euro-kupa, elődöntő, 2. mérkőzés
PannErgy-Miskolci VLC–FTC-PQS Waterpolo, 18:45 – tv: Digi Sport2 – az első mérkőzésen 9–13
SM Verona (olasz)–CN Marseille (francia), 19:30 – az első mérkőzésen 11–9



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok