E.ON Férfibajnokság: könnyed egri bemelegítés a BL-re

2018. február 26. 21:20

Dabrowski Norbert csapata 16–8-ra győzte le a Debrecent, így győzelemmel kezdte a felsőházi küzdelmeket, s állt újra az élre. A hevesiek szerdán a holland Alphen ellen játszanak BL-meccset.

Fotó: Fehér Kálmán

Az E.ON Férfibajnokság felsőházában egy mérkőzés maradt az 1. fordulóból hétfőre: a szerdai, Alphen elleni idegenbeli Bajnokok Ligája meccsre hangoló Eger magabiztosan kezdett a Debrecen ellen: Decker Ádám, Bedő Krisztián és Angyal Dániel lőtt akciógólt, miközben olyan hatékony volt a hazai védelem, hogy nem kellett védenie Braniszlav Mitrovicsnak.

Megadta ezzel az alaphangot Dabrowski Norbert együttese, amely a nagyszünetig 8–3-as előnyt hozott össze. Nagyszünet után kettőt faragott hátrányából a vendég alakulat, Kállay Márk és Süveges Máté szerzet gólt, sőt támadhatott is a 8–6-ért, ám sikertelenül. Angelos Vlachopoulos nyugtatta meg az egri híveket, majd Sztrahinja Rasovics megúszásgólja jelezte, nem engedi ki a kezéből a győzelmet az Eger.

A folytatás is ennek jegyében telt, a hatékony hazai támadójáték során valamelyest enyhült a védelmi fal, amit jól kihasznált Komlósi Péter együttese, s végül nyolc lőtt gólig jutott. Az egri 16 viszont fölényes győzelmet eredményezett.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Köszönöm a debreceniek hozzáállását, hogy hozzájárultak a hétfői időponthoz. Három hónapig szerda szombat menetrendben fogunk játszani. A nyolc kapott gól több mint kellene, de a konditeremből érkeztünk a ma esti mérkőzésre.”

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: „Tudtuk hogy erős az Eger, kalkulálni lehetett a vereséget. Tisztességes meccset játszottunk, a nagy különbségű annak köszönhető, hogy sok lefordulásos gólt kaptunk.”

E.ON Férfibajnokság, középszakasz
Felsőház, 1. forduló
ZF-Eger–Debrecen 16-8 (4-2, 4-1, 2-3, 6-2)
Gólszerzők:
Rasovics 3, Kovács Gergő 3, Vlachopoulos 3, Hosnyánszky 2, Bedő 2, Angyal, Avramovics, Decker Á., ill. Durik 2, Szőke 2, Kállay, Macsi, Süveges, Boros
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. Eger 43
2. Szolnok 42
3. FTC 42
4. OSC 36
5. Miskolc 26
6. BVSC 25
7. Honvéd 23
8. Debrecen 17

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok