UVSE, Dunaújváros: nehéz visszavágók előtt

2018. február 24. 20:15

A Női Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén Benczur Márton csapata 7–7-re végzett itthon a Padovával, a Dunaújváros pedig 13–10-re kikapott az Orrizonte Cataniától.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Előny, sőt megnyugtató előny megszerzésében bízott Benczur Márton – nos, ebből sajnos nem lett semmi. Nem lett, mert a Hajósban bárhogy igyekezett lerázni a Padovát az UVSE, nem sikerült. Különösen Alessia Millo semlegesítése okozott gondot, ő tartotta igazán meccsben a vendégeket – speciel ő volt az, aki 7–5-ös hazai vezetés után két góllal a záró negyedben egyenlített. Az emberelőnyök megjátszásával sajnos akadtak gondjai a magyar bajnoknak, ráadásul riválisa többször is lefordult róla – nyilván alapos kielemzés következik, hogy a padovai visszavágón ne érje kellemetlen meglepetés a csapatot.

„Szerintem az év leggyengébb játékát nyújtottuk ma, abszolút hízelgő ránk nézve az eredmény. Kicsit értetlenkedve állok a mai játékunk előtt, maradjunk annyiban, hogy a megbeszélt taktikát nyomokban tartalmazta az, amit előadtunk. Benne van a pakliban, hogy rosszabbul játszunk, de számomra meglepő volt az idegeskedés, kapkodás, és az emberelőnyök ilyen rettentő gyenge megjátszása. Meg fogjuk beszélni, ki fogjuk elemezni. Mérhetetlenül csalódott vagyok, gratulálok az olasz csapatnak. Padovába győzni megyünk, más lehetőségünk nincs” – értékelt érezhetően csalódottan Benczur Márton.

A Dunaújvárosnak nem sikerült megvalósítania terveit, hiszen meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott negyedenként. Az első félidővel még nem volt gond, de fordulás után 8–2-t produkált az Orrizonte, avagy így nem lehetett esély a sikerre. Ami figyelemreméltó, hogy amíg Mihók Attila csapata a második negyedben a Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta duó vezérletével képes volt hat gólt lőni, addig a másik háromban összesen négyszer vette be az amerikai Ashleigh Johnson kapuját. A pillanatnyi fellángolás kevés volt ezen a meccsen, Roberta Bianconi térfélcsere után kezdett be igazán, s végül előbb egyenlített a cataniai rivális, majd a záró menetben a maga javára fordította a csatát, s ugyan 10–11-nél még visszajött a remény, végül 10–13 lett a vége.

„Az első félidei eredménnyel a mérkőzés előtt is kiegyeztem volna, de sajnos a második félidőben kemény fizikai párharcba kerültünk, amelyből rosszul jöttünk ki. Az emberhátrányos játék felőrölte erőnket, és így támadásban sem tudtunk jó teljesítményt nyújtani. A mérkőzésen többször volt fordulópont, de jobb eredményre számítottunk” – mondta csalódottan Mihók Attila, az újvárosiak vezetőedzője.

A visszavágókat március 17-én rendezik.

Női Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–Orrizonte Catania (olasz) 10–13 (2–3, 6–2, 1–4, 1–4)
Gólszerzők:
Szilágyi 4, Gurisatti 3, Mchunu 2, Garda, ill., Bianconi 4, Aiello 3, Garibotti 2, Ioannou, Palmieri, van der Sloot, Riccioli
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–Plebiscito Padova (olasz) 7–7 (1–1, 3–2, 2–2, 1–2)



Gólszerzők:
Keszthelyi 2, Steffens 2, Sevenich, Csabai, Takács V., ill. Millo 4, Barzon 2, Queirolo
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
CN Sabadell (spanyol)–La Sierena Mataro (spanyol) 12–3
Kinef Kirishi (orosz)–Olympiakosz Pireusz (görög) 10–10

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok