UVSE, Dunaújváros: olasz meló

2018. február 24. 12:05

A Női Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén Bencur Márton csapata a Padovát (19:00), Mihók Attila együttese pedig a Cataniát (17:00) fogadja.

Garda Krisztinára (szemben) és Keszthelyi Ritára is kulcsszerep várhat az olaszok elleni meccseken - Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Az előző LEN-kupa arany- és bronzérmese, avagy az UVSE és a Dunaújváros ebben a szezonban többet akar. Többet, Euroliga Négyes Döntőt! A két csapat az egész szezonban fókuszba állította ezt a bizonyos negyeddöntőt, hiszen szombaton ez következik. Mindkét csapatunk itthon kezdi meg a párharcot, mindkettő olasz csapat ellen.

Az UVSE a Plebiscito Padovát fogadja 19 órától a Hajós-uszodában. Hajlamos volna azt írni az ember, hogy az esélyek egyértelműen a mieink mellett szólnak, ám élénken él benne az egy évvel ezelőtti történet, amikor hasonló helyzetben a Mataro húzta keresztül a számításokat. Az első, szintén hazai összecsapáson egyértelműen az UVSE akarata érvényesült, 10–4-re vezetett, semmi jel nem utalt arra, hogy ebben a párharcban nehézségek lehetnek. Elég volt azonban az utolsó negyedben párpercnyi rövidzárlat, így 10–9 lett a vége, ettől vérszemet kapva a spanyol rivális odahaza kiejtette a magyar bajnokot. Szóval, nem ért az óvatosság.

„Sokat készültünk erre a párharcra, bízunk magunkban, sokat tanultunk a tavalyi negyeddöntőből” – erősítette meg Gangl Edina, Európa-bajnok kapus, aki hozzátette: „Azok közé tartozom, akik szeretnek olaszok ellen védeni. Ráadásul így az olimpiai ciklus felénél hihetetlenül feldobott a gyorskoris fiúk téli olimpiai aranyérme, fantasztikusak voltak, nehéz szavakat találni a teljesítményükre. Őket látva új erőt is kaptam, jó érzés.”

A vezetőedző, Benczur Márton bízik abban, hazai medencében sikerül akkora előnyt kiharcolniuk, amivel nyugodtan utazhatnak majd a visszavágóra. Kiemelte, hogy rutinos csapattal találkoznak, mindazonáltal miután az Euroliga megnyerése a céljuk, venni kell az akadályt.

A Dunaújvárosra papíron nehezebb feladat, az Orrizonte Catania vár – Mihók Attila együttese 17 órától fogadja a Fabó Éva Sportuszodában az olaszok elitcsapatát. A klub honlapján az elmúlt időszakban pazarul teljesítő Európa-bajnok védő, a csapatkapitány Garda Krisztina foglalta össze a várakozásokat: „Azt tudjuk, hogy a világ egyik legjobb kapusa véd náluk, az amerikai válogatott Ashleigh Johnson, aki jól fedi a kaput. Rajta kívül még két-két olasz válogatott center és lövő játszik náluk, illetve egy holland válogatott lövő, Sabrina van der Sloot. Van der Sloot-t jobban ismerjük, mivel az UVSE és a Szentes színeiben is már játszott. A négy olasz válogatottat is ismerjük válogatottból, vagy klub szinten is, hiszen Bianconi az Olympiakoszban is játszott, volt alkalmunk már megküzdeni velük. Egész évben gyakoroltunk egy taktikát, amit szeretnénk játszani. Úgy gondolom, hogy ezzel meglepetést tudunk szerezni nekik, hiszen inkább statikus vízilabdázásra számíthatnak (statikus zóna, sok lövő csel, lövés), de a pozíció játékban inkább ők a jobbak. Ha meg tudjuk őket lepni és le tudunk fordulni, akkor előnyre tehetünk szert. A BVSC és a Szentes meccs is a taktikai elemek éles helyzetben történő gyakorlásáról szólt. Vélhetően azon dől el a mérkőzés kimenetele, hogy meg tudjuk-e valósítani a saját játékunkat, vagy egy olyan játékkal kell játszunk, amit igazából minden vízilabdás ismer, bár nem gyakoroltuk és az nem meglepetés. Bízom benne, hogy legalább annyian kijönnek megnézni minket, mint tavalya a Sabadell ellen, nagyon sokat számított és erőt adott a rengeteg szurkoló és az energiájuk.”

A vezetőedző annyit tett hozzá, hogy meglátása szerint jobban ismerik a Cataniát, mint az olaszok őket, azaz a meglepetést ők szolgáltathatják. Így legyen!

Az UVSE ezen a felületen, a Dunaújváros pedig ezen a felületen élő stream-közvetítést ad a mérkőzésről!

Női Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés
CN Sabadell (spanyol)–La Sierena Mataro (spanyol), 13:15
Kinef Kirishi (orosz)–Olympiakosz Pireusz (görög), 14:00
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–Orrizonte Catania (olasz), 17:00
UVSE–Plebiscito Padova (olasz), 19:00



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok