Női válogatott: egyéni képzés, tesztek, meccskeret vasárnap

2018. február 23. 12:52

A két felejthetetlen hangulatú győzelem után harmadszor is színre lép a Hajós-uszodában női válogatottunk: Bíró Attila csapata február 27-én, kedden 20:30-tól Hollandiát fogadja a Világliga európai selejtezőjében.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Női válogatott edzés a Hajósban, a sátorban – ezúttal kicsit másként. Másként, mert a program így engedi.

„Tekintettel arra, hogy szombaton az UVSE és a Dunaújváros egyaránt Euroliga-negyeddöntőt játszik, ezúttal a Világliga-meccsre a szokottnál később, vasárnap jelölöm ki a csapatot. A két klub játékosaira addig értelemszerűen nem számíthatok, a többieknek viszont hasznos edzéseket tarthatunk. Az egyéni képzés kerül előtérbe, teszteket végzünk, taktikai elemeket beszélünk át” – fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány, aki kiválasztott játékosaival pénteken délelőtt az UVSE ellen fór-hátrányt gyakoroltatott.

A BVSC-ből Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna, az FTC-ből Kasó Orsolya és Kövesdi Vivien, a Szentesből Lekrinszki Gina edz együtt szombatig. A kapitány számított volna Hertzka Orsolya (BVSC), Farkas Tamara (BVSC) és Rybanska Natasa (Szentes) játékára is, ám ők betegség miatt nem állhattak rendelkezésre, így az ifiktől „átrendelt” 17 esztendős Kudella Panna (Szentes) is válogatott sapkát húzhatott a fejére.

A keddi, hollandok elleni mérkőzésre a Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 650 fő számára ingyenessé tette a belépést, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok és az igényelt belépők számának felsorolásával a regisztracio@waterpolo.hu címre lehet elküldeni, egy email címről négy ingyen belépő igényelhető. A regisztrációhoz feltétlen szükséges a név megadása!

A regisztrációk száma napról napra nő, garantáltan telt ház lesz az uszodában. A hangulatra persze korábban sem lehetett panasz – sőt! A csapat mellett jó ideje kiálló, fergeteges miliőt teremtő hű szurkolótábora, a Carpathian Brigade például ezúttal is ott lesz a meccsen!

Világliga, nők, európai selejtező
1. forduló: 2017. november 21.:
Hollandia-Magyarország 7-6, Spanyolország-Oroszország 9-8
2. forduló: 2017. december 19.: Magyarország-Spanyolország 10-9, Oroszország-Hollandia 9-6
3. forduló: 2018. január 29-30.: Magyarország-Oroszország 12-9, Hollandia-Spanyolország 8-11
4. forduló: 2018. február 27.: Magyarország-Hollandia, 20:30, Oroszország-Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27.: Spanyolország-Magyarország, Hollandia-Oroszország
6. forduló: 2018. május 1.: Oroszország-Magyarország, Spanyolország-Hollandia

Az állás: 1. Spanyolország 6 pont (29–26), 2. Magyarország 6 pont (28–25), 3. Oroszország 3 pont (26–27), 4. Hollandia 3 pont (21–26)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok