E.ON Férfibajnokság: nagy csatában nyert az Eger

2018. február 22. 18:47

Végig partiban volt a nagyot küzdő OSC a Bitkey-uszodában, ám a hazaiak végül 8–7-re győztek.

Fotók: Fehér Anna

Az alapszakaszt a mérkőzéstől függetlenül korábban megnyerte már a B-csoportban az Eger, így nem ez volt a tétje a felek hevesi ütközetének. A meccs ugyanis azt volt hivatott eldönteni, hány pont lesz közöttük a felsőházban, és ha esetleg találkoznak a későbbiekben, hány pontról indul kettejük párharca.

Nos, a Tóth László irányításával új szelet fogó OSC sokkal jobban kezdett: Nemanja Ubovics centergólját a Bitskey-uszodában először vendégként fellépő Erdélyi Balázs fejelte meg akciógóllal, így 0–2 állt a táblán. Dabrowski Norbert elmúlt időben remeklő csapata persze nem ijedt meg, így a második menet közepén egyenlített (Lőrincz Bálint fórból, majd ötösből talált be), sőt Angyal Dániel is hozta a „szokásos” fórgólját. A kiegyenlített csatában Kovács Gábor szólt hozzá a meccshez érdemben, majd Bedő Krisztián mester centergólja, és Salamon Ferenc pontos lövése jelentette a felírni valót, avagy nagyszünetig hiába gyömöszölték egymást a csapatok, nem tudott egyik sem a másik fölé kerekedni. Ebben szerepet játszott a két kapus, Braniszlav Mitrovics és Bisztritsányi Dávid jó teljesítménye is.

Térfélcsere után Hárai Balázs remek centermunkája írta tovább a forgatókönyvet, de később Drasko Brguljan egyenlített, maradt minden a régiben. Lőrincz remeklése döntőnek bizonyult a negyed végén: előbb újra mesterien passzolt a pontos befejező Hárai kezére, majd hátul emberhátrányban blokkolta Salamon lövését. Bisztritsányi védése esélyt adott az OSC-nek újra az egyenlítésre, ám Mitrovics bravúros védésével tartott a házigazda az előnyét.

A záró menetben pontatlan volt az Eger, miközben átellenben Brguljan, majd Erdélyi is pontosan célzott a fór letelte után, így 2–1 után újra vezetett az OSC. Hogy igazán éles legyen a végjáték, Kovács Gergő tett, aki előnyből egyenlített – így indultak neki az utolsó két percnek. Egy vendég figyelmetlenséget kihasználva Bedő szemfüles labdalopása után Sztrahinja Rasovics úszott meg, s gólja – mint utóbb kiderült – eldöntötte a partit, 8–7-re nyert az Eger.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: Azt kaptam, amit vártam: nagy küzdelem, nem feltétlen magas színvonal, sok hiba. Küzdöttünk, voltak olyan periódusok, amikor úgy éreztem, nincs bennük elég erő – hogy honnan jött aztán, nem tudom, de nagyon örülök neki.”

Tóth László, az OSC vezetőedzője: „Jó meccs volt, a végjátékot rontottuk el. Vezettünk, majd túl könnyen adtunk nekik egy kiállítást, majd kiszámítható helyzetből kaptunk gólt. Tudtuk, hogy nüanszokon múlhat majd – jobb védekezéssel esélyünk lett volna a győzelemre. Az utolsó góljukat nem értettem, nem engedhetünk el így embert. Sajnos így sikerült, az utolsó két perc hibái sokba kerültek.”

E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 14. forduló
B-csoport
ZF-Eger–A-Híd-OSC-Újbuda 8–7 (1–2, 3–2, 2–1, 2–2)
Gólszerzők:
Lőrincz 2, Hárai 2, Angyal, Rasovics, Kovács Gerő, Bedő, ill. Brguljan 2, Erdélyi 2, Salamon, Kovács Gábor, Ubovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A csoport végeredménye:
1. Eger 40 pont
2. OSC 33 pont
3. Miskolc 26 pont
4. Honvéd 23 pont
5. Pécs 17 pont
6. Szentes 13 pont
7. Tatabánya 11 pont
8. Szeged 0 pont

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok