E.ON Férfibajnokság: gigászi küzdelemben győzött a Fradi, csoportelső a Szolnok!

2018. február 22. 20:40

Az E.ON Férfi OB I alapszakaszának 14., egyben utolsó fordulója az A-csoport első helyéről döntött. A rendkívül fordulatos találkozót ugyan a Ferencváros nyerte, az egymás elleni eredmény döntött, így a Szolnok az első, a Fradi pedig a második pozícióból várhatja a középszakasz küzdelmeit!

Madaras Norbert három találattal járult hozzá a Ferencváros győzelméhez! Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Testvér-párharc. Mindazonáltal, hogy csoportelsőségről döntő csúcsrangadót játszott a Tisza-parton a Szolnok a Ferencvárossal, a két csapat mellett a Jansik-testvérpár is újra farkasszemet nézett egymással. A házigazdákat erősítő idősebb fivér, Dávid a mérkőzés felvezetőjében elmondta: "Az első három mérkőzés nekünk kedvezett, de kétszer is döntetlen lett a vége, és büntetőkkel nyertünk. Nagyon kemény meccsek voltak, biztos vagyok benne, hogy komoly nyomot hagytunk a Fradiban, és tiszta erőből nekünk fognak esni!", melyre Szilárd eképpen válaszolt: "Biztos, hogy nekik fogunk esni! Az, hogy büntetőkkel kaptunk ki, nem azt jelenti, hogy kikaptunk, hanem döntetlent értünk el, de sajnos a végén ők örülhettek. Most szeretnénk fordítani!" - mosolygott az öccs.
 
Nos, a mérkőzést a vendéglátó szolnokiak kezdték jobban, előbb Milan Alekszics, majd a csapatkapitány, Zivko Gocics zörgette meg a fővárosiak hálóját, mindketten akcióból. Varga Zsolt tanítványai azonban nem hagyták elhúzni a hazaiakat, Jaksics révén zárkózott a Fradi, nem sokkal később pedig Jansik Szilárd ejtett Nagy Viktor kapujába. Younger és Mitrovics jóvoltából gyors gólváltás következett, majd a végére maradt még egy hazai dupla, Alekszics és Csuk találataival 5-3 állt a szolnoki Vízilabda Aréna eredményjelzőjén az első játékrész után.

Ami pedig a hangulatot illeti, parázslott a lelátón, a parton, és a vízben egyaránt - a játéktér szélén az edzők reklamálásért kaptak sárgát, míg a játékosok a medencében harcoltak foggal-körömmel az alapszakasz-győzelemért. És ahogyan azt az ifjabb Jansik fivér ígérte, valóban nekiestek a Szolnoknak, csak a második negyedig kellett várni a Fradi-rohamra. Varga Dénes előnyben értékesített találatával és Madaras Norbert triplájával meglépett 7-5-re az FTC, miközben a túloldalon Cseh Sándor hálóőrt cserélt, Nagy Viktort Kardos Gergely váltotta a szolnoki kapuban.

A ferencvárosi gyors ott folytatta, ahol a nagyszünet előtt abbahagyta, Stefan Mitrovics fórgóljával már hárommal ment a vendégegyüttes, ám a szerb klasszis találatát már nem hagyta megválaszolatlanul a Cseh-csapat. Akárcsak Varga Dénes későbbi megúszásgóljára, úgy a Mitrovics találatra is Aaron Younger felelt. Kiegyenlített küzdelemben potyogtak a gólok, még kettő itt is, és még kettő ott is, a hazaiaknál újfent Younger valamint Gocics, míg a vendégeknél Varga Dénes és Nikics volt eredményes, 9-11.
 
Izgalmasnak ígérkezett a fordulatokban gazdag rangadó utolsó felvonása is, hiszen a döntés a negyedik negyedre maradt. A címvédő Zalánki Gergő találatával egyre zárkózott, ám Nikics góljával újra kettő volt a különbség. A találkozó a hajrában kezdett eldőlni, két perccel a lefújás előtt Prlainovics ötméteresével ismét egy gól volt a Fradi előnye, a csoportelsőséget azonban háromgólos győzelem esetén hódíthatták volna el, a végére azonban közte kettő maradt - de a visszavágás sikerült, miként azt Jansik Szilárd is megjósolta!
 
Folytatás szombaton, immáron a középszakasz küzdelmeivel!

E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 14. forduló
A-csoport


Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo 11-13 (5-3, 0-4, 4-4, 2-2)

Gólszerzők: Younger 4, Gocics 2, Aleksics 2, Zalánki G., Csuk, Prlainovics, ill. Madaras N. 3, Varga Dénes 2, Mitrovics 2, Nikics 2, Jaksics 2, Jansik Sz., Varga Dániel.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)


A csoport végeredménye:
1. Szolnok 39 pont
2. FTC 39 pont
3. BVSC 25 pont
4. Debrecen 17 pont
5. Kaposvár 16 pont
6. Vasas 15 pont
7. Szombathely 9 pont
8. UVSE 4 pont

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok