„Jó volt a lányok hozzáállása, elégedett vagyok!”

2018. február 04. 09:38

Az Európa Kupa voloszi selejtezőjét három győzelemmel és egy vereséggel második helyen zárta továbbjutó női válogatottunk. Bíró Attila szövetségi kapitány hasznos tornáról beszélt.

Fotók: Áts Bertalan (Volosz)

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk vasárnap reggel helyi idő szerint 8 órától játszotta utolsó mérkőzését a voloszi Európa Kupa selejtezőjében. Bíró Attila csapata a várakozásoknak megfelelően 22–3-ra győzte le ellenfelét – a szövetségi kapitány a mérkőzést értelemszerűen néhány mondattal letudta: „Minden sportoló álma egy reggel nyolc órakor kezdődő mérkőzés – korrektül, tisztességesen lehoztuk.”

Ami a lényeg: a csapat három győzelemmel és egy vereséggel bejutott a LEN új sorozatának a Hatos Döntőjébe, amelyet március 23–25. között meg nem erősített hírek szerint a spanyolországi Pontevedrában rendeznek majd. Miután a másik vasárnapi mérkőzésen Görögország 11–11-re végzett Olaszországgal, csoportgyőztesként jutott tovább, rögvest az elődöntőbe. A mieink másodikként kvalifikáltak magukat, és a hollandiai csoport harmadikjával (a 14:30-kor kezdődő Hollandia–Oroszország csata alakítja majd ki a végeredményt) játszanak.

„A célunkat elértük, sőt többet is annál – tette hozzá a szakvezető. – Két komplett, nagyon erős válogatottal játszottunk, az olasz ráadásul le is győztük, de a görög elleni vesztes mérkőzésen is voltak jó periódusaink. Ezek a találkozók nagyon sok hasznos tapasztalattal bírtak, ezekből tudunk tanulni, fejlődni, amire értelemszerűen még szükségünk van. Jó hozzáállást tapasztaltam minden játékostól, abszolút elégedett vagyok.”

A játékosok most visszatérnek klubjaikba, legközelebb a február 27-én esedékes, Hollandia elleni hazai (Hajós-uszoda) Világliga-mérkőzés előtt találkozik majd a keret. „Az azt megelőző Euroliga negyeddöntő miatt szűkösebb lesz a felkészülési idő, az UVSE és a Dunaújváros játékosai közvetlenül a mérkőzést megelőző napon csatlakozhatnak az addig a munkát már megkezdő társaikhoz. Fontos és szokás szerint jó hangulatú mérkőzés vár ránk, győzelemmel hatalmas lépést tehetnénk a Szuperdöntőbe jutáshoz.”

Női Európa Kupa, selejtező
B-csoport, Volosz (Görögország), 4. játéknap

Izrael–Magyarország 3–22 (1–5, 0–3, 1–6, 1–8)

Vezette: Blanchard (francia), Dreval (orosz)

IZRAEL: Pares – Bogachenko, Golan, Shechori, Noy 1, Futorian, Strugo 1, Ben David, Edaen 1, Hochberg, Vardi, Felix

MAGYAROSZÁG: Lekrinszki – Farkas T. 2, Máté, Gurisatti 2, Horváth B. 3, Kövesdi, Rybanska 2, Leimeter 2, Kuna 4, Gyöngyössy 2, Csabai 4, Vályi V. 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

További eredmény:
Görögország–Olaszország 11–11

A végeredmény: 1. Görögország 10, 2. Magyarország 9, 3. Olaszország 7, 4. Németország 3, 5. Izrael 0

A-csoport, Oosterhout (Hollandia)
Az állás:
1. Spanyolország 10, 2. Hollandia 7, 3. Oroszország 6, 4. Horvátország 0, 5. Franciaország 0
A vasárnapi program
Franciaország–Horvátország, 13:00
Hollandia–Oroszország, 14:30




E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok