Edzőváltás az OSC kispadján, lemondott Petik Attila

2018. február 03. 20:14

Eseménydús fordulón van túl az E.ON Férfibajnokság B-csoportja, hiszen a Szentesen elvérző pécsiek legjobb nyolcba jutásról dédelgetett álmai szertefoszlottak, míg a Honvéd bebiztosította a helyét a felsőházban. Miskolcon igazságos döntetlen született, az újbudaiak kispadján pedig edzőváltás történt.

Petik Attila búcsút intett az újbudai kispadnak - Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A B-csoport szombati partijainak sorát a Tatabánya-Honvéd találkozó nyitotta. Meglepetésre a fővárosiakat alaposan megizzasztották a házigazda tatabányaiak - noha a mérkőzést a Honvéd kezdte jobban - rögtön egy duplával -, a bányászok a második negyed derekára zsinórban szerzett három góljukkal átvették a vezetést. Vad Lajos tanítványai Gyárfás Tamás vezérletével a nagyszünetre egalizáltak, és visszavették az előnyt, ám a hazaiak nem hagyták meglépni ellenfelüket, többször is kiegyenlítettek. Az utolsó nyolc percet azonban a Honvéd bírta jobban, győzelmével pedig bebiztosította a helyét a legjobb nyolcban.
 
Míg a Honvéd a Tatabánya felett aratott sikerével beverekedte magát a felsőházba, addig a pécsi remények Szentesen szertefoszlottak. A csapatok 5-4-es pécsi vezetés mellett cseréltek térfelet, ám a második félidőben magához ragadta az irányítást a hazai alakulat. A hajrában kapaszkodott ugyan a mecsekaljai együttes - Lukács Gergely legénysége kétszer is felzárkózott döntetlenre, de az utolsó percben Somogyi Balázs fórgóljával eldöntötte a meccset Szentes.
 
Az újbudaiak a hivatalos közösségi oldalukon jelentették be közleményben, amely szerint Petik Attila lemondott az A-Híd-OSC-Újbuda vezetőedzői tisztjéről, az idény végéig pedig Tóth László, a magyar női vízilabda-válogatott másodedzője látja el a megbízott edzői feladatokat. A leköszönő tréner 13-4-es győzelemmel búcsúzott az újbudai kispadtól, csapata magabiztosan győzte le a sereghajtó szegedieket.
 
Míg az OSC edzőváltásról számolt be, addig a Miskolc Vadovics Viktor és Nagy Ádám szerződéshosszabbításáról számolt be. Sike József alakulata nagyszerűen kezdett az Eger ellen, felváltva potyogtak a találatok a miskolci uszodában, hol a házigazdáknál, hol a vendégeknél volt az előny. A két csapat nem bírt egymással, egyik fél sem tudott behozhatatlan előnyre szert tenni, így óriási küzdelemben igazságos döntetlen született. Érdemes kiemelni, hogy a hazaiak válogatott kerettag kapusa, Csoma Kristóf 62%-kal védett (13/21), avagy főszerepet játszott abban, hogy a BL-ben edződő, szerdán a Szolnokot fogadó hevesiek nem tudták hazavinni a három pontot.

Sike József, a hazaiak mestere boldogan állt az M4 kamerája elé: "Ami bennünk maradt azt kijátszottuk száz százalékig, igazságtalan lett volna a sors, ha ezen a mérkőzésen nem szerzünk pontot, szerintem megérdemeltük az egy egységet. Nekünk tanulni kell még a nemzetközi és a magyar bajnokság párhuzamát. Jövőre, ha Európa Kupa szereplők leszünk, akkor már nem úttörőként éljük meg a második évet, hanem mint rutinos kupa szereplők, könnyebb lesz ehhez alkalmazkodni. A küzdőszelem megvan, kondícióban sem vagyunk rosszabbak, mint a középmezőny. Talán prognosztizálhatjuk, hogy itt a középrészen két csapat van. Papíralapon várható újra egy BVSC-Miskolc küzdelem az ötödik helyért járó kupaszereplésért. Látom, hogy ők is jó úton haladnak. Remélem, hogy egy sportszerű mérkőzésen be tudjuk bizonyítani, a mi csapatunk a jobb."

Dabrowski Norbert eképpen értékelt: "A meccs képe alapján úgy érzem, hogy mi vettünk el egy pontot a Miskolctól. Nem volt meglepő, azt játszották, amit tudnak, nagyon pontosan. Szervezetten pólóztak, amik az erényeik, azokat jól kidomborítják, arra játszanak okosan. Úgy érzem, hogy ez egy nagyon jó eredmény most nekünk, annak ellenére, hogy a mi keretünk erősebb. Szerdán és szombaton is játszottunk, úgy gondolom így utólag, hogy teljesen igazságos döntetlen született. Jó mérkőzés volt, a nézők jól szórakozhattak. Szerdán már a Szolnokkal játszunk, nincs idő ezzel foglalkozni, bár jobb lett volna egy kényelmesebb mérkőzés, nagyon elfáradtunk, de biztosan a Szolnok is, mert a másik csoportban a BVSC ellen egy góllal tudtak csak nyerni."
 
E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 13. forduló
B-csoport

Tatabánya-RacioNet Honvéd 8-9 (2-2, 1-2, 3-3, 2-2)
Gólszerzők:
Francsics D. 2, Katonás 2, Kolarik 2, Kistamás., Hoppál, ill. Gyárfás 3, Manhercz Á. 2, Balakirev 2, Simon R., Szivós
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Metalcom Szentes-PVSK-Mecsek Füszért 11-10 (2-2, 2-3, 4-1, 3-4) 
Gólszerzők:
 Palotás 3, Kiss K. 2, Somogyi 2, Takács J., Nagy M., Vörös, Pellei, ill. Csacsovszky A. 2, Chilkó 2, Csaba 2, Szatmári 2, Csacsovszky E., Lajkó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

CONTITECH SZEGED-A-HID OSC ÚJBUDA 4-13 (1-3, 0-6, 1-2, 2-2)
Gólszerzők: Szilvasán P. 2, Berki, Irmes M., ill. Erdélyi 3, Bundschuh 2, Gór-Nagy 2, Ubovics 2, Szabó B., Juhász., Tóth M., Randjelovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-MVLC-ZF-Eger 8-8  (1-2, 4-3, 1-1, 2-2)
Gólszerzők: 
Bowen 3, Berta 2, Halek, Vadovics, Nagy Á., ill. Vlachopoulos 3, Kovács G. 2, Hárai, Angyal, Hosnyánszky
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A csoport állása:
1. Eger 34 pont (12 mérkőzés)
2. OSC 33 pont
3. Miskolc 23 pont
4. Honvéd 22 pont
5. Pécs 16 pont
6. Szentes 12 pont
7. Tatabánya 10 pont (12 mérkőzés)
8. Szeged 0 pont



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok