„Jó felvezető estére”

2018. február 02. 12:12

Bíró Attila a németek elleni 26–3 után (Volosz, Európa Kupa-selejtező) önbizalom növelő mérkőzésről beszélt. Csapatával már a 19:30-kor kezdődő, görögök elleni találkozóra készül, hiszen az lesz az igazi erőfelmérő.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk az olimpiai ezüstérmes olaszok elleni csütörtök esti siker (11–9) után pénteken délelőtt Németország ellen játszott a voloszi Európa Kupa-selejtezőtornán. A Bíró Attila irányította csapat könnyed játékkal 26–3-ra győzött.

Nem véletlen, hogy a szövetségi kapitány a mérkőzést követően így értékelt: „Könnyed átmozgató edzésnek megfelelt a mérkőzés. Gyakorolgattuk a szorosból való lefordulásokat, mindenki szóhoz jutott a beírt mezőnyjátékosok közül.”

A találkozón Gurisatti Gréta mellett négy gólt jegyzett Farkas Tamara és Kövesdi Vivien is, hármat Máté Zsuzsa mellett Kuna Szonja és Rybanska Natasa is, avagy olyan játékosok szórhatták meg magukat, akik igyekeznek stabilizálni helyüket a csapatban, akiknek az önbizalmának igencsak jót tehetnek az ilyen meccsek.

„Így van, feltétlen hasznos volt ebből a tekintetből a mérkőzés, a válogatottban mindig felemelő érzés gól, gólokat lőni – most olyan játékosok is megtehették, akik korábban kevesebb szerephez jutottak, ebből tudnak ők is építkezni” – tette hozzá Bíró Attila, aki a következő órákkal kapcsolatban elárulta, ebéd, pihenő következik, majd még az esti, görögök elleni rangadót megelőzően videózás is szerepel a programban.

„Jól ismerjük őket, a komplett világbajnoki csapatuk játszik, egységes, masszív csapat, akár az Európa-bajnokság egyik esélyese is lehet. Nálam mindig is favoritok, hiszen képzett játékosok, kiváló centerek alkotják a keretüket, a vébén is nehezen győztük le őket, és a negyeddöntőben a spanyolok is nehezen bírtak el velük. Annak örülnék, ha a megbeszéltek zömét meg tudnánk valósítani, és jó meccset vívnának a hazai közönség támogatását élvező ellenfelünkkel szemben. Erre a meccsre jó felvezető volt a németek elleni összecsapás” – fogalmazott a kapitány, aki tisztában van azzal természetesen, hogy a görögök legyőzése a Hatos Döntőben rögvest elődöntőt érne (hiszen a csoportgyőztes rögvest a négy közé kerülne), ám nem foglalkozik ezzel, lévén, mint elmondta, mindkét verziónak megvan a maga előnye. A négybe jutást természetesen öröm lenne, ám egyáltalán nem baj, ha majd még három meccset kellene vívni, hiszen épül, épülget még a csapat.

Női Európa Kupa, selejtező
B-csoport, Volosz (Görögország), 2. játéknap

Magyarország-Németország 26-3 (6-2, 6-0, 6-0, 8-1)

Vezette: Jaumandreau (spanyol), Radicevic (horvát)

MAGYAROSZÁG: Lekrinszki - Farkas T. 4, Máté 3, Gurisatti 4, Horváth B. 1, Kövesdi 4, Rybanska 3, Leimeter 2, Kuna 3, Gyöngyössy, Csabai, Vályi V. 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

NÉMETORSZÁG: Kerssenboom - Vosseberg 1, Kostruba, Eggert 1, I. Deike, G. Deike, Vunder, Fry, Stiefel 1, Hinz, Gelse, Ebell, Sieber (kapus).

A másik mérkőzésen:
Olaszország-Izrael 19-0

A csoport további programja
Február 2., péntek

Izrael-Németország, 18:00
Görögország-Magyarország, 19:30
Február 3., szombat
Olaszország-Németország, 18:00
Görögország-Izrael, 19:30
Február 4., vasárnap
Izrael-Magyarország, 7:30

Görögország-Olaszország, 9:00
(A kezdési időpontok magyar idő szerint értendőek, Voloszban egy órával előbb járnak)



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok