„Cél volt, hogy ugorjunk nekik” – sikerült!

2018. január 29. 19:55

A pazar, 4–0-s kezdés megadta a mérkőzés alaphangját – Bíró Attila szövetségi kapitány nagyon elégedett a Világliga európai selejtezőjének 3. fordulójában Oroszország felett aratott 12–9-es győzelemmel, a csapat játékával.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Mint beszámoltunk róla, a Bíró Attila irányította női válogatottunk – ismét fantasztikus hangulatú csatában – Spanyolország után Oroszországot is felülmúlta a Világliga európai selejtezőjében. A 12–9-es győzelem után a szövetségi kapitány érthetően elégedetten, mosolyogva nyilatkozott.

„Úgy gondolom, hogy megleptük az oroszokat a védekezésünkkel, az első két negyedben nem tudták beadni a labdát, így nem is kaptak kiállítást. Kintről, jó blokkok ellen akartuk meglövetni őket, s ez sikerült, nem tudtak lefordulni” – adta meg a remek kezdésre illetően a választ, majd hozzátette: „Természetesen cél volt, hogy ugorjunk nekik, ugyanakkor ez nem annyira egyszerű, mint így elmondva, szóval minden mérkőzésen nem várhatom ezt. Most sikerült, ami jó, mert megadta a meccs alaphangját.”

Bíró Attila nem titkolta, rendkívül fontosnak tartotta a győzelmet, mert feltétlen szeretné a csapatával kivívni a sorozat Szuperdöntőjébe jutást – ismeretes, a négy induló európai együttesből három lehet majd ott a fináléban.



„Minden hazai meccsnek sorsdöntő jelentősége lehet, sőt talán az sem lesz mindegy, hány góllal nyer egy-egy csapat. Bíztam benne, hogy sikerül több góllal nyerni, mint a spanyolok ellen, ezért az utolsó pillanatig igyekeztem a csapatban tartani a tüzet. Az emberelőnyös játékunk finoman szólva sem volt tökéletes, de az átlövéseink ültek, a centerjáték működött, elégedett vagyok.”

Orosz kollégája, Alexander Gajdukov természetesen csalódottan fogalmazott: „A magyar csapat nagyon jól, koncentráltan kezdett a mérkőzés elején. Jobban használták ki a helyzeteiket és az emberelőnyös szituációkat. A védekezésünk nem volt elég kemény, ennek köszönhetően nagy előnyre tettek szert, amit a meccs végéig próbáltuk ledolgozni, de nem sikerült."

Női Világliga, európai selejtező, 3. forduló
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 12–9 (4–1, 3–2, 3–4, 2–2)

Hajós-uszoda, vezette: Rakovics-Krstonosics (szerb), Mauss (német)

Magyarország: Gangl – Szilágyi 3, Máté 2, Szücs G. 1, Parkes, Keszthelyi 1, Leimeter 1. Csere: Gurisatti, Horváth B. 2, Vályi V., Gyöngyössy 1, Garda 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Oroszország: Karnaukh – Karimova 3, Borisova 2, Serzhantova 1, Simanovich, Ivanova 2, Ryzkhova 1. Csere: Gerzanich, Khamzaeva, Churzina, Timofeeva, Tolkunova. Szövetségi kapitány: Alexander Gajdukov

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A Hollandia–Spanyolország mérkőzést kedden 20 órától rendezik.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok