E.ON férfibajnokság, B-csoport: lendületben az Eger

2018. január 27. 20:57

A Miskolc visszavágott a Tatabányának, az OSC dolgát alaposan megnehezítette a Pécs, a Szentes Szegeden nyert.

Fotók: Fehér Anna

Gyászszünettel kezdődött Egerben a mérkőzés: 92 éves korában elhunyt Kőteleky Dénes, aki korábban több mint tíz éven keresztül szolgálta az egri vízilabdát, mint az akkori szakosztály elnöke, majd elnökségi tagja. A mérkőzésen aztán végig koncentrált, jó játékkal emlékezett a volt vezetőjére a csapat: már az első negyedben odatette magát, 4–0-val nyitott. Az 53. születésnapját ünneplő Vad Lajos igyekezett felrázni csapatát, majd jobb híján mély vízbe dobta a fiatalokat,  edződjenek csak a mezőny egyik legjobbja ellen. A szerdán a BL-ben Szolnokon győző egriek láthatóan lendületben vannak, 17–4-es sikerük során remek gólokkal, határozott védekezéssel igazolták mindezt.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Úgy éreztem, hogy a második negyed közepéig éles volt a Honvéd, megpróbált visszajönni. Utána azonban elfáradt, fizikailag fölényben voltunk. A Honvéd sokkal jobb csapat annál, mint amit ma mutatott, de a meccs rajtunk múlt, lendületet kaptunk, fent tudtuk tartani a motivációt. Amit elértünk a Szolnok ellen, azt a szintet tudtuk tartani.”

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: „Eléggé emlékezetes lett a szülinap… A két csapat között van különbség. Megpróbáltunk mindent, becsülettel felkészültünk, ez jött ki belőle. A második negyed közepétől a Komjádi-kupa csapatot játszattam, mert egy-két kulcsjátékossal nem vagyok elégedett. A jó játékos nem csak a dumában jó, hanem a vízben is – itt van hiányérzetem. Nem Szivós Mártonra és Decker Attilára gondolok, ha ők nem lennének, nem voltánk ebben a pozícióban, amiben vagyunk, hogy van esélyünk a felsőházba jutásra. Ilyen meccseken nem szabad őket bent hagyni. Csúnya volt, de szépen fel kell épülni, nekünk azokat kell megverni, akik velünk azonos szinten vannak. Az Eger három napja legyőzte a Bl-győztes, mi pedig aranyosak vagyunk…”

A pont nélkül álló Szeged megyei vetélytársa ellen próbált javítani, ám a harmadik negyedben elveszítette erre esélyét. A Szentes ugyanis rákapcsolt, hátul is stabil volt, Meixner Marcell remekül védett (12/17, 71%), és végül négy góllal, 9–5-tel nyerte meg az összecsapást.

Az emlékezetes októberi, nagy visszhangot kiváltó tatabányai 6–3-as vereségre gondolva bizonyosan fűtötte a visszavágás vágya a Miskolcot, amely szerdán az Euro-kupa elődöntőjében ugyan kikapott négy góllal az FTC-től, de három negyedig kifejezetten jól tartotta magát, igazolta erejét. A Tatabánya ezúttal is felvette a versenyt, a harmadik negyed közepén Katonás Gergely góljával, majd a negyedik negyed elején Szentesi Ádám találatával egy gólra zárkózott (10–9), ám a hajrát Sike József együttese bírta jobban, Berta József és Szasa Misics vezérletével begyűjtötte a pontokat.

A Bajnokok Ligájában a Dinamo Moszkva ellen is fájó vereséget szenvedő OSC dolgát alaposan megnehezítette a Pécs: Lukács Gergely együttese eleinte „csak” tapadt a fővárosiakra, majd Zerinváry Lóránd góljával a 15. percben 5–4-re vezetett. Petik Attila csapata (amelyből a jól játszó Szava Randjelovicsot és Hegedűs Gábort is végleg kiállították) nagy nehézségek árán fordított, de a vendégek nem törtek meg, így izgalmasan alakultak az események. A végén aztán érvényesült a rutin, avagy az OSC felőrölte ellenfele erejét, s 3–0-s záró etappal 10–6-ra nyert.

E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 11. forduló
B-csoport
ZF-Eger–RacioNet-Honvéd 17–4 (4–0, 3–1, 5–1, 5–2)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 4, Decker Á. 3 , Vlachopoulos 3, Rasovics 2, Angyal, Lőrincz, Kovács G., Csucskovics, Biros B., ill. Illés 2, Vad, Hertzka
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ContiTech-Szeged–Metalcom-Szentes 5–9 (1–2, 2–2, 0–3, 2–2)
Gólszerzők:
Berki 2, Szilvasán 2, Vidovics, ill. Nagy M. 2, Kiss K., Somogyi, Palotás, Vörös, Pellei, Tóth Gy., Vishnyakov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda–PVSK-Mecsek Füszért 10–6 (3–2, 2–3, 2–1, 3–0)
Gólszerzők:
Kolozsi 2, Randjelovics 2, Bundschuh, Erdélyi, Kovács G., Seman, Brguljan, Ubovics, ill. Csacsovszky E. 3, Lajkó, Szatmári, Zerinváry
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolci VLC–Tatabánya 13–9 (4–2, 4–3, 2–3, 3–1)
Gólszerzők:
Berta 3, Misics 3, Sánta 2, Kuzmenko 2, Halek, Vadovics, Milicsics, ill. Kistamás 2, Szentesi 2, Katonás 2, Máthé, Fazekas, Francsics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A csoport állása:
1. Eger 30 pont (10 mérkőzés)
2. OSC 27 pont
3. Miskolc 22 pont
4. Honvéd 16 pont
5. Pécs 13 pont
6. Tatabánya 10 pont (10 mérkőzés)
7. Szentes 9 pont
8. Szeged 0 pont

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok