E.ON Férfibajnokság, A-csoport: esélyesek 3 pontja

2018. január 27. 16:04

A BVSC már matematikailag is biztos felsőházas, a negyedik pozícióért azonban nagy a csata a Vasas, Debrecen, Kaposvár trió között.

Fotó: Nagy Anita/DVSE

A hétközben még Euro Kupa elődöntőt vívó Ferencvárost némi meglepetésre rögvest lerohanták a vendég cívisvárosiak. A sérülések és betegségek miatt megtizedelt és megfiatalított DVSE az első játékrész felében Smitula Gergő, Kállay Márk és Szőke Szabolcs góljaival 3-0-ra vezetett. A zöld-fehérek Vámos Márton ötödik percben szerzett fórgóljával jelezték, ők is megérkeztek a meccsbe. A hajdúságiak csapatkapitánya, Kállay Márk már önmaga második, csapata negyedik találatát szerezte, mikor Jansik Szilárd és Madaras Norbert akciógóljaival egyre zárkózott a Fradi, 3-4.

A második negyedben felváltva potyogtak a gólok. Előbb Varga Dániel értékesítette a fővárosiak javára megítélt büntetőt - egyenlítő találatára Boros Tamás felelt, Manhercz Krisztián akciógóljára pedig Lukas Durik, sőt, Kállay ötméteresével meglépett kettőre a Debrecen. Nem sokáig tartott azonban az előny, a Ferencváros az utolsó percben Varga Dénes és Vámos Márton révén félidőben újra döntetlen állt az eredményjelzőn, 7-7.

Nagyszünet után egy újabb Vámos-góllal átvette a vezetést az FTC - a mérkőzésen először. A remek napot kifogó Kállay találatával egyenlített ugyan a Debrecen, azonban Vámos, Varga Dénes és Madaras villanásaival három volt a vendéglátók előnye.

Hiába vezetett sokáig a DVSE, és tartotta nagyszerűen a lépést a bombaerős Fradival szemben, az Euro Kupa-győztes a negyedik negyedben újabb négyessel növelte előnyét, melyet már nem tudott behozni a piros-fehér gárda, Stefan Vidovics ötöse csak szépségtapasz volt.  

A Szőnyi úton nagyszerű csapatjátékot mutatott be a BVSC: Szűcs Levente biztos felsőházba jutó csapatából 11 mezőnyjátékos is gólt szerzett, ami tökéletesen világít rá arra, miben is rejlik a zuglóiak ereje.

A Szombathely némi meglepetésre nagyszünetben 5–4-re vezetett a Vasas otthonában, ám Földi László együttese a folytatásban megrázta magát, és a hat gólig jutó Marnitz Gergő vezérletével végül magabiztosan, 13–8-ra nyert, és harc tovább a felsőházi tagságért.
 
E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 11. forduló
A-csoport

 
FTC-PQS Waterpolo-Debrecen 14-9 (3-4, 4-3, 4-1, 4-1)
Gólszerzők: 
Vámos M. 4, Madaras N. 4. Varga Dénes 3, Manhercz K., Varga Dániel, Jansik Sz., Mitrovics, ill. Kállay M. 4, Smitula G., Durik, Szőke Sz., Boros T., Vidovics. 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
MKB-Eurolasing-BVSC-Zugló–UVSE 14–8 (4–2, 3–2, 4–1, 3–3)
Gólszerzők:
Mészáros Cs. 2, Pásztor 2, Létay 2, Kovács P., Szabó Bendegúz, Mátyok, Csapó, Várnai, Czigány, Török, Sugár, ill. Baksa 2, Major, Vogel Simon, Rábavölgyi, Korbács, Korényi, Németh D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket–AVUS 13–8 (3–3, 1–2, 4–2, 5–1)
Gólszerzők:
Marnitz G. 6, Bencz 2, Sélley-Rauscher 2, Steinmetz Á. 2, Burián, ill. Garancsy 2, Ekler 2, Kiss Cs., Polovic, Basara, Ukumanov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A csoport állása:
1. Szolnok 33 pont
2. FTC 30 pont 
3. BVSC 22 pont
4. Vasas 15 pont
5. Debrecen 10 pont
6. Kaposvár 9 pont
7. Szombathely 6 pont
8. UVSE 4 pont



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - FTC Telekom

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok