Jó meccs lehet a Fradi-Szeged találkozó

2013. október 10. 15:12

A hétvégén az ötödik fordulót rendezik a férfi ob I.-es bajnokságban.

Csonka lesz a forduló, hiszen a szolnokiak Romániában a Bajnokok Ligája selejtezőjében küzdenek, így a szentesiek elleni mérkőzésüket el kellett halasztani. Nem is feltétlenül az a mérkőzés lett volna izgalmas (bár, ki tudja…), akadnak további párosítások, amelyek magukban hordozzák a meglepetés lehetőségét.

Pénteken az eddig hibátlan Honvéd a masszívan jól küzdő KSI-t fogadja, bravúr lenne az újonc sikere vagy pontszerzése. Szombaton a Vasas azt a Kaposvárt fogadja, amely a múlt héten megszerezte első győzelmét a bajnokságban is – korábban csak a kupában villogott, akkor a Honvéd kiverésével.

Szécsi Zoltán alighanem nehéz feladat elé állítja majd a piros-kék lövőket, érdekesség, hogy a két csapat a sorsolás ilyetén alakulása révén a kupa elődöntőjében akár össze is kerülhet majd.

A rapszodikusan, ám biztatóan szereplő Ferencváros a bivalyerős Szegedet fogadja a Népligetben. A Fradi az Eger ellen már bizonyította, hogy képes koncentrálni (nem sokkal kaptak ki abban a körben), a Vasas ellen 6-6-t játszottak, de nem is olyan régen kikaptak 11-10-re odahaza a KSI-től. Aztán az elmúlt hétvégén nagyon megszórták idegenben a Szentest, így várhatóan most ismét a szebbik arcukat mutatják majd.

Fotó: Fradi Média

„A Szeged a bajnokság egyik legerősebb csapata, maximális tisztelettel és szerénységgel várjuk a mérkőzést. Megpróbáljuk a maximumot kihozni a találkozóból, ha az magában hordozza annak a lehetőségét, hogy nyerjünk, akkor mindent megteszünk érte. Ha nem, akkor igyekszünk a legszorosabb meccset vívni a szegediekkel. Szerencsére mindenki egészséges, teljes értékű játékosokat tudok majd szerepeltetni szombaton” – mondta Varga Zsolt, a Fradi vezetőedzője.

A Fradiban Szabó Botond a 150. bajnoki mérkőzését játszhatja majd.

A szegediek felkészülése igen körülményesre sikeredett, hiszen ezen a héten állítják fel a sátrat a medencéjük fölé, így „albérletbe” kényszerültek. Hétfőn Hódmezővásárhelyen, kedden Budapesten edzettek, aznap a Vasassal és a BVSC-vel is kétkapuztak. Szerda délelőtt bokszedzésen vettek részt a csapat tagjai, csütörtök délelőtt kondi és focizás szerepelt a programban.

„Tudtam előre, hogy a sátorállítás ezzel járt, de úgy döntöttem, inkább a Fradi elleni meccs előtt történjen ez meg, mint a Debrecen elleni találkozót megelőzően. Elképzelhető, hogy még csütörtök délután sem tudunk a medencébe menni, mert ilyenkor még elég hideg a víz” – árulta el Vincze Balázs, a szegediek vezetőedzője.

Ami a bokszedzést illeti, a szakember így értékelte a rendhagyó foglalkozást: „Nem először mentünk el a szegedi bokszklubba. Mint korábban, most is a klub vezetőjének tanácsait fogadtuk, egy-két technikai fogás hasznos számunkra a vízben is. Úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy a játékosok egy kicsit egymásnak essenek. Hogy őszinte legyek, azt hittem, jobban fognak vigyázni egymásra. Szerencsére persze egy-két vércseppen kívül senkinek nem esett baja.”

Vincze Balázs a Ferencvárosról is elmondta véleményét: „Az elmúlt évekhez képest megerősödtek, nem csak a játékoskeret tekintetében. A három ausztrál srác alkotja a csapat gerincét, ez mindenképp meghatározó. Jó középcsapat lehetnek, és ha sikerül stabilizálni a formájukat, az első három után az egyik várományosai lehetnek akár a 4. helynek is, de az ötödiknek mindenképpen.”

Első győzelmére készül a Debrecen, a PVSK viszont folytathatja jó szereplését (az első körben épp a szegediektől csíptek el egy pontot), győzelmével tovább lépegethet előre a tabellán. A bajnok Egernek nem jelenthet gondot az OSC legyőzése a Kondorosi úton.

Az 5. forduló programja:

Október 11., péntek, 20 óra: RacioNet Honvéd-KSI SE
Október 12., szombat, 18 óra: Széchenyi Bank-FTC - A Híd-Szeged
Október 12., szombat, 18 óra 30 perc: Hegyvidék-Ybl - Debreceni VSE
Október 12., szombat, 19 óra: PVSK-Füszért - BVSC-Zugló
Október 12., szombat, 19 óra 30 perc: TEVA-Vasas - Kaposvári VK
Október 12., szombat, 20 óra: OSC-Újbuda - ZF-Eger
Október 22., kedd, 18 óra: Szolnoki Dózsa-Közgép - Valdor-Szentes



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok