Férfi Bajnokok Ligája: itthon, édes itthon

2018. január 24. 10:06

Mindhárom magyar csapat hazánkban lép fel, lévén a Szolnok és az Eger egymás ellen vív várhatóan ádáz csatát, míg az OSC az orosz Dinamo Moszkvát fogadja.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A Férfi Bajnokok Ligája főtáblás küzdelmeinek a feléhez érkezünk. Mindkét csoportban óriási a tülekedés a továbbjutó helyekért, a jó pozíciókért, így minden fordulónak, minden mérkőzésnek óriási a jelentősége.

Speciel az OSC számára az A-csoportban kiemelten fontos lesz a mai, illetve a következő fordulóbeli, Dinamo Moszkva elleni parti – tulajdonképpen nem véletlenül fogalmaznak úgy a Nyéki-uszodában, hogy „Most vagy soha!”.

Az európai szövetség sajtszolgálatának így fogalmaztak az érintettek:

Petik Attila (OSC, vezetőedző): „A Dinamot komolyan megerősítették a nyáron, bizonyították, hogy nagy terveik vannak. Mindazonáltal nem adtuk fel a nyolcas döntőbe jutás tervét, mindent megteszünk, hogy itthon tartsuk a három pontot.”

Tóth Márton (OSC): „Nagyon fontos mérkőzés lesz számunkra. Csak a három pont elfogadható, ezért nyerni kell. A Dinamo nagyon erős csapat, jó szerb és a remek orosz játékosokkal is, így kemény összecsapás lesz.”

Marat Zakirov (Dinamo, vezetőedző): „Kemény mérkőzésre számítunk. Ez a két csapat a nyolcas döntőbe jutásért harcol. Nagyon képzett rivális ellen játszunk, nagyszerű játékosaik vannak minden pozícióban. Mindent megteszünk, hogy jó meccset vívjunk.”

Victor Ivanov (Dinamo): „Kemény mérkőzésre számítunk. Nem lesz könnyű, de ez a Bajnokok Ligája, itt nincs könnyű mérkőzés. Optimistán várjuk a meccset, különösen azok után, hogy megnyertük az Orosz Kupát, reméljük, most is jó eredményt érünk el.”

A B-csoportban a két magyar együttes is legyőző Spandau kavarta meg az előzetes számításokat, így duplán fontossá vált például az Eger számára a két Szolnok elleni találkozó. A hevesiek úgy vannak a mai, idegenbeli fellépéssel, hogy igyekezek visszaszerezni a Berlinben elhullajtott pontokat, ismét saját kézbe venni a sorsukat. A címvédő a Recco felejthetetlen legyőzésével megtette mindezt, elvben nyugodtan várhatná magyar riválisa elleni összecsapást – ám betegségek, sérülések nehezítik a dolgukat.

Cseh Sándor (Szolnok, vezetőedző): „Ez a meccs lesz a harmadik éles tétmeccsünk a téli szünet után, még nem vagyunk a legjobb formában. A betegségek zavart okoztak a felkészülésben. Mint mindig, kemény meccset várok az Eger ellen.”

Zsivko Gocics (Szolnok): „Nagyon jól ismerjük egymást az Eger csapatával, taktikailag nem tudunk egymásnak meglepetést okozni. Az elmúlt években nagyszerű csatákat vívtunk, ez most is így lesz. Az év elején járunk, a formánk még mindig bizonytalan, de ha mindent beleadunk, le tudjuk győzni az Egert.”

Dabrowski Norbert (Eger, vezetőedző): „A tendencia kicsit unalmas már számunkra: minden alkalommal egy nagyon erős Szolnok ellen játszunk, nyerni akarunk, de folyamatosan legyőznek bennünket. Végre szeretnénk nyerni ellenük. Ezzel a céllal készültünk, edzettünk, egyben remélem, ez nem csak a szokásos optimizmusunk a mérkőzés előtt.”

Bedő Krisztián (Eger): „Ismerjük egymás erényeit és hibáit egyaránt. Ez a mérkőzés jó támpontot ad számunkra, hogy kiderüljön, meg tudjuk-e verni a Szolnokot vagy sem. A győzelem lendületet adhatna a következő mérkőzésekre.”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 7. forduló
A-csoport
A-Híd-OSC–Újbuda–Dinamo Moszkva (orosz), 18:30 – tv: Digi Sport1

AN Brescia (olasz)–Partizan Beograd (szerb), 20:30
Olympiakosz Pireusz (görög)–Jug Dubrovnik (horvát), 17:00

Csütörtökön játsszák
CNA Barceloneta (spanyol)–Waspo Hannover (német), 19:15

Az állás
1. Olympiakosz 16
2. Dinamo Moszkva 11
3. Jug Dubrovnik 10 (69–51)
4. Brescia 10 (44–43)
5. Barceloneta 9
6. Hannover 6 (50–53)
7. OSC 6 (47–56)
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
Szolnoki Dózsa–ZF-Eger, 18:30 – tv: Sport2

Spandau 04 Berlin (német)–Pro Recco (olasz), 19:30
AZC Alphen (holland)–Steaua Bucuresti (román), 20:30

Kedden játszották
CN Sabadell (spanyol)–Jadran Hercegnovi (montenegrói) 8–10

Az állás
1. Recco 15 (77–31)
2. Szolnok 15 (67–33)
3. Spandau 15 (59–47)
4. Jadran Hercegnovi 13 (58–57)
5. Eger 10 (54–32)
6. Steaua 3 (32–62)
7. Sabadell 3 (53–85)
8. Alphen 0




19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok