Ülésezett az ob I.-es Liga

2013. október 09. 16:32

A bajnokság lebonyolítási rendjének változásairól, a szövetségi kapitányok által elkészített edzésmódszerek bevezetéséről és az új szabályok alkalmazásáról is szó esett a szerdai tanácskozáson.

Fontos kérdésekről egyeztettek az első osztályú férfi- és női csapatok képviselői a szerdai ligaülésen. Tóth Sándort, a Liga elnökét, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnökét kértük meg arra, hogy foglalja össze, miről volt szó a tanácskozáson.

A mérkőzés-időpontok változása

„A bajnokság menetrendjének változásáról egyeztettek a csapatok és meg is állapodtak a szükséges változtatásokban. Egyrészt Benedek Tibornak voltak kérései a válogatott programja miatt, másrészt a Bajnokok Ligájában érdekelt Eger és Szolnok csapatai kezdeményezték a meglévő időbeni átfedések feloldását. Ezeket a csapatok elfogadták.”

Új tesztrendszer és edzésmódszerek

„Benedek Tibor felvázolta annak az elképzelésnek a lényegét, amelyet az utánpótlásért felelős kapitánnyal és Merész Andrással közösen dolgoznak ki. Ennek lényege, hogy készülne egy egységes tesztrendszer és edzésmódszer-ajánlás, amelyet szeretnék, ha a csapatok alkalmaznának. Ezt, ha teljesen kidolgozzák, kiküldik a csapatoknak, így azok egyszerűbben és következetesen tudnák ellenőrizni és felmérni egy-egy játékos fejlődését.”

A szabályokról

„Ismételt téma volt a FINA új szabályrendszere, már csak azért is, mert megjelent a nemzetközi szervezet hivatalos szabályértelmezési kézikönyve. Ez nagyjából közel áll ahhoz, amit nemrégiben a Stex-házban a hazai egyeztetésen elfogadtunk. Vannak ugyanakkor még kisebb félreértések, és most úgy döntöttek a szakemberek, hogy ezeket két-három edző vezetésével összeírják és megpróbálják kiküldeni a FINA-nak, hogy ezekkel kapcsolatban egyértelműbb, kevésbé vitatott értelmezést kapjunk. Abban állapodtak meg a jelenlévők, hogy továbbra is a korábban elfogadottak szerint vezetik a meccseket.”

Egyeztetés novemberben

„Korábban gyakorlat volt, de két-három éve elmaradt az a kötetlen egyeztetés, beszélgetés, amelyet most november közepére összehívtunk. Az ob I.-es edzők és a játékvezetők találkoznak majd, ahol az esetlegesen fennálló konfliktusokat egy baráti beszélgetés alatt el lehet simítani. Ezeknek a kötetlen találkozóknak régebben is az volt az eredménye, hogy a vélt vagy valós, ki nem beszélt sérelmek feloldódtak, nyugvópontra kerültek.”

Tóth Sándor azt is elmondta, az általában havonta egyszer összeülő Liga fontos testület, egy előkészítő fórum, ahol maguk a csapatok határozzák meg a bajnokság menetét, szakmai ajánlásokat, javaslatokat és véleményeket fogalmaznak meg, és így közvetve vagy közvetlenül komolyan beleszólnak a magyar vízilabda alakulásába, fejlődésébe.



E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Szolnoki Dózsa

2023. febr. 01. 20:45

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - BVSC-Zugló

2023. febr. 11. 13:00

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok