Felajánlás a vízilabda szövetségtől a győri kosarasokért

2013. október 08. 17:04

Magyarország három sporttelevíziója, a DIGI Sport, a SportKlub és a Sport TV összefogott a győri kosarasokért. Jótékonysági árverést szerveznek és egy gálát, melyet mindhárman élőben közvetítenek.

A szeptember 7-én tragikus balesetet szenvedő HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatának mérkőzéseit három csatornán, a Sport TV-n (Euroliga), a SportKlubon (magyar bajnokság) és a DIGI Sporton (Magyar Kupa) láthattuk az elmúlt szezonban. Ez a három konkurens sporttelevízió most összefog, jótékonysági árverést indítanak a Vaterán.

Ezen a felületen ismert magyar és külföldi sportolók, csapatok, szövetségek által felajánlott labdákra, mezekre, relikviákra lehet licitálni október 7-től 16-ig. A bevétel teljes egészében a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül, így Fűzy Ákos és Tapodi Péter családtagjai mellett a balesetben megsérült sportolókat is segíti.

A Magyar Vízilabda Szövetség is csatlakozott a felhíváshoz. Egy két fő részére szóló állandó éves belépőt, valamint a diapolóval közösen a férfiválogatott tagjai által aláírt labdát, sapkát és egy férfiköpenyt ajánlott fel árverésre.

Az összefogás része egy jótékonysági gála is, ami október 13-án lesz a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokban. Az eseményen pályára lépnek a Győri Audi ETO KC kézilabdázói, a Győri ETO FC labdarúgói, az egykori válogatott kosárlabdázókat tömörítő Dávid Kornél All Stars, valamint a DIGI Sport, a Sportklub és a Sport TV legjobbjaiból verbuvált médiaválogatott. A négy csapat keretei a HAT-AGRO UNI Győr játékosaival egészülnek ki. A 12.45-kor kezdődő gálát párhuzamosan közvetíti a DIGI Sport1, a Sport1 és a SportKlub. A televíziós közvetítésnek három műsorvezetője és három kommentátora lesz, akik az élő adásban az árverés aktuális állásáról is beszámolnak.

Az árverés és a rendezvény népszerűsítésében Faragó Richard, Kovács „Kokó” István és Szántó Dávid vállal kulcsszerepet, ők szerepelnek abban a felhívásban, amelyet az árverés ideje alatt láthatnak a televízióban.

Az árverés helye:
http://www.vatera.hu/agyorikosarasokert/

Az árverés ideje: október 7-16.

A jótékonysági gála helye, ideje: Győr Városi Egyetemi Sportcsarnok, október 13., vasárnap, 12 óra 45 perc (Televízió: DIGI Sport1, Sport1, SportKlub)

Az árverés teljes bevétele és a csarnokban a belépőjegy helyett működő becsületkassza tartalma is a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül: Duna Takarékszövetkezet 58600300-11221715. 




19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok