Magabiztos játékkal vitte el a pontokat az Olympiakosz

2017. december 20. 19:44

Petik Attila csapata nem tudta felvenni a versenyt a görög bajnokkal, amely 10–6-ra nyert a BL 5. fordulójában a Nyéki-uszodában.

Salamon Ferenc kitett magáért, ám ez sajnos kevés volt - Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

„A védekezéssel nyerhetjük meg a mérkőzést, de közben az is fontos, hogy megfelelő hatékonysággal lőjünk” – vezette fel a meccset Petik Attila vezetőedző. Nos, eltelt két negyed a találkozóból, és 3–5 állt a Nyéki-uszoda eredményjelző tábláján. Azaz nem sikerült hátul igazán feltartóztatni az Olympiakoszt. Fountoulist igen, ám Genidounias átvette a szerepét, lőtt hármat az amúgy három remek védést is bemutató Bisztritsányi Dávid kapuját.

A védekezés tehát csak többé-kevésbé volt csak rendben, ám a támadás kevésbé sem… Salamon Ferenc szerzett két gólt (egy jó átlövés, majd egy remek akció után Drasko Brguljan passzát húzta be), illetve Erdélyi Balázs 1–0-t jelentő fórgólját jegezhettünk fel – ezen kívül sajnos semmit. Kimaradt helyzetek, Pavic védések, néha-néha gyámoltalannak tűnő támadások. A listavezető pedig nem kegyelmezett, mindkét negyedet egy-egy góllal nyerte, s igyekezett kézben tartani a partit.

Amikor aztán térfélcsere után kétszer sem sikerült megakadályozni a centerbejátszást, és összejött odaát egy ötös és egy akciógól, egyúttal állt már 3–7 a táblán, Petik Attila időt kért, és kemény szavakkal igyekezett felrázni játékosait. Határozottabb, sokkal határozottabb védekezést kért – ennél jóval fajsúlyosabb szavakkal…

Fountoulist mit sem zavart, átlőtte a zónát, egyértelműen az Olympiakosz akarata érvényesült a medencében. És még szerencséje sem volt az OSC-nek…

Lukas Seman aztán csak betett végre egy fórt, majd Bundschuh Erik bombája akadt be Pavic kezei között. A védő aztán összeszedte harmadik kiállítását, amit Obradovic találata is büntetett, így négygólos előnnyel mehetett a záró menetre a vendég együttes.

És ha egy görög együttes így mehet, ott aligha van már esély – most sem volt. Az Olympiakosz okosan játszva haladt előre, sőt Fountoulis révén meglőtte 10. gólját is, így még a szoros vereség reménye is odalett. Salamon tudott még kozmetikázni az eredményen, így 10–6-ra nyertek a vendégek.

„A helyzetkihasználás döntötte el – értékelt Petik Attila. – Amíg a görögök jól használták ki, távoli lövései utat találtak a kapuba, addig mi a komolyabb helyzeteinket is kihagytuk. Amikor egálnál el tudtunk volna lépni, ők lőttek gólt, amikor 5–3-nál zárkózhattunk volna, egyenlíthettünk volna, 7–3 lett oda. Ilyen apró dolgok döntötték el a meccset. A játék képét nézve ott voltunk az Olympiakosz nyakán, ami bíztató, ám a helyzetkihasználáson sürgősen javítani kell, mert nem lehet ezt büntetlenül megtenni.”

Salamon Ferenc szerint: „A meccs feléig partiban voltunk, talán kicsit meg is fogtuk őket, ám adtunk nekik két-három könnyű gólt, amitől magabiztosak lettek. Nem is tudtunk visszakapaszkodni…”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 5. forduló
A-csoport
A-Híd-OSC–Újbuda–Olympiakosz Pireusz (görög) 6–10 (2–3, 1–2, 2–4, 1–1)
Gólszerzők:
Salamon 3, Erdélyi, Seman, Bundschuh, ill. Genidounias 3, Fountoulis 2, Gounas 2, Nikolaidis, Mourikis, Obradovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Waspo Hannover (német)–Partizan Beograd (szerb) 16–6
CNA Barceloneta (spanyol)–Dinamo Moszkva (orosz) 7–7
AN Brescia (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát) 9–8

Az állás
1. Olympiakosz 13
2. Dinamo Moszkva 10
3. Brescia 9
4. Jug Dubrovnik 7
5. Barceloneta 6 (40–35)
6. Hannover 6 (43–42)
7. OSC 6 (37–44)
8. Partizan Beograd 0



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok