Nehéz meccs vár az OSC-re és az Egerre is

2017. december 20. 14:53

Petik Attila csapata itthon fogadja az Olympiakoszt, Dabrowski Norbert együtese a Spandau otthonában lép fel a BL 5. fordulójában. A Szolnok a holland Alphennél vizitál.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Az 5. forduló következik a férfi Bajnokok Ligája alapszakaszában.

Az A-csoportban a pillanatnyilag ötödik helyen álló OSC a listavezető Olympiakoszt fogadja, amely 120 meccses győzelmi sorozatban áll hazája bajnokságában. A görög válogatottra épülő csapatot három légiós erősíti – Pavic, Buslje és Obradovic nevét sem kell senkinek bemutatni…

„Nehéz mérkőzésre készülünk, de ebben a csoportban nincs is könnyű találkozó. A védekezéssel nyerhetjük meg a mérkőzést, de közben az is fontos, hogy megfelelő hatékonysággal lőjünk” – vezette fel a meccset Petik Attila vezetőedző.

A B-csoportban a majdani végelszámolásnál várhatóan sokat számító mérkőzés vár az Egerre, amely a Spandau otthonában lép fel. A négy német pólóssal, azaz idegenlégiósaira támaszkodó német együttes a Szolnok váratlan legyőzésével vált esélyessé a továbbjutásra is akár.

„Igazi dél-szláv vízilabdát játszik ebből az okból kifolyólag az ellenfelünk, aminek a center megjátszása és a fegyelmezett, pontos játék a fő ismérve. Az embereik is megvannak erre a játékra, és mivel sok nemzet teszi ki a keretet, elég sokszínű a csapat. Nekünk persze ettől függetlenül is győznünk kell. Ezen kívül sem gondolnám, hogy bármit is változtatott volna az a tény, hogy a Spandau megverte a Szolnokot. Eddig is tudtuk, hogy nagyon fontos lesz a németországi fellépésünk, mert a sorsolás után egyértelműnek tűnt a Recco és a Szolnok dominanciája. Előzetesen azt gondoltuk, a Spandau, Jadran, Eger hármasból jön ki a maradék két továbbjutó, de az eddigi eredmények azért valamelyest borították a papírformát. A berliniek értelem szerint, nagyot nyertek azzal, hogy meg tudták verni a címvédőt, de ennek csak akkor lesz számukra komolyabb jelentősége, hogyha a mi hármasunkból is jól tudnak kijönni. Na, pontosan ezt szeretnénk ma este megakadályozni, és három pontot szerezni. Azt gondolom, meg is van erre minden esélyünk, pláne, hogy a védekezésünkkel eddig sem volt baj. Más kérdés, hogy Herceg Noviban azért legalább hét-nyolc gólt reméltem tőlünk támadásban, ami azonban nem jött össze. Elsősorban ebben a csapatrészben szeretném, ha előre tudnánk lépni, nem lemondva természetesen az eddig jól működött dolgokról. Szerencsére már sérültünk sincs, így Uros Csucskovics is bevethető. Inkább az jelentett most némi nehézséget, hogy az előző héten elég sokan szerepeltek a Világligában, ezért az volt az elsődleges feladatom, hogy fejben mindenkit ugyanolyan szintre hozzak erre a rendkívül lényeges találkozóra” – idézi az egriek honlapja Dabrowski Norbert vezetőedzőt.

A csoport másik magyar csapata, a címvédő Szolnok a berlini kisiklást a Recco emlékezetes legyőzésével feledtette – ezúttal a csoportutolsó holland Alphen otthonában vizitál. „Egyértelműen kötelező a győzelem, még ha fáradt is a csapat” – jelentette ki Cseh Sándor vezetőedző.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 5. forduló – a program
A-csoport

Waspo Hannover (német)–Partizan Beograd (szerb), 18:30
A-Híd-OSC–Újbuda–Olympiakosz Pireusz (görög), 18:30 – Tv: Digi Sport1
CNA Barceloneta (spanyol)–Dinamo Moszkva (orosz), 19:00
AN Brescia (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát), 20:30

Az állás
1. Olympiakosz 10
2. Dinamo Moszkva 9
3. Jug Dubrovnik 7
4. Brescia 6 (26–26)
5. OSC 6 (31–34)
6. Barceloneta 5
7. Hannover 3
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
CN Sabadell (spanyol)–Steaua Bucuresti (román) 10–11
Jadran Hercegnovi (montenegrói)–Pro Recco (olasz), 18:30
Spandau 04 Berlin (német)–ZF-Eger, 19:30
AZC Alphen (holland)–Szolnoki Dózsa, 20:30 – Tv: SportM


Az állás
1. Jadran Hercegnovi 10
2. Recco 9 (49–21)
3. Szolnok 9 (50–27)
4. Spandau 9 (43–33)
5. Eger 7
6. Sabadell 3 (40–62)
7. Steaua 3 (27–56)
8. Alphen 0



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok