Magyar-spanyol a Hajósban - ez ám az erőfelmérő!

2017. december 18. 17:26

Női válogatottunk kedden 19 órától a vb-ezüstérmes Spanyolország ellen játszik Világliga-mérkőzést. Az ellenfél erős keretéhez csatlakozott a nyáron pihenő center, Maica Garcia is, így tovább erősödött, mindazonáltal Bíró Attila bízik csapatában, amelyet a győzelem reményében küld majd vízbe.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

„Jók, de mi is azok vagyunk!"
 
Leimeter Dóra lényegre törő megállapításával összefoglalhatjuk a keddi magyar-spanyol női Világliga-ütközetet, ugyanakkor érdemes mélyebben is elmerülni a témában. A BVSC játékosa - aki a hollandok elleni idegenbeli mérkőzésen bizonyította a kapitánynak, lehet rá számítani - speciel az egyike lehet azoknak, akik főszerepet kapnak majd a mérkőzésen, ráadásul mellette lehet akár a másik balkezes, a dunaújvárosi Horváth Brigitta is, azaz „rossz kéz" oldalon akár meglephetjük a riválist.
 

„Előfordulhat, hogy ketten leszünk bent a vízben, majd meglátjuk. Nagy csata lesz, az biztos" - tette hozzá Dóra. A két balkezes szerepét Bíró Attila is kiemelte, többek között ettől is várja, hogy veszélyesebb legyen, javuljon a támadójáték. A szövetségi kapitány hozzátette: „Jobb csapatnak tartom jelen állapotban a spanyolt, mint a hollandot. Azért bízom benne, hogy Keszthelyi Rita újbóli játéka erősíti majd a támadásainkat, kapusposzton pedig Gangl Edina visszatérésével még stabilabbak lehetünk, noha ez nem volt nagy probléma az első mérkőzésen."
 
Ami a spanyolokat illeti: erős kerettel érkeztek, hiszen a margitszigeti vb-csapatából 11 játékosra most is számít Miguel Angel Oca szakvezető. És melléjük csatlakozik a csapathoz a nyáron pihenőt kérő és kapó sabadelli Maica Garcia, akit történetesen a világ egyik, ha nem a legjobb centerének tartanak...
 

„A világbajnoki ezüstérmes spanyolok erejét nem kell bemutatni, ráadásul Garciával tovább erősödtek, ami egyet jelent azzal, hogy iszonyatosan nehéz dolgunk lesz ellenük. Ennek ellenére természetesen csak és kizárólag a győzelem vezérel bennünket, itthon, hazai közönség előtt, várhatóan ezúttal is fergeteges hangulatban mindent megteszünk a sikerét. Amúgy van a fejemben egyfajta előre eltervezett rotáció, de sérülések és formahanyatlás miatt ez változhat" - ecsetelte Bíró Attila.
 
A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 600 fő számára ingyenessé tette a belépést a keddi Világliga-mérkőzésre (és a december 22-én esedékes TippMix Szuperkupára!), ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs folyamat során a Világliga-mérkőzésre elfogyott az összes jegy, így a Hajós-uszodában telt ház előtt mérkőznek majd a csapatok. A pénteki Szuperkupára a kérelmeket az adatok (email cím, telefonszám) és az igényelt belépők számának felsorolásával a regisztracio@waterpolo.hu címre lehet elküldeni, egy email címről négy ingyen belépő igényelhető.

Kedden a bejáratnál egy-egy becsületkassza kerül kihelyezésre - mindenki annyiért tekintheti meg a mérkőzést, amennyiért szeretné. A kihelyezett urnákban összegyűlt pénzt a Magyar Vízilabda Szövetség az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa javára ajánlja fel! 



A spanyolok elleni meccskeret
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kiss Alexandra (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 


Világliga, nők, európai selejtező
1. forduló: 2017. november 21.: Hollandia-Magyarország 7-6, Spanyolország-Oroszország 9-8 
2. forduló: 2017. december 19., Magyarország-Spanyolország, Oroszország-Hollandia
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország-Oroszország, Hollandia-Spanyolország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország-Hollandia, Oroszország-Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország-Magyarország, Hollandia-Oroszország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország-Magyarország, Spanyolország-Hollandia
 
 

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok