Ők játszanak a vb-ezüstérmes ellen

2017. december 17. 17:31

Bíró Attila megnevezte keretét a keddi, Spanyolország elleni Világliga-mérkőzésre. A Hajós-uszodában 19 órakor esedékes összecsapásra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Keszthelyi Rita újra válogatott sapkát húz - Fotó: Madar Dávid

Már csak kettőt kell aludni, és meccs, nagy meccs lesz a Hajós-uszodában: női válogatottunk a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország ellen mérkőzik! A keddi összecsapás ráadásul nem afféle felkészülési parti lesz, hiszen a Világliga keretin belül rendezik, avagy pontért, pontokért zajlik majd a csata.

A rivális erős kerettel érkezik, a margitszigeti vb-csapatából 11 játékosra most is számít Miguel Angel Oca szakvezető, avagy kimondottan nehéz ütközet vár alakuló csapatunkra. Bíró Attila csütörtök óta a meghirdetett 19-es keretével készült az összecsapásra – vasárnapra pihenőnapot adott játékosainak, ám előbb megnevezte 13-as meccskeretét.

A sűrű versenynaptár, a rengeteg meccs, menetelés miatt főleg a regeneráción volt a hangsúly, azaz a szárazföldi és a vízi edzések sem voltak ezúttal megterhelőek. Az elméleti felkészülést kapott nagyobb szerepet, speciálisan a spanyolokra készülve elemeztük a támadó- és a védőjátékot. A védekezésünkkel Hollandiában nem volt probléma, támadójátékban azonban többet várok – azt hiszem, Keszthelyi Rita érkezésével, illetve két balkezes bevetésével erőteljesebben támadhatunk. Kíváncsi vagyok, hogy ebben az összetételben mire leszünk képesek a kétség kívül összeszokottabb spanyolok ellen” – fogalmazott a szövetségi kapitány, akinek helyzetét valamelyest nehezítette, hogy pénteken még Szentes–UVSE bajnoki rendeztek – ezt úgy orvosolták, hogy csütörtökön az UVSE-vel edzett együtt a válogatott. És persze ebben az időszakban iskolai vizsgák is napirenden vannak, erre mondják, úgy szép az élet, ha zajlik. Hétfőn két edzéssel a Hajósban is zajlik majd – délelőtt a sajtó nyilvánossága előtt.

A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 600 fő számára ingyenessé tette a belépést a keddi Világliga-mérkőzésre (és a december 22-én esedékes TippMix Szuperkupára!), ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok (email cím, telefonszám) és az igényelt belépők számának felsorolásával a regisztracio@waterpolo.hu címre lehet elküldeni, egy email címről négy ingyen belépő igényelhető. Kérjük, feltétlen jelezzék azt is, melyik eseményére igénylik a jegyeket!



A bejáratnál egy-egy becsületkassza kerül kihelyezésre - mindenki annyiért tekintheti meg a mérkőzést, amennyiért szeretné. A kihelyezett urnákban összegyűlt pénzt a Magyar Vízilabda Szövetség az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa javára ajánlja fel!

A spanyolok elleni meccskeret


Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kiss Alexandra (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Világliga, nők, európai selejtező
1. forduló:
2017. november 21.: Hollandia–Magyarország 7–6, Spanyolország–Oroszország 9–8
2. forduló: 2017. december 19., Magyarország–Spanyolország, Oroszország–Hollandia
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország–Oroszország, Hollandia–Spanyolország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország–Hollandia, Oroszország–Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország–Magyarország, Hollandia–Oroszország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország–Magyarország, Spanyolország–Hollandia




19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok