Vasas, Debrecen: az iksz után élnek a remények

2017. december 16. 20:02

Nem bírt egymással Földi László és Komlósi Péter csapata – a 10–10-es döntetlen után mindkét együttesnek élnek a felsőházi reményei. Nyert az FTC és az OSC.

Fotó: Nagy Anita/DVSE/archív

Miként várható volt, rendkívül kiélezett meccset vívott a Debrecen és a Vasas. A felsőházi rájátszásba jutásért harcoló felek csatáját a házigazda sokkal jobban kezdte, hiszen a 11. percben 4–1-re is vezetett. A vendégek azonban a remeklő Marnitz Gergő vezérletével zárkóztak, sőt a harmadik menet elején 6–5-nél már ők álltak jobban. Innentől felváltva vezettek a csapatok, 3:17-tel a vége előtt így 10–10 állt a táblán, s mindkét együttesnek volt lehetősége folytatni sorozatát. De hiába, befagyott az eredmény, hiszen a Debrecen két fórt, a Vasas egyet hagyott parlagon, és hat a hat ellen sem voltak már eredményesek. Maradt a pontosztozkodás, és a további nagy versenyfutás az A-csoportban a négy közé jutásért.

„Nagy szükségünk lett volna a három pontra, a döntetlen inkább a Vasasnak kedvez. A meccs képe alapján bármelyik csapat megnyerhette volna a találkozót, nekünk a végén három lehetőségünk is volt rá. A felsőházba kerüléshez a lehetőség még megvan, de ehhez szerencsére is szükségünk lesz” – fogalmazott Komlósi Péter, a debreceniek vezetőedzője.

Földi László, a Vasas szakvezetője a sajtótájékoztatón így értékelt: „Mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet. Örülök, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe a Debrecen erős kezdése után. Ezután meg is tudtuk fordítani a meccset, és lehetőségünk volt arra is, hogy nyerjünk. Igazságos döntetlen született, a bajnokság végén kiderül, hogy ez az eredmény mennyit ér nekünk.”

Az FTC helye ott biztos – Varga Zsolt együttese Szombathelyen nem bízott semmit sem a véletlenre, minden negyedet megnyerve, erőteljes támadójátékkal 21–8-ra nyert.

„Jól kezdtük a találkozót, három háromig fej fej mellett haladtunk, utána már a fővárosi csapat fölénye érvényesült”
– értékelt Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője.

Kollégája, Varga Zsolt így nyilatkozott: „Gyengén kezdtünk, a nyolc kapott gólt soknak tartom. A hosszú utazás után azonban jó mérkőzést játszottunk.”

A B-csoportban az Olympikosz elleni Bajnokok Ligája-meccsre készülő OSC sokáig remek védekezéssel rombolta porrá a szentesiek reményeit, úgy tűnt, kiütés lesz a vége – a házigazda becsületére legyen mondva, az utolsó negyedben is küzdött, kihasználta a fővárosiak figyelmének enyhülését, és 6–1-et etappal elérte, hogy „csak” négy lett közte a végén.

„Sajnos korán eldőlt: túlságosan tiszteltük ellenfelünket az első negyedben. Becsülendő, hogy nem estünk szét teljesen, volt tartásunk, de számunkra hízelgő ez a négygólos vereség. Sok sikert kívánok az OSC-nek a BL-szerepléshez!” – nyilatkozott Pellei Csaba, a Szentes vezetőedzője.

„Szerettük volna már a mérkőzés elején kihasználni, hogy a Szentes nincs annyira játékban, mint az én csapatom. Ezt sikerült megvalósítanunk, megnyugtató előnyt szereztünk, így az első negyed végére el is dőlt az összecsapás. A Szentest dicséri, hogy a végére felzárkózott, szorosabbá tette a találkozót” – értékelt Petik Attila, az OSC vezetőedzője.

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 9. forduló
A-csoport
AVUS–FTC-PQS Waterpolo 8–21 (3–5, 0–4, 2–6, 3–6)
Gólszerzők:
Ekler B. 2, Ukumanov 2, Baj, Ekler Zs., Basara, Cvetic, ill. Sedlmayer 3, Jansik Sz. 3, Manhercz K. 3, Mitrovics 3, Vámos 2, Madaras 2, Varga Dénes 2, Gál, Nikics, Jaksics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Debrecen–VasasPlaket 10–10 (1–1, 4–3, 3–5, 2–1)
Gólszerzők:
Macsi 3, Kállay 2, Boros, Fejős, Somlai, Obradovic, Vidovics, ill. Marnitz G. 5, Bencz 2, Sélley-Rauscher 2, Bóbis
(Teljes jegyzőknyv: itt)

Korábban játszották
Kaposvár VK–BVSC-Zugló 7–13
UVSE-Szolnoki Dózsa 1-13

A csoport állása:
1. Szolnok 30 pont (10 mérkőzés)
2. FTC 24 pont (9 mérkőzés)
3. BVSC 16 pont (9 mérkőzés)
4. Vasas 12 pont (9 mérkőzés)
5. Debrecen 10 pont (9 mérkőzés)
6. Kaposvár 6 pont (10 mérkőzés)
7. Szombathely 6 pont (6 mérkőzés)
8. UVSE 4 pont (9 mérkőzés)

B-csoport
Metalcom-Szentes–A-Híd-OSC-Újbuda 10–14 (1–6, 1–3, 2–4, 6–1)
Gólszerzők:
Takács J. 2, Nagy M. 2, Pellei 2, Kiss K. 2, Somogyi 2, ill. Salamon 3. Kovács G. 2, Brguljan 2, Ubovics 2, Bunsdchuh, Juhász, Tóth M., Seman, Randjelovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A Tatabánya–ZF-Eger mérkőzést elhalasztották.

Korábban játszották
RacioNet-Honvéd–PannErgy-Miskolc 9–9
ContiTech-Szeged–PVSC-Mecsek Füszért 4–14

A csoport állása:
1. Eger 24 pont (8 mérkőzés)
2. OSC 18 pont (8 mérkőzés)
3. Miskolc 16 pont (9 mérkőzés)
4. Pécs 13 pont (9 mérkőzés)
5. Honvéd 13 pont (8 mérkőzés)
6. Tatabánya 10 pont (8 mérkőzés)
7. Szentes 6 pont (9 mérkőzés)
8. Szeged 0 pont (9 mérkőzés)



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok