Szolnok: tényleg királyok

2017. december 04. 18:52

Miként Kis Gábor mondta, a korona a csapat fején – nem először, és ha így folytatja, nem utoljára. A Magyar Kupát újfent megszerző együttes másik centere, Mezei Tamás is kiemelte, a siker kulcsa az előrelépés folytonos keresése.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

Mint itt és itt is beszámoltunk róla, a BENU Férfi Magyar Kupa döntőjében a Szolnok semmit sem bízott a véletlenre, az első pillanattól kezdve magabiztos, ellenállhatatlan játékkal egyértelműen nőtt az OSC fölé, s védte meg címét újra.

A hatodik kupagyőzelmét ünneplő csapatban mindenki odatette magát, nehéz is kiemelni valakit. A kapuban parádézó Nagy Viktor mellett ezúttal a társaság két ütésálló játékosát, az ellen kapuja előtt hatalmas csatát vívó, kiállítások garmadát szerző centerét, Kis Gábort és Mezei Tamást bírtuk szóra.

„Én csak azt tudom mondani, hogy Tomi megállíthatatlan volt, és ennek köszönhetően megnyertük a mérkőzést" – fogalmazott féli viccesen, félig komolyan a „Kicsi” becenévre hallgató olimpiai bajnok, majd így fogalmazott: „Nem hittük volna, hogy ilyen lesz ez a mérkőzés. A szombati OSC nagyon különbözött a döntőben látottól. Ettől függetlenül inkább azt kell kiemelnem, hogy nagyon sok munkát tettünk a mérkőzésbe, nagyon összeszedtük magunkat. Fárasztó héten vagyunk túl. Megtettünk mindent azért, hogy így alakuljon a mérkőzés. Gratulálok az OSC-nek az ezüstéremnek, de most mi vagyunk a királyok!”

Vitathatatlan. Csak ebben a naptári évben magyar bajnokságot, Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és Magyar Kupát nyert az együttes – mindent, amit meglehetett.

„Amiben az elődöntőben gyengébbek voltunk, az emberelőnyös helyzetek kihasználásában, abban a döntőben sikerült előrelépnünk" – említette a vb-ezüstérmes centertárs. Mezei Tamás is megerősítette, folyamatos a fejlődési akarat, aminek hála mindig talál motivációt a csapat. A fináléról még ezt mondta: „Az első negyedben el is léptünk ennek köszönhetően, valamint nagyon jól védekeztünk, Viktor pedig fantasztikusan védett. Úgy érzem, a négy-egy, öt-egy, hat-egy alaposan elbizonytalanította őket, és a második negyedben már azt láttuk bent a vízben és a kispadon is, hogy hajtanak, kaparnak, de továbbra is jól védekeztünk, és nagy szívvel játszottunk. Szerdán kikaptunk ugye Berlinben, elég meredek görbét mentünk most, én sem gondoltam volna, hogy a Magyar Kupa döntőjében ennyire szétnyílik majd az olló. Sokkal harciasabb OSC-re számítottam, bár centerben természetesen azt éreztem, hogy odateszik rendesen magukat, de a végére nagyon elfáradtak. Gratulálok az ezüstéremhez nekik! Nekünk meg ehhez a lendülethez, amely remélem, kitart még a BL-re, így a Recco meccsre is, és az Eger elleni Szuperkupa-meccsre.”

BENU Férfi Magyar Kupa, döntő
A-Híd-OSc-Újbuda–Szolnoki Dózsa 4–13 (1–4, 0–3, 1–3, 2–3)

Komjádi-uszoda, vezette: Székely B., Németh A.

OSC: Bisztritsányi – Brguljan, Kovács G., Hegedüs 1, Erdélyi, Bundschuh, Ubovics. Csere: Gór-Nagy, Randjelovics, Salamon, Seman, Juhász, Tóth M. 3, Barabás (kapus). Vezetőedző: Petik Attila

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Bátori 3, Zalánki 3, Mezei, Prlainovics 3, Jansik D. Csere: Hangay, Alekszics 1, Younger 1, Csuk 2, Kis G., Fülöp., Kardos (kapus). Edző: Kovács István

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok