Őrült csata után fináléban az OSC!

2017. december 02. 17:16

A BENU Férfi Magyar Kupa első elődöntőjében Petik Attila csapata roppant kemény meccsen 10–7-re legyőzte az Egert, így vasárnap 17:45-től a serlegért küzdhet.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Hogy mennyire feszült csatát hozott az első elődöntő? A válasz egyértelmű: őrülten. Már az első negyedben két páros kiállítást fújtak a játékvezetők (a Vlachopoulos–Hegedüs, illetve a Kovács Gergő–Brguljan duót igyekeztek fékezni), de ezek mellett is folyamatosan forrt a víz a Komjádi medencéjében. Hol itt, hol ott reklamáltak ütést a felek, egy pillanatra sem volt nyugalom. Persze a nagy fizikai ütközetben játék is volt, amelyben főleg Ubovics tűnt ki, aki két pazar centerakcióval szerzett két OSC-gólt. Átellenben Hosnyánszky lőtt középről nagy gólt a két szerb találat között, így 2–1-re a fővárosiak vezettek. Sőt miután Bedő kiállítását Brguljan büntette időkérés után, már 3–1 volt Petik Attila csapatának az előnye, ám kisvártatva Kovács Gergő szépített. Lehetett volna aztán 4–2 is, de Erdélyi kettős fórban a fára lőtt, de lehetett volna 3–3 is, ám Decker húzását védte Bisztritsányi.

A keménység intenzitása nem csökkent a második menetre sem, de a kiállításokra egy fokkal talán jobban ügyeletek a felek. A sérült Csucskovics nélkül kiálló Eger rögvest egyenlített (Angyal húzta be az áthúzódott fórt), ám ezzel támadásban el is lőtte összes puskaporát Dabrowski Norbert alakulata. Nem ment hat a hat ellen, nem ment fórban – Bedő kiharcolt a kiállítást, de aztán – igaz, nem a legjobb labdát kapta – közelijét védte Bisztritsányi. Erdélyi lőtt akcióból és előnyből Mitrovics kapujába, valamint Kovács Gábor bombája akadt be – ezeket már a kispadon szemlélhette csak Hárai, lévén egyik sapkája elszakadt, a másik pedig eltűnt valahol a medencében…

A nagyszünet speciel arra (is) jó volt a hevesieknek, hogy szerezzenek egy fehér 12-est, megtették: a Szolnok segítette ki őket. Így Hárai ott lehetett a vízben, és örülhetett Angyal eredményes bombájának, majd Vlachopuolos némiképp mázlis találatának – igaz a két gól között is történt egy s más, leginkább alapos nekifeszülés. Na de ez mind semmi, ami utána következett… Előbb szinte ugyanabban a másodpercben kipontozódott a kiállított Vlachopuolos és Lőrincz, ráadásul tetézte az egri gondokat, hogy a kettős fórt Erdélyi annak rendje és módja szerint „betette”. Aztán Hárai és Randjelovics kapta a meccs harmadik páros kiállítását, Angyal ment így centerbe, aki hozta a fórt – ezt pedig Rasovics ejtette be néhány lóba után. Sőt Kovács Gergő – szintén előnyből – egyenlített, ha lehet ilyet mondani, még tüzesebb lett a csata. Az OSC időt kért, majd Brguljan góljával újra vezetett.

Az őrület fokozódott: Decker kiharcolt egy kiállítást, majd fórban aztán őt állították ki – cserével végleg. A fórt az OSC gólra váltotta a negyed legvégén (Ubovics húzta be a mattot), így 9–7-es OSC előnnyel mentek a felek az utolsó negyedre.

Ebben Bisztritsányi védte fejjel Rasovics lövését, majd fórban adta el a labdát az Eger, miközben hátul pengeélen táncolt. Kétszer még blokkolt Angyal emberhátrányban, a harmadik előnyét azonban Salamon révén gólra váltotta az OSC. Mindez érezhetően megtörte az egrieket, nem sikerült nekik semmi, próbálkoztak, de jobb volt Petik Attila csapat, amely 10–7-es győzelmével kiharcolt a döntőbe jutást. Az egriek a mérkőzés után Vári Attilától vették át a bronzéremeket.

„Két fáradt csapat összecsapása volt. Nagyon kemény mérkőzésnek indult. A sok kiállítás miatt mind a két csapat figyelt a forgatásra. A második negyedben nagyon jó játékkal el tudtunk menni, ám a harmadik negyedben az Eger visszajött a mérkőzésbe. Szerencsére ott tudtunk váltani, és az sem zavart meg bennünket, hogy Erdélyi Balázst kiállították cserével. Erőre kaptunk, és onnantól végig kézben tartottuk a mérkőzést” – értékelt Petik Attila, az OSC vezetőedzője.

„Gratulálok az OSC-nek első körben, mert ma jobb volt, mint mi egyértelműen. A mi kapacitásunk ma arra volt elég, hogy küzdjünk. Mentünk utánuk, háromszor is visszajöttünk a meccsbe, de arra nem volt erőnk, hogy meg is nyerjük a végjátékban a mérkőzést. Ha lett volna végjáték, mert nem volt – kinyílt hamarabb, jobbak voltak, mint mi, megérdemlik abszolút” – fogalmazott Dabrowski Norbert az Eger vezetőedzője.

BENU Férfi Magyar Kupa négyes döntő, Komjádi-uszoda



Elődöntő
ZF-Eger–A-Híd-OSC-Újbuda 7–10 (2–3, 1–3, 4–3, 0–1)
Gólszerzők:
Angyal 2, Kovács Gergő 2, Rasovics, Hosnyánszky, Vlachopuolos, ill. Ubovics 3, Erdélyi 3, Brguljan 2, Salamon, Kovács Gábor
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok