„Bedobtuk a fiatalokat a mély vízbe, nem süllyedtek el benne”

2017. november 21. 21:40

A hollandoktól a Világliga európai selejtezőjében 7–6-os vereséget szenvedő női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bíró Attila nem elégedett az eredménnyel, ugyanakkor fiatal csapata helytállt, látja, van mire és kire építeni.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Mint beszámoltunk róla, alaposan megfiatalított női válogatottunk végig szoros mérkőzését vívott Utrechtben, amely csak a végén dőlt el a talán szerencsésebb, kétség kívül összeszokottabb (hát játékosa volt ott a margitszigeti világbajnokságon, tőlünk négy), a 7–6-tal három pontot szerző Hollandia javára.

Az összecsapás után Bíró Attila szövetségi kapitány értékelt honlapunknak: „Azért vagyok kicsit bosszús, mert a végén megvolt az esélyünk az egyenlítésre, ám hibáztunk. Az első két negyedben sajnos kihagytunk sok olyan helyzetet, amelyeket ha értékesítünk, nem azt mondom, hogy megvan a meccs, de jelentőse előnyre tehettünk volna szert. Kár érte. Mindezek ellenére védekezésben, és helyenként támadásban is jól tartottunk magunkat. A harmadik negyedben kicsit megakasztottak minket, komoly birkózásra kényszerültünk, számítottunk is rá.”

Ebben a birkózásban az egyik kapu előtt ötmétereseket, a másiknál hol még faultot sem fújtak, ami a kapitány szerint is sokat számított egy ilyen kiélezett partin, ugyanakkor még véletlen sem szeretné a külső körülményekre fogni a vereséget: „Mondjuk úgy, szerencsésebbek voltak ezúttal a hollandok. Látszott, hogy a fórjainkon még van mit gyakorolni, amúgy játékban nem voltunk gyengébbek náluk, sőt helyenként jobbnak éreztem magunkat. Elégedett nem lehetek, hiszen kikaptunk, de nem is aggódok, mert hasznos tapasztalatszerzés volt. Bedobtuk a fiatalokat a mély vízbe, és nem süllyedtek el benne. Volt szinte mindenkinek jó periódusa és rosszabb is, hullámhegyek, hullámvölgyek, a győzelemhez hiányzott egy-két extra teljesítmény. Nem örülök, hogy két év után legyőzte bennünket, de láttam rajtuk, hogy néha közük sincs a meccshez, ami a csapat érdeme. Dolgozunk tovább, az ilyen mérkőzések sokat segítenek abban, hogy épüljünk, fejlődjünk.”

Folytatás december 19-én az oroszokat 9–8-ra legyőző spanyolok ellen a Hajós-uszodában!

Világliga, nők, európai selejtező, 1. forduló
Hollandia–Magyarország 7–6 (1–2, 4–2, 1–2, 1–0)

Utrecht, vezette: Inesta (olasz), Dreval (orosz)

HOLLANDIA: Aarts – Voorvelt, D. Genee 2, van der Sloot 2, A. Genee, van Toorn, Mulder 1, Sevenich, van der Graaf 1, Koolhaas 1, Sleeking, Joustra. Szövetségi kapitány: Arno Havenga

MAGYARORSZÁG: Kasó – Szilágyi 1, Máthé, Gurisatti 1, Szücs, Farkas T., Parkes 1, Leimeter 1, Kuna, Vályi V. 1, Gyöngyössy, Garda 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

A másik mérkőzésen
Spanyolország–Oroszország 9–8 (a mérkőzés egyik játékvezetője Fodor Rajmund volt)

A további menetrend
2. forduló:
2017. december 19., Magyarország–Spanyolország, Oroszország–Hollandia
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország–Oroszország, Hollandia–Spanyolország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország–Hollandia, Oroszország–Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország–Magyarország, Hollandia–Oroszország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország–Magyarország, Spanyolország–Hollandia



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok