Szezonnyitó csapatbemutató: Hungerit-Szentesi VK

2013. október 04. 14:09

A hétvégén elrajtol a női OB I.-es bajnokság. Bemutatjuk a csapatokat. Hetedik rész: Hungerit-Szentesi VK.

Nagyon színes csapattal vág neki a szezonnak a Szentes együttese. A korosztályos válogatottak mellett ott van a keretben a rutinos Győri Eszter, és három légióst is szerződtettek, mindannyian egy évre érkeztek. Az angol válogatott center, Peggy Etibiet, a kapás hátsón játszó holland válogatott Sabrina van der Sloot (mindketten ott voltak Barcelonában) és a 18 éves görög kapus, Stefania Terefou az új szerzemény, ő junior világbajnok és bronzérmes is volt hazája válogatottjával.

A csapattól távozott a felnőtt válogatott Miskolczi Kitti, a centerklasszis Anastazija Kotova, Hazel Musgrove és a görög kapus, Stefania Nalmpanti is, maradt viszont az Universiadén ezüstérmes Gémes Alexa, Gundl Diána és Hevesi Anita, a szintén felnőtt bő válogatott kerettag Kövér-Kiss Réka, a junior válogatott Rácz Daniella és az ifi válogatott bő keretének tagja, Tímár Maja és Vida Peggi.

Az edző személye is kuriózum, hiszen Tóth László először foglalkozik női csapattal pályafutása során, ő legutóbb a nagyváradi férficsapatot irányította.
A Szentes a nemzetközi kupaindulást is vállalta, az Euroligában az olasz Catania, a holland Leiden, a görög Vouliagmeni és az angol Manchester és Liverpool lesz az ellenfele a csongrádiaknak, Manchesterben.

Sikeres évaddal emlékezne tehát a Szentes a klub nemrégiben fiatalon elhunyt korábbi legendás játékosára, Sipos Editre.

Vélemény – Tóth László, vezetőedző:

„Nagyjából minden úgy alakult, ahogy terveztük. Kissé későn állt össze a csapat, de ez most így alakult. Kisebb problémáink voltak, például hideg volt a víz, hiszen építik az új szentesi uszodát, de ezeken túl lehetett lépni. Úgy érzem, lassan minden a helyére kerül, fokozatosan összeállunk és az október végi, Magyar Kupa-selejtezőre már megfelelő állapotba kerülünk.

A játékosok motiváltak, szépen és jól dolgoznak, mindent megtesznek, amit kérek tőlük. Előny, hogy az ASI ellen kezdünk, és nem egy nagyon erős csapattal. A cél, hogy a hazai porondon mindkét sorozatban a legjobb négy közé jussunk, és lehetőség szerint érmet szerezzünk ott. A nemzetközi kupában persze nem ilyen egyszerű a helyzet, de szeretnénk ott is helyt állni.


Az, hogy először irányítok női csapatot? Nos, kellemesen csalódtam, ha lehet ilyet mondani. Nagyon jó partnereket találtam a lányokban. Profin dolgoznak, ez egy edzőnek könnyebbség, egyébként pedig nekik is vízilabdát kell oktatni, mint a férfiaknak. Tiszta szívvel küzdenek, ebben bízhatunk is a bajnokság során.”


A Hungerit-Szentesi VK játékoskerete a 2013-14-es szezonra:

Gémes Alexa, Gundl Diána, Hevesi Anita, Sabrina van der Sloot, Peggy Etiebet, Stefania Terefou, Kövér-Kiss Réka, Rácz Daniella, Kádár Ildikó, Győri Eszter, Vida Peggi, Elbert Stefánia, Bene Viktória, Dudás Dóra, Bartucz Dóra, Tímár Maja, Tóth Csenge, Farkas Tamara, Magyar Tamara.



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok