Egyre markánsabb brand a Férfi BL

2017. október 26. 19:15

A LEN évről évre építi a legrangosabb európai kupasorozatot, igyekszik mindenkit kiszolgálni, hogy a sportág felvegye a versenyt a többivel. Az út jó, és ebben sokat segítünk mi, magyarok is.

Rögvest meglepetéssel kezdődött a BL: Moszkvában a Dinamo 12-11-re legyőzte az előző sorozat ezüstérmesét, a Jug Dubrovnikot

Tekintettel arra, hogy sok esetben divat a hibákat keresni, azokra rámutatni a sportágban, érdemes észrevenni, publikálni az előremutató, pozitív fejleményeket is. Túlzás nélkül állíthatjuk, az Európai Úszószövetség amióta új köntösbe öltöztette a Férfi Bajnokok Ligáját, a sorozat elindult egy olyan úton, amely nem csak sportszakmai minőségben, hanem minden másban igyekszik kielégíteni az igényeket. És ezt nem csak azért állíthatjuk, mert az elmúlt két szezonban Budapesten fantasztikus hangulatú Final Six-eket élhettünk át.

A közös arculat után két éve vezették be a Magyar Vízilabda Szövetség mintájára a live-score oldalt (ismeretes, honlapunkon jó ideje minden osztály minden meccse élőben követhető), amelyen minden találkozó történéseit nyomon követhetik az érdeklődők, mostantól pedig már minden főtáblás csapatnak kötelező tévéközvetítésről gondoskodnia. Előfordulhat ugyan, hogy itt-ott ez nehézségekbe ütközik (a német és a spanyol csapatok esetenként nehezen tudják megoldani), ám mindenki felmérte, fel kellett mérnie, csak így lehet tartani a versenyt a többi sportággal, csak így van remény arra, hogy növekedjen a brand értéke, vele egyúttal emelkedjen a pénzdíj, és belépjen akár egy nagyobb szponzor a rendszerbe.

Hízelgő félmondat: a LEN vezetői örülnek, hogy három magyar együttes is főtáblás, mert pontosan tudják, nálunk profi a kiszolgálás mindenben.

Marco Birri, a LEN igazgatója szívén viseli a vízilabda sorsát, az európai és nemzetközi szövetség vezetői közül ő az, aki leginkább igyekszik tenni a vízilabda előremozdításáért, minden követ igyekszik megmozdítani a sportágért. Leginkább neki köszönhető, hogy szépen kezdi kinőni magát a Férfi Bajnokok Ligája (amelyben idéntől Final Eight-et, azaz Nyolcas Döntőt rendeznek majd) már igazi értéket képvisel.

Mint beszámoltunk róla, a szerdai főtáblás rajton mind a három magyar együttes győzött – a Szolnok a Sabadell, az Eger a Steaua, az OSC pedig a Partizan otthonában volt jobb –, de amit még nem említettünk: a LEN-oldala élőben közvetített a meccsekről, és az új, bevezetett szabályuk szerint negyedórával a befejezés után a highlights-ot fel kell töltenie minden broadcasternek az EBU serverére. Mindez azt jelenti, hogy a LEN kommunikációs csatornáin, elsősorban a Facebook-on az összefoglalók hamar megtekinthetőek. Így volt ez szerdán is, tudósításainkba bele is tettük a mieink meccseinek összefoglalóit.


Aki nem látta volna őket:



CN Sabadell (spanyol)–Szolnoki Dózsa 5–16



Steaua Bucuresti (román)–ZF-Eger 3–8



Partizan Beograd (szerb)–A-Híd-OSC-Újbuda 7–11


Férfi Bajnokok Ligája, főtábla
B-csoport, 1. forduló
A-csoport

Partizan Beograd (szerb)–A-Híd-OSC-Újbuda 7–11
Dinamo Moszkva (orosz)–Jug Dubrovnik (horvát) 12–11
CNA Barceloneta (spanyol)–Olympiakosz Pireusz (görög) 7–7
Waspo Hannover (német)–AN Brescia (olasz) 8–6
B-csoport
Steaua Bucuresti (román)–ZF-Eger 3–8
CN Sabadell (spanyol)–Szolnoki Dózsa 5–16
Jadran Hercegnovi (montenegrói)–Spandau 04 Berlin (német) 11–5
Pro Recco (olasz)–AZC Alphen (holland) 19–1

Következik
2. forduló, november 8.
A-csoport

Jug Dubrovnik–Partizan Beograd
A-Híd-OSC-Újbuda–Waspo Hannover
AN Brescia– CNA Barceloneta
B-csoport
ZF-Eger–Pro Recco
AZC Alphen–Jadran Hercegnovi
Spandau04 Berlin–CN Sabadell
Szolnoki Dózsa–Steaua Bucuresti



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok