Bukarestben rajtolt jól az Eger

2017. október 25. 20:47

A hevesieknek Hosnyánszky Norbert volt a vezére – Dabrowski Norbert együttese 8–3-ra nyert a Steaua ellen a Bajnokok Ligája 1. fordulójában.

„Azt várom, hogy egy nagyon felpaprikázott és tüzes Bukarest áll majd velünk szemben. Ez lesz az első meccsük szabadkártyásként, látszik is az egész körítésen, hogy nagyon igyekeznek. Gondolom, maga a csapat is nagyon fog. Mindezeket leszámítva nekünk így is magabiztosan kell megnyernünk ezt az összecsapást. Azt, hogy a végjátékban kell kinyitni a meccset, a közepén, vagy az elején, az úgy gondolom, elsősorban rajtunk múlik, de bármi történhet. Erről szól a sport, nekünk alkalmazkodnunk kell hozzá. Pontosan ez lehet egyébként számunkra is a nehézség, mert nekünk is ez lesz a szezon első BL-mérkőzése, és tudjuk, hogy mi vagyunk az esélyesek.”

Az egri klub így vezette fel helyszíni közvetítését, avagy Dabrowski Norbert vezetőedző világított rá leginkább, újonc BL-csapat ide vagy oda, nem feltétlen vár könnyű csata a magyar együttesre. S így is lett. Ahogy Andrei Josep, a Steaua vezetőedzője (aki nem is oly régen még a Honvédban pólózott) is ígérte, csapata kell tűzzel vetette magát a küzdelembe, ami bizony alaposan megnehezítette a vendégek dolgát. Az irtózatos nagy küzdelemben hátul nem volt gond, jól zárt a retesz, plusz Braniszlav Mitrovics is kiválóan védett, az ellen kapuja előtt azonban mér kevésbé ment ilyen jól, avagy a románok is szívósan tették a dolgukat.

De ott volt a vízben Hosnyánszky Norbert, akinek villanásai az amúgy rendkívül hangos hazai szurkolótábort is képes volt többször elcsendesíteni. De meg kell említeni a Ferencvárosból igazolt Marko Avramovicsot is, aki a harmadik negyedben rendkívül fesztült pillanatokban, fel-le úszás zárt le egy fontos, nagyon fontos góllal – ami szép is volt ráadásul, hiszen remek ütemben lépett el a védőjétől, és a menetrendszerűen érkező labdát a kapus számára lekövethetetlen mozdulattal jutatta a kapuba.

Szép lassan csak helyreállt a világ rendje, ha nem is rohamtempóban, de „szétnyitotta” a meccset az Eger, amelyet végül öt góllal, 8–3-ra nyert meg.



Férfi Bajnokok Ligája, főtábla
B-csoport, 1. forduló
Steaua Bucuresti (román)–ZF-Eger 3–8 (1–1, 1–2, 0–2, 1–3)
Gólszerzők:
D. Filipovics, Delgado, Murisics, ill. Hosnyánszky 4, Vlachopulosz 2, Avramovics, Csucskovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

CN Sabadell (spanyol)–Szolnoki Dózsa 5–16
Jadran Hercegnovi (montenegrói)–Spandau 04 Berlin (német) 11–5
Pro Recco (olasz)–AZC Alphen (holland) 19–1

Következik
2. forduló, november 8.

ZF-Eger–Pro Recco
AZC Alphen–Jadran Hercegnovi
Spandau04 Berlin–CN Sabadell
Szolnoki Dózsa–Steaua Bucuresti



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok