Új szabályok: irányadó lesz-e a BL első köre Lonzi nélkül?

2013. szeptember 23. 10:10

A szabályértelmezési vita során elhangzott, a BL első körét meg kell várni, hiszen ott bizonyosan találhatunk kapaszkodót, különösen annál a csoportnál, ahol Gianni Lonzi lesz a delegátus. Csakhogy a hétvégén esedékes selejtezők egyikén sem lesz ott hivatalosan a FINA és a LEN vízilabda-bizottságának feje.

Fotó: Kovács Anikó / Archív

A Stex-ben tartott fórumon abban maradtak az ellenőrök, a játékvezetők és az ob I-es edzők, hogy a kialakított status quo legalább három hétig érvényben marad – aztán meglátják, milyen tapasztalatokat hoznak az Euroliga első körének nápolyi, illetve kragujeváci selejtezői. Az is elhangzott, hogy nyilván azt a csoportot kell árgus szemekkel figyelni, amelyiknél Gianni Lonzi lesz a delegátus.

Nos, az európai szövetség honlapján megjelent a két selejtezőkör játékvezetői és delegátusi küldése – márpedig Gianni Lonzi egyik helyen sem lesz közreműködő (sejtéseink szerint a szintén ezen a hétvégén esedékes edinburgh-i LEN-kongresszuson tűnik majd fel).

Nápolyban a svájci Jacques Racine, míg Kragujevácon a bolgár Andrej Konsztantinov lesz az ellenőr – az a közös bennük, hogy ők több kollégájukkal ellentétben nem tagjai a FINA-bizottságnak, csak a LEN-ben TWPC-tagok. Mindez mintha azt sugallná, hogy a Lonzi-féle vezetés távolról sem tulajdonít akkora jelentőséget a BL-nyitányának, mint amekkorát mifelénk.

Sőt, a játékvezetői küldésekből az is látszik, hogy nem Európa legmenőbb bíróit delegálták ezekre a csatározásokra (jó, ez a Nápolyban fellépő Kun Györgyre természetesen nem vonatkozik) – hogy egészen pontosak legyünk, a 12 közreműködő sípmester közül a holland Gideon Reemnet kivételével egyik sem fújt a világbajnokságon. Mi több, a névsorokat böngészve nemzetközi téren újoncoknak mondható bírók sorát fedezhetjük fel.

Ettől függetlenül természetesen érdemes lesz figyelni, mi történik ezeken a találkozókon, ugyanakkor alighanem Gerendás Györgynek lesz igaza, aki úgy vélekedett: inkább a kvalifikáció második körét kell megvárni, ahol a négy csoportban igazán éles meccsekre van kilátás. És az egyik helyszínen garantáltan ott lesz Gianni Lonzi is.

BL-selejtező, 1. kör

Nápoly

Csapatok: Acquachiara (ITA), Kazany (RUS), Mladost (CRO), Valletta (MLT), Marseille (FRA), Schuurman (NED)

Játékvezetők: MICHALAK Maciej (POL); SIMION Mihai (ROU); KUN Gyorgy (HUN); SCHLUENZ Thomas (GER); Santos Luís (POR); Toygarli Haldun (TUR).

Delegátus: Jacques RACINE (SUI)


Kragujevác

Csapatok: Radnicki (SRB), Szpartak Volgográd (RUS), Budva (MNE), Hannover (GER), Nagyvárad (ROU), Montpellier (FRA)

Játékvezetők: RAK Mladen (CRO); ZUREK Lubomir (SVK); REEMNET Gideon (NED); ANGILERI Massimo (MLT); DAMCHEVSKI Risto (MKD); Rovida Alberto (ITA)

Delegátus: Andrey CONSTANTINOV (BUL)



E.ON Női OB I.

DFVE - Tigra-Zf-Eger

2023. máj. 13. 12:45

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. máj. 16. 18:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - DFVE

2023. máj. 17. 18:15

E.ON Férfi OB I.

Genesys OSC Újbuda - FTC Telekom

2023. máj. 18. 18:30

E.ON Női OB I.

DFVE - Tigra-Zf-Eger

2023. máj. 20. 16:30

A férfiválogatott sajtónyilvános edzése (2023.03.07., Fotók: Kovács Anikó)
Komjádi Kupa: Vasas SC-FTC 7-17 (2023.02.13., Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok