Így emlékeznek a szentesiek a junior vb-re

2013. szeptember 22. 16:59

Lassan két hónapja, hogy a TAO-pályázati lehetőségekkel élve, a Szentesi VK ifjúsági csapata nem sajnálta mozgósítható energiáit bevetni, és az országot keresztül szelve, Szombathelyre utazott.

A felkészülés alapozó időszakában minél nagyobb erőt szeretett volna meríteni a szentesi társaság a világesemény megtekintésével. A klub ügyvezetője, Horváth Sándor csapatvezetőként kísérte el a nem is olyan sokára felnőtt korba lépő játékosokat, új edzőjükkel Matajsz Márkkal.

„Kihagyhatatlan volt ez a rendkívüli lehetőség, még ha az ország másik felére is kellett utaznunk, hiszen nem minden nyáron kap Magyarországon vidéki vízilabdás város vb-rendezési jogot. Ráadásul Szombathelyen profi volt a szervezés, óriási hangulat közepette lehetett drukkolni a jobbnál jobb meccseken. A vízilabdára éhes hazai közönség sportszerűen biztatta a magyar válogatottat” – tekint vissza a nyári eseményre Horváth Sándor, majd így folytatja.

„A kiváló meccsek mellett persze a konditermi- és futóedzések is hasznosak voltak, ezekre éppen a vb kiváló mérkőzései adták meg a motivációt a játékosoknak. Az ilyenkor teljes egészében lefoglalt vízfelületek miatt a hazai, szombathelyi utánpótlás-egyesület segített ki bennünket, így nem csak a bükfürdői vizes edzések gazdagíthatták a felkészülésünket.

Ezért ezúton is köszönetet mondok a helyi klubvezetésnek. Mindenben partnerek voltak, profi szemlélettel csakis a gyerekek érdekeit nézték,és így sportszerűségből is jelesre vizsgáztak” –
mondta el a csapatvezető, aki szentesi születésűként, 6-7 évvel ezelőtt még a szombathelyi ifjakat igyekezett megismertetni a vízilabda alapjaival.

„Mivel a szombathelyi OB II.-es csapattal bajnokságot nyertünk, rendkívül szép és küzdelmes éveket élhettem ott meg és sosem felejtek egyetlen vasi vasembert sem. Elképesztően szerethető, sporttal „megfertőzött” emberek élnek a nyugat-dunántúli városban. Ebből a sportszeretetből meríthettek ifjaink is és a mérkőzések adta tapasztalatok által újult erővel folytathatták a felkészülést, immár újra otthonukban a szentesi strand medencéjében.

Örömünkre szolgált, hogy a társasági adó sportot finanszírozó részét nemcsak a konkrét versenyzésre, hanem az ehhez hasonló felkészülésre is fordíthattuk” –
tette hozzá a Szentesi Vízilabda Klub ügyvezetője.

„A sors érdekessége, hogy utánpótlás szinten az első kvalifikációs mérkőzéseink egyikét éppen a Szombathely ellen vívjuk, Szentesen. Itt dőlhet el, hogy a közeljövőben kezdődő utánpótlás-bajnokságon az első nyolcban szerepelhetünk-e vagy sem. Az augusztusban tapasztalható sportszerű hozzáállást megköszönve, igyekszünk a lehető legkedvezőbb időpontokra kiírni a mérkőzések kezdési időpontját, legfőképpen a 400 kilométeres távolság miatt” – beszélt egy kicsit a jövőről is Horváth Sándor.



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok