VB 2017: „fantasztikus emlék lesz”

2017. július 29. 23:55

Természetesen Märcz Tamás is szomorú az elveszített döntő miatt, de hangsúlyozta, nagy utat tett meg a válogatott, és ő büszke a csapatára.

fotó: Madar Dávid

Az ezüst az az érem, aminek majd később lehet esetleg örülni. – ez a magyar válogatottra is igaz, hiszen nagy dolog a világbajnoki második hely! –, de közvetlenül a torna döntője után rendkívül fájó a csillogása.

„Végig azon voltam, hogy valahogy visszahozzuk a meccset, aztán amikor lefújták, a csalódottság lett úrrá rajtam, a kamera előtt el is érzékenyültem, mert annyira szerettem volna ezt a győzelmet és a fiúk is így voltak ezzel – mondta Märcz Tamás.Ezzel együtt fantasztikus emlék lesz a budapesti világbajnokság. Mindig bennem marad, hogy lehetett volna arany, mert nagyon közel voltunk hozzá, de annak tükrében kell nézni a második helyezést, hogy óriási utat tettünk meg. Tudom, hogy voltak támogatóink és voltak hitetlenek is. Én bíztam magamban, bíztam azokban a játékosokban, akikkel dolgoztam és hittem abban, hogy nincs legyőzhetetlen csapat.”

A szakvezető hozzátette, hogy az elején rontották el a meccset, de nem érezte, hogy görcsös lett volna a csapat. S persze, akadtak hibák a nyitó negyed védekezésében, inkább azonban az volt a baj, hogy nem tudtunk válaszolni a horvát gólokra. Ezért beleszaladtunk egy hengerbe, amiből nem volt könnyű visszajönni. Ha úgy vesszük, 0–4 után 6–4-re nyert a válogatott, ez a felzárkózás azonban hatalmas energiákat emésztett fel.

„Ezt is tanulni kell még, hogy hogyan kezdtünk el és tartunk kézben egy meccset – folytatta Märcz Tamás, kiemelve azt is, hogy a horvátok az elmúlt két évben három finálét is vívtak, s veszítettek el, amiből nyilván sokat tanultak. – Mi is adtunk abból jeleket, hogy kézben tudunk tartani egy meccset, de egy döntőt még kevesebb hibával kell lehozni, még jobb helyzetkihasználással. Egy olyan csapattól kaptunk ki, amely legyőzte az olimpiai bajnokot, legyőzte az olaszokat, a horvát válogatottnak kimagasló tornája volt. Azt mondtam a játékosoknak, nem az számít, hogy kinek van jobb csapata, hanem az, hogy ki tud jobban elkezdeni egy döntőt. Ezzel együtt nem kell, hogy szomorúak legyünk, nagy menetelésen vagyunk túl, hajtott a csapat, szívvel, lélekkel küzdött. Büszke vagyok rájuk és szerintem büszke lehet rájuk az egész ország.”
 
DÖNTŐ
 
MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 6-8 (0-4, 2-0, 2-2, 2-2) 
Vezette: Alexandrescu (román), Severo (olasz)
 
MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 3, Hosnyánszky, Gór-Nagy, Erdélyi 1, Varga Dénes, Mezei. Csere: Török 1, Manhercz 1, Zalánki, Decker Á., Hárai. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
HORVÁTORSZÁG: Bijac - Loncar 1, Jokovic 1, Buljabasic, Sukno 3, Setka, Garcia 2. Csere: Macan 1, Fatovic, Vukicevic, Buslje, Krapic. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények: itt nézhetőek meg

 
A vízilabdatorna 14. napjának minden történése: itt található
 
A 17. FINA Világbajnokság férfivízilabda-tornájának végeredménye: 1. Horvátország (1 Marko Bijac, 2 Marko Macan, 3 Loren Fatovic, 4 Luka Loncar, 5 Maro Jokovic, 6 Ivan Buljubasic, 7 Ante Vukicevic, 8 Andro Buslje, 9 Sandro Sukno, 10 Ivan Krapic, 11 Andelo Setka, 12 Javier Garcia Gadea, 13 Ivan Marcelic), 2. Magyarország (1 Nagy Viktor, 2 Török Béla, 3 Manhercz Krisztián, 4 Zalánki Gergő, 5 Vámos Márton, 6 Hosnyánszky Norbert, 7 Decker Ádám, 8 Gór-Nagy Miklós, 9 Erdélyi Balázs, 10 Varga Dénes, 11 Mezei Tamás, 12 Hárai Balázs, 13 Decker Attila), 3. Szerbia (1 Gojko Pijetlovic, 2 Dusan Mandic, 3 Viktor Rasovic, 4 Sava Randjelovic, 5 Milos Cuk, 6 Dusko Pijetlovic, 7 Nemanja Ubovic, 8 Milan Aleksic, 9 Nikola Jaksic, 10 Filip Filipovic, 11 Andrija Prlainovic, 12 Stefan Mitrovic, 13 Branislav Mitrovic),  4. Görögország, 5. Montenegró, 6. Olaszország, 7. Ausztrália, 8. Oroszország, 9. Spanyolorszá, 10. Japán, 11. Kazahsztán, 12. Brazília, 13. Egyesült Államok, 14. Franciaország, 15. Kanada, 16.Dél-Afrika

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok