Több mint kaland Amerikában

2017. július 27. 12:44

Pólósok beszámolója az immáron jól ismert 2017-es nyári, amerikai programról.

Napokon belül vége az általunk szervezett 2017. évi nyári programnak. Mindenki fantasztikusan érzi magát kint, sőt van, akit annyira megszerettek, hogy haza sem akarják engedni. Van több játékos, akiknek már zsebükben van az a bizonyos sokak által vágyott egyetemi ösztöndíj, és vannak, akik jelenleg is tárgyalásban vannak remek egyetemekkel, mivel a játékuk és ember kvalitásuk miatt megkedvelték őket. Hamarosan meghirdetjük a 2018-as nyári programot, de addig is kedvcsinálónak pár élménybeszámolót szeretnénk megosztani.

Fantasztikus élmény itt edzeni, és játszani, megismerni egy másik ország vízilabda játékát. Itt egy kicsit más az edzések lebonyolítása is. Nemcsak csapatedzések vannak, azaz egyesületi edzések, hanem középiskolai edzések is. Ez nekem nagyon újnak tűnt, hiszen Magyarországon ilyen típusú edzésekben még nem volt részem. A szabályok kicsit mások itt Amerikában, rövidebbek a játékrészek, 6-7 percesek a negyedek. Nagyon kell vigyázni a faultokkal is, a bírók szigorúbban ítélik meg a fizikai kontaktusokat. Nem olyan "kemény" a játék, mint Magyarországon. A csapattársaim és az edzők sokat segítenek, jó a hangulat így könnyű volt a beilleszkedés. Voltak már meccseink, de most jön a neheze. Hétvégén akár 6-8 meccset is játszhatunk, és már tétje is lesz, hiszen ez már a július végi Junior Olimpiai kvalifikáció. Nagyon várom már. Nagyon jól érzem magam, egy igazán kedves családhoz kerültem, Osgoodékhoz. Amikor épp nincs edzés vagy meccs, nagyon jól telik velük az idő. A család részének tekintenek, sok közös programot szerveznek nekem illetve velem. Voltunk óceánparti bulin, elvittek, és megnézhettem egy igazi amerikai tűzoltó állomást. Az egyik kocsival még egy körre is elvittek a városban. Még az autók összeszerelését is megnézhettem.”
Aranyi Máté az MVLSZ ösztöndíjasa az UVSE centere

„Hosszú, fárasztó repülőút után végre megérkeztünk Los Angelesbe, ahonnan egyből egy edzésre vittek minket Coronába. Megismerhettük a befogadó család gyerekét, az "amerikai testvérünket". Nagyon kedves, befogadó és megértő családhoz kerültem, rövid idő alatt otthon tudtam érezni magam. Nagyon jól kijövök velük, főleg Michaellel, aki a csapattársam. Ő sokat segít nekem és mindent meg tudok beszélni vele. Hétköznapjaim nagy része edzésekkel telik, meccsek pedig péntektől vasárnapig vannak. Rengeteg a játéklehetőség és a csapat is nagyon jó. Szabadidőben bejárjuk Kaliforniát. Első héten rögtön Hollywood-ba mentünk szétnézni, de az óceánpartra is lejárunk rendszeresen. Ezen a hétvégén Venice Beach-re fogunk kimenni. Eddigi tapasztalatok, élmények alapján remekül érzem magam, jobb nem is lehetne.”
Utassy Péter, a Honvéd KPSE vízilabdázója

"A napjaim nagyon jól telnek! Egy Canyon Lake nevű városban lakom Chase Cordonnal és családjával. Napjaim nagy részét az edzések töltik ki, de azért jut idő a szórakozásra is. Reggeli edzéseim 7 illetve 9 órától kezdődnek. Chase Gimnáziumi edzésén veszünk részt. Edzésről hazaérve ebédelni majd pihenni szoktunk. Gondolok itt videojátékra golfautózásra zenehallgatásra vagy épp csak egy délutáni szundira. A nap következő részében délutáni edzésre megyünk Coronába. Ez már CHAWP-os edzés itt a csapattársainkkal edzünk illetve akik az egyesületben vannak. Az edzések nagyon érdekesek és változatosak általában mindenki nagyon élvezi őket, kivéve. ha többet úszunk a vártnál. Egy ilyen edzésen egy rövid bemelegítés után passzolást illetve lövést fejlesztő gyakorlatok jönnek, majd a végén emberelőnyös szituációkat gyakorlunk vagy edzőmeccset játszunk. Hétvége az éles mérkőzések időszaka itt más-más csapatokkal mérjük össze tudásunk. Szabadidőnkben óceánpartra illetve nagyobb városokba látogatunk és töltünk el néhány kellemes órát. Nekem eddigi legszebb nyaram ez mivel nem csak világot látok és nyelvet tanulok ezek mellett egy új igaz barátra is szert tettem Utassy Péter személyében, amiért nagyon hálás és boldog vagyok!"

Somogyi Áron, a Kópé Dunakanyar pólósa



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok