Masszív védőjáték

2017. július 07. 20:49

Kőkemény védekezéssel nyert 17-4-re Kanada ellen a magyar válogatott a BENU-kupa első napján, amely után Märcz Tamás kapitány elégedetten értékelhetett.

fotó: Balogh Máté

Ennél jobb kezdést nehezen tudtunk volna elképzelni, hiszen a magyar válogatott nagy kedvvel, jó védekezéssel és lendületes támadójátékkal ütötte ki a kanadaiakat, akik ennél azért szorosabb meccseket szoktak játszani az élcsapatokkal.
 
„Örülök neki, hogy simán alakult a mérkőzés, ami köszönhető annak is, hogy jól kezdtünk - mondta Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. - Speciális volt a taktikánk, hiszen láttuk a Szamarcidisz-kupán, hogy mivel lehet őket zavarba hozni. Azóta gyorsult a csapat és masszívabb volt a védőjáték. Leegyszerűsítettük a védekezést, a szoros, zóna, szoros játék jó lehetőséget adott a gyors támadásokra is. Elégedett vagyok, mert a Kanada elleni meccs nem feltétlenül ilyen könnyű. Jó edzőjük van, aki sokat hoz ki belőlük, ezúttal nem így történt, ők gyengébben, míg mi nagyon jól játszottunk."
 
A szakvezető a folytatással kapcsolatban hozzátette, a német-román meccsen két masszív csapatot látott, akik fizikailag nagy küzdelemre késztették egymást, így a magyar-német találkozón is kemény ütközetre lehet számítani. Märcz Tamás elmondta, elképzelhető, hogy folytatják ezt a fajta védekezést, ami remélhetőleg újabb magabiztos sikert eredményez majd.
 
Märcz Tamás kiemelte, hogy a kanadai válogatottnak remek edzője van, aki egyébként a Reccóban mestere volt az akkor még ott játszó magyar kapitánynak.
 
Tudtuk, hogy a magyar válogatott jóval erősebb nálunk, ezúttal is megmutatta, miért tartozik a világ élvonalába, remek mentalitású, fizikailag nagyon jól felkészített csapattal játszottunk - mondta Pino Porzio. - A rutintalan csapatomnak hasznosak ezek a találkozók a tapasztalatszerzés miatt, elvégre csak ritkán játszanak ilyen kvalitású játékosok ellen, és a hibáink is ilyenkor kerülnek felszínre."
 
BENU-kupa, nemzetközi férfitorna, BVSC-uszoda, 1. nap
Magyarország-Kanada 17-4 (3-0, 5-1, 4-1, 5-2)
Vezette: Schop (német), Tóth F. (romániai)
 
MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Manhercz K. 3, Vámos 4, Hosnyánszky 3, Gór-Nagy 1, Erdélyi 4, Mezei. Csere: Török, Zalánki 1, Decker Á., Hárai. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
KANADA: Rodenovic - Patterson, Constantin-Bicari, Halajian 1, Robinson 1, D'Souza 1,  Thumwood 1. Csere: Soleimanipak, Blanchard, Lappins, Radojcic, Gros, Randall (kapus). Szövetségi kapitány: Pino Porzio
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Németország-Románia 7-6 (1-1, 2-1, 1-3, 3-1)
Gólszerzők: Jüngling 2, Van der Bosch, Real, Preuss, Stamm, Schulz, ill. Radu 2, Vramceanu 2, Negrean, Oanta
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A további program:
Július 8., szombat
Oroszország-Olaszország, 14:00 (junior)
Magyarország-Görögország, 16:00 (junior)
Kanada-Románia, 18:00
Magyarország-Németország, 20:00 
 
Július 9., vasárnap
Kanada-Németország, 10:00
Magyarország-Románia, 11:45
Magyarország-Olaszország, 13:45 (junior)
Görögország-Oroszország, 15:30 (junior)
 


 



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok