Addig üsd a vasat, amíg meleg

2017. március 31. 13:37

Bravúros győzelmet aratott a BVSC az OSC-vel szemben, de a zuglói együttesre vár még egy nagyon fontos meccs a középszakaszban a Vasas ellen, amely nagyban befolyásolhatja a rájátszást.

fotó: Madar Dávid

Finoman szólva is viharos meccsen aratott bravúrgyőzelmet a BVSC az OSC ellen, hiszen a 12–11-re végződő találkozón harminc személyi hibát ítéltek a játékvezetők, két játékost cserével végleg, kettőt pedig brutalitásért állítottak ki. Az OSC már 5–1-re és 8–4-re is vezetett, a BVSC azonban remekül élt a négyperces emberelőnyök adta lehetőséggel, s megfordította az összecsapást.

„Amikor elment 5–1-re az OSC, akkor másként nézett ki a játék képe, de aztán szépen felzárkóztunk, 8–4-nél pedig már más volt a meccs ritmusa, majd 8–5-nél úgy éreztem, hogy az OSC váltott agresszívabb játékra, talán túlságosan is agresszívra, amiből ők jöttek ki rosszabbul – mondta Szűcs Levente, a MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló edzője. – A négyperces emberelőny legalább annyi esetben alakulhat negatívan, mint ahányszor pozitívan, most szerencsére mindkettőből jól jöttünk ki. Belőttük a büntetőket és az emberelőnyöket is, éltünk a lehetőséggel. Valóban viharos meccs volt, egyszer fordult meg a fejemben, hogy nem ér véget normális keretek közt a mérkőzés, de itt jöttek képbe a külső szereplők, akiknek az a feladatuk, hogy megfogják ilyenkor a találkozót és így is tettek.”

A szakvezető elmondta, a játékosaiban is igyekezett nyomatékosítani, hogy mivel a Vasas elleni szombati bajnoki még fontosabb, ezért próbáljanak meg higgadtak maradni, ami sikerült is. Ráadásul úgy tűnik, hogy Pásztor Mátyás sérülése sem súlyos, és a szélső játszhat a hétvégi fordulóban.

„Úgy éreztem, hogy megérdemli a csapat ezt a sikert, kiegyensúlyozott teljesítmény nyújtunk, benne volt a levegőben, hogy legyőzzünk valakit az élcsapatok közül, eddig nem jött össze, most megkaptuk a sikert az élettől – folytatta Szűcs Levente. – A BVSC női csapatát irányító Petrovics Matyi mondta, addig kell ütni a vasat, amíg meleg, és én is erre építek, hiszen most tűzforró!”

A BVSC férficsapata szombaton a Vasas ellen ütné tovább a vasat, hiszen ha a zuglói együttes legyőzi a piros-kékeket, akkor mindegy, mi történik a Szeged–Miskolc meccsen, akkor a BVSC biztosan 6–0-ról kezdi az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot a rájátszásban.

A Szeged–Miskolc rangadó pedig mindkét fél számára fontos, és kifejezetten érdekesen alakulhatnak az események. A Miskolcnak az kedvezne, ha legyőzné a Szegedet, míg a BVSC kikapna a Vasastól, a Szeged viszont akkor járhat jól, ha nyer a Miskolc ellen, miközben a Vasas kikap a BVSC-től.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 8. (utolsó forduló)
Április 1., szombat

VasasPlaket–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, 18:00
ContiTech-Szeged-Diapolo–PannErgy-MVLC, 18:00
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, 19:00
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS, 19:00

A felsőház állása:
1. Szolnok 60 pont
2. Eger 58
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. BVSC 32
7. Szeged 27
8. Vasas 25



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok