Újra tarolt a Szolnok, idegenben nyert a Vasas és a BVSC is

2017. március 25. 19:37

Az E.ON férfibajnokság felsőházában a Ferencváros ezúttal sem volt képes megszorongatni a bajnokot, amely három negyed után 11–1-re vezetett, s végül 13–6-ra nyert. Az angyalföldiek Miskolcon nyertek 15–11-re, míg a BVSC a hazai siker után Szegeden is nyert (7–8).

Fotó: Micheller Szilvia/fradi.hu

Maradjunk annyiban, a Szolnok ellen nem megy a Ferencvárosnak… Avagy a Bajnokok Ligájában vitézkedő csapat másodszor is kíméletlenül megverte az Euro Kupa döntőjének első felvonását 12–6-tal abszolváló ellenfelét. Most nem 10–0-nál lőtte első gólját a Fradi, hiszen Varga Dénes értékesített ötméteres után Szirányi Balázs egyenlített, ugyanakkor így sem kerülte el a katasztrófát – ugyanis zsinórban tíz szolnoki gólt következett. Így három negyed után 1–11 állt a népligeti eredményjelző táblán… A negyediket ugyan megnyerte 5–2-re a kiengedő vendégek ellen a házigazda (Nagy Viktor így 9/15-tel, 60%-kal zárt, miközben Gárdonyi András 9/22-t, 40%-ot hozott össze), ám így sem lehetett elégedett, hiszen ezúttal sem sikerült szoros meccsre kényszerítetnie ellenfelét.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: - Gratulálok a Szolnoknak, nem csak ehhez a meccshez, hanem ahhoz a kimagasló teljesítményhez, amit egész évben nyújtanak, sajnos ellenünk sem törnek meg soha. Másodszor találkozunk az Euro Kupa után a Szolokkal, és nagyon hasonló volt a képe a két mérkőzésnek. Nem reagálunk jól ezekre a helyzetekre, nem tudunk felpörögni egy ilyen mérkőzésre, mint amit nekünk a Szolnok jelent. Az eleje a meccsnek nagyon ugyanúgy indult, mint legutóbb, annak örülök csak, hogy valamit a végén legalább tudtunk reagálni.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: - Nem tudom mennyiszer fogunk még játszani a Ferencvárossal a szezonban, de mindegyik mérkőzésre úgy fogunk készülni a továbbiakban is, mint egy nagy rangadóra. Az első három negyedet értékelném csak, ahol jól játszottunk, mindenki keményen csinálta a dolgát. Azt beszéltük meg, ha három forduló van hátra, és van esély megnyerni a középszakaszt, akkor ezért tegyünk meg mindent, így ugrottunk vízbe és az első három negyedet ennek megfelelően játszottunk. A Ferencvárosnak a csapat és a klub nevében gratulálunk a nagyváradi sikerhez, az egész Euro Kupához, reméljük, másfél hét múlva is tudunk nekik gratulálni.
 
Parádés játékkal vágott vissza a Vasas az egy hónapja elszenvedett hazai vereségért a Miskolcnak. Földi László együttese ellenállhatatlan támadójátékkal, Steinmetz Ádám remek centerjátékával, Robin Lindhout gólerősségével már az első negyedben öt gólt szerzett, és a másodikban is lőtt négyet, ennek köszönhetően a nagyszünetben 9–5-re vezetett. A hátralévő időben ugyan magára talált Sike József együttese, ám nem tudott közelebb férkőzni, a fővárosiak magabiztos játékkal vitték haza a három bajnoki pontot.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: – Ilyenkor illik gratulálni az ellenfélnek, a Vasas nagyon jól összeszedte magát. Tudtam, hogy lesz egy olyan mérkőzésünk a bajnokságban, amikor semmi sem fog sikerülni, és lám, eljött ez a nap. Szerencsére időben jött a pofon, amelyet azért kaptunk, mert túl magabiztosnak tűntünk, és ez megbosszulta magát. Rendkívül rossz napot fogtunk ki, de abban is biztos vagyok, hogy még egyszer ez nem ismétlődhet meg.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: – Nagy boldogság ez a győzelem a számunkra! Eddig kétszer találkoztunk a miskolciakkal, és mindkétszer egy–egy góllal kaptunk ki. Kemény, férfias küzdelem folyt a medencében, és noha nagyobb különbséggel nyertünk, de meg kellett szenvedni a siker érdekében. Jól meglovagoltuk azt, hogy az MVLC sokat bizonytalankodott és elmaradt a várakozástól. A mutatott játékot kell folytatni, és akkor nagyon sok szép percet okozhatunk még az értünk szorítóknak.

A Szeged az ujjsérülést szenvedő Manhercz Krisztián nélkül próbált visszavágni a Szőnyi úton elszenvedett 13–9-es vereségért, és sokáig úgy tűnt, sikerülhet nyernie, ám nem így lett. Hiába nyerte az első és második negyedet is Varga Péter csapata, s vezetett a nagyszünetben 4–2-re, ha innen megállt a támadógépezet. Szűcs Levente együttese az egyetlen vendéggólt hozó harmadik menet után a negyedikben indult be, Szabó Bence akciógóljával egyenlített, majd a válogatott Kovács Péter centertalálatával fordított is. A nagy hirigben a szegediek kétszer is egyenlítettek, ám 6–6 után két vendéggól következett (Pásztor Mátyás előbb kiharcolt egy ötöst, amelyet Létay Krisztián váltott gólra, majd ő maga szerzett akciógólt), ami végül győzelmet ért. Azt, hiszen – bár lett volna rá lehetősége – már nem tudott visszakapaszkodni a házigazda.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: – Három meghatározó játékosunkat – Manhertz Krisztián, Iván Basara, Illés Sándor – nélkülözve rossz előjelekkel kezdtük a mérkőzést. Három negyeden át a mi akaratunk érvényesült, de a mérkőzés végére elfogytunk, és hibáinkat gólokkal büntette a BVSC.

Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: – Parázs mérkőzésen fontos győzelmet arattunk, köszönhetően hosszabb kispadunknak és parádés negyedbeli teljesítményünknek.

E. ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 6. forduló
Ferencváros-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa-Közgép 6–13 (1–5, 0–4, 0–2, 5–2)
Gólszerzők:
Marko Csuk 3, Szirányi 2, Nyéki, ill. Varga Dénes 5, Vámos 2, Fülöp 2, Younger 2, Hangay Z., Prlainovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolc VLC–VasasPlaket 11–15 (3–5, 2–4, 3–3, 3–3)
Gólszerzők:
Halek 3, Milisics 2, Misics 2, Jakab, Vadovics, Miklós L., Bowen, ill. Lindhout 4, Steinmetz Á. 3, Babay 2, Takács B. 2, Bencz, Bóbis, Burián, Njegovan
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ContiTech-Szeged-Diapolo–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 7–8 (1–0, 3–2, 0–1, 3–5)
Gólszerzők:
Vukicsevics 3, Sedlmayer 2, Chilkó, Manhercz Á., ill. Létay 2, Kovács P., Ambrus, Szabó Bence, Csapó, Török, Pásztor
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmény:
ZF-Eger–A-Híd-OSC-Újbuda 10–6

Az állás:
1. Szolnok 57 pont
2. Eger 55
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. BVSC 29
7. Szeged 27
8. Vasas 25



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok