Miskolci- és vasutashenger

2017. március 08. 21:08

Sike József együttese a Szegedet, Szűcs Levente csapata pedig a Vasast győzte le magabiztosan.

Fotó: MVLC

A két nagy rangadó mellett a másik két felsőházi mérkőzés is kimondottan érdekesnek tűnt. Győzni ment Miskolcra a Szeged, ám hiába szerzett öt gólt a riói olimpiát is megjárt játékosa, Manhercz Krisztián, a hazaiak ellenállhatatlanul pólóztak. Különösen a meccs első felében nőttek ellenfelük fölé. A szerződést hosszabbító légióshad ezúttal is remekelt: Szasa Misics és Alex Bowen is parádézott, vezérletükkel, no és felettébb jó védekezéssel 7–3- állt a táblán a nagyszünetben. A harmadik negyed 6. percében 12–4-re vezetett Sike József együttese, egyértelműen a szegediek fölé nőtt, amikor Hornyák Olivér négyperces kiállítása adott némi reményt a vendégeknek. Négy gólra sikerült felzárkózniuk, többre nem tellett az erejükből, sőt a miskolciak utána új erőre kapva nyerték meg magabiztosan a partit.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: Valószínűleg ez a két csapat játszik majd az ötödik helyért is. Most az döntött, hogy motiváltan, jobban játszottunk, és jobb formát mutattunk. A Szeged az utóbbi időben érdekes eredményeket ér el, mi a kiegyensúlyozottságunknak köszönhettük a győzelmet.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: – A Miskolc nagyon jól játszott. Fegyelmezetlenül és öntörvényűen vízilabdáztunk. Villámgyorsan el kell gondolkozni a történteken, mert így utópisztikus lesz az ötödik hely elérése. Sportolók vagyunk, fel kell állnunk a padlóról, és véget kell vetni ennek a negatív sorozatnak.

A BVSC három akciógóllal nyitott a Vasas ellen: a válogatott Kovács Péter centergólja adta meg az alaphangot, majd Sugár Péter és Pásztor Mátyás villant egyet. Földi László együttese aztán a második negyedben 4–4-nél utolérte ellenfelét! No, innen nagyon bekezdett a zuglói csapat, zsinórban lőtt öt góllal voltaképpen eldöntötte a mérkőzést.

Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: - Érdekes, hogy nálunk is voltak betegek és sérültek, de pont ők voltak azok, akik nagyon jól játszottak. Több meccs óta elmondható és szerintem most is az volt a kulcs a győzelemhez, hogy sok játékosunk lőtt gólt. Ha ez így folytatódik, a jövőben mindenképp jót jelent. Lacira refelktálva én azt gondolom, hogy 14 góllal nagyon nehéz meccset elbukni. Talán egyszer volt amikor izgulnunk kellett, de mivel nem komplett csapattal jöttek, tudjuk, hogy a visszavágó sokkal nehezebb lesz.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: - Nagyon sok hiányzóval érkeztünk a mérkőzésre és még így is játszott pár játékos, aki nem volt százszázalékos formában. Ezt nagyjából két negyedig tudtuk kompenzálni, ez most nem a kifogás keresés, hanem tény. Azt gondolom, hogy azzal, hogy a BVSC a harmadik negyedet simán nyerte, nagyjából el is dőlt a meccs. 14 kapott góllal nagyon nehéz meccset nyerni. A védekezésünkön mindenképp javtanunk kell, de más lesz majd a játék képe ha a két centerfogó védőnk is bevethető lesz.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 4. forduló

PannErgy-Miskolci VLC–ContiTech-Szeged-Diapolo 17–11 (5–2, 2–1, 5–4, 5–4)
Gólszerzők:
Misics 5, Bowen 3, Jakab 2, Milicsics 2, Halek, Hornyák, Vadovics, Lukács Á., Lukács D., ill. Manhercz K. 5, Sánta 2, Manhercz Á. 2, Kiss Cs., Basara
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–VasasPlaket 14–8 (4–2, 1–2, 4–1, 5–3)
Gólszerzők:
Pásztor 3, Létay 3, Kovács P., Nagy Á., Szabó Bence, Szabó Bendegúz, Csapó, Várnai, Czigány, Sugár, ill. Mészáros Cs. 2, Bencz, Bóbis, Burián, Steinmetz Á., Koopman, Lindhout
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmények

FTC-PQS Waterpolo–A-Híd-OSC Újbuda 8–9
Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger 11–7

Az állás:
1. Szolnok 51 pont
2. Eger 49
3. OSC 44
4. FTC 37
5. Miskolc 33
6. Szeged 27
7. BVSC 26
8. Vasas 22



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok