Szezonnyitó csapatbemutató: Valdor-Szentes

2013. szeptember 02. 16:37

A Szentes vezetőedzője – hazatérve Franciaországból - visszaadna a klubnak valamit abból, amit kapott tőle. Indul a szezon, bemutatjuk az OB I.-es együtteseket. 11. rész.

Már a kupában jó benyomást keltett a csapat (Fotó: Szentesi Mozaik)

Szentes a vízilabda egyik bölcsője hazánkban, így mindig is megkülönböztetett figyelemmel tekintünk a város sportéletére. Nagy változások történtek idén nyáron, elég csak arra gondolni, hogy a női csapattól Olaszországba távozott Zantleitner Krisztina, helyére Tóth László érkezett.

A férfiak is új vezetőedzővel készülnek, Lukács Dénes helyét (ő Debrecenbe „igazolt” az utánpótlás vonalra) Fülöp Tibor vette át, hazatérve Franciaországból. 2001 óta dolgozott a franciáknál, először a Reims, majd a Noisy Le Sec és az NC Saint-Jean-d’Angély együttesénél edzősködött.

Spanyolországból költözött haza Matajsz Márk az új tréner hívására, aki az utánpótlásban dolgozik majd, látszik tehát, hogy megvan az új stratégia egy új sikerkorszak felépítésére.

Ami a csapat összetételét illeti: távozott Weszelovszky László (ő Debrecenbe igazolt), Regős Áron és Tóth Zoltán (ők ketten az OSC-hez igazoltak).

Két szlovák játékos is játszik majd Szentesen, Martin Kolarik (Kassa) és a szombathelyi junior világbajnokságon is szereplő Tomas Kostelnik. Kiss Gyula (OSC), Kistamás Zsolt (PVSK), Keresztes István (Esterházy Főiskola) is az érkezők listáját gyarapítja, és hazatért Hegedűs István is korábbi csapatához.

A csapat fiatal játékosa, Pellei Frank szeptember elején még a máltai U17-es Európa-bajnokságon szerepel.

Vélemény – Fülöp Tibor, a Szentes vezetőedzője:

„Nagyon nagy örömmel tértem vissza Szentesre, ez a város, a helyi vízilabda nevelt fel, most a lehető legtöbbet vissza szeretném adni abból, amit itt kaptam. Meglehetősen kicserélődött a keret, meghatározó játékosok távoztak a csapattó, de sikeréhes fiatalok érkeztek. A Magyar Kupa hétvégi selejtezőtornáján nagyon kellemesen csalódtam a srácokban, jó benyomást tettek rám a fiúk. A célunk az, hogy bent maradjunk az OB I.-ben, az álmunk pedig az, hogy bekerüljünk a legjobb nyolc közé. Ez nem lesz egyszerű, azoknak a csapatoknak sikerülhet, akik a leggyorsabban alkalmazkodnak az új felfogáshoz és szabályokhoz. Elsőre furcsa szabályrendszer, de megfelelően kell rá reagálni, nem kell hisztériázni és túlzottan ezzel foglalkozni a játékosoknak, főleg nem meccs közben. Minden poszton van legalább két játékosunk, hiszen az ifik közül is többen érkeztek a felnőtt csapathoz. Meglátjuk, mire leszünk képesek.”

A Valdor-Szentes játékoskerete a 2013-14-es szezonra:

Horváth Tamás, Hegedűs Bence, Csuka Flórián, Józsa Tibor, Kiss Gyula, Hegedűs István, Nagy Márton, Szabó Levente, Németh Dániel, Kistamás Zsolt, Martin Kolarik, Werner Richárd, Keresztes István, Horváth Alex, Tomas Kostelnik, Pellei Frank



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok