Szezonnyitó csapatbemutató: OSC-Újbuda

2013. szeptember 02. 13:17

Az Orvosegyetem SC-Újbuda is megismételné korrekt szereplését az első osztályban. Indul a szezon, bemutatjuk az OB I.-es együtteseket.

Regős Áron Szolnokról érkezett (Fotó: MTI)

Hétszeres bajnok az OSC az OB I.-ben, igaz, legutóbb 1978-ban lett első a csapat. Korábban volt egy hatos sorozata a klubnak, 1969 és 1974 között senki sem tudta megverni az egyetemistákat (1968-ban is csak a Ferencváros).

Az újkori erőviszonyok már átalakultak, de az OSC mindig is befogadó egyesület volt, ráadásul ma már a fiókcsapattal, az Oázis SC-vel karöltve megháromszorozta az utánpótlásbázisát: jelenleg több mint 200-an pólóznak a klub keretein belül.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a XI. kerület és az OSC kapcsolata új alapokra helyeződött: a Nyéki Imre Uszoda lesz az orvos-egyetemisták egyik szakmai központja, és itt játsszák a hazai meccseket is OSC-Újbuda néven.

Ami a játékoskeret változását illeti: a rutinos Regős Áron (ő lesz a csapatkapitány) és Tóth Zoltán Szentesről érkezett, a junior válogatott Gyárfás Tamás az UVSE-től, Jávor Dániel a Honvédtól. A korábbi UVSE-játékos, de legutóbb Olaszországban szereplő Suti Gábor is az OSC-t erősíti ebben a szezonban. Fájó szívvel búcsúzott a klub Benczúr Mártontól és Dávid Zoltántól, ők az UVSE-ben edzőként dolgoznak, és az újpestiek első osztályba jutását segítik, rajtuk kívül Szőke Szabolcs távozott a Honvédba.

Ami a szakmai stábot illeti: Becsey Péter vezetőedző mellé Petik Attilát igazolta le az OSC-Újbuda, ő felügyeli az utánpótlásban folyó munkát, míg Ábrahám István a regionális fiókcsapatokért (Bicske, Békásmegyer) felel.

Vélemény – Ürögi Zsolt, a klub szakosztályvezetője:

„Tavaly egy gólon, egy szentesi találaton múlt a nyolc közé kerülésünk, idén ezt szeretnénk elérni. A Magyar Kupa selejtezőjében a fél kezdőcsapat hiányzott, többek között dr. Balla Viktor, a vállműtétje után lábadozó Simon Adrián és a beteg Gyárfás Tamás sem játszhatott Szentesen, így nem tudtunk jó eredményt elérni. Nagyon megerősödött a középmezőny az új szezonra, az fog dönteni, ki tud alkalmazkodni leggyorsabban és leginkább az új szabályokhoz. A vízilabda kicsit a kosárlabdára hasonlít majd, hiszen a szabályos test-test elleni küzdelmek a minimálisra csökkennek, ha a játékvezetők betartják a rendelkezéseket. Felértékelődik a lábtempó és a gyors gondolkodás. Nagyobb felelősséget, egyben szabadságot kapnak a játékvezetők. A szentesi Magyar Kupa-csoportban azt tapasztaltam, hogy értik, tanulják és közösen alkalmazzák a játékvezetők és a csapatok a szabályokat, a negyedek és meccsek között inkább baráti beszélgetések zajlottak. Ha a szabályokat józanul tartatják majd, akkor nem lesz szétfújva egy vízilabdameccs, és nem lesz végzetesen sok a kiállítás.”

Az OSC játékoskerete a 2013-14-es szezonra:

Áts Bertalan, Varga Viktor, Korényi Balázs, Deutsch Máté, dr. Szécsi Dávid, Jávor Dániel, Regős Áron, Fleckenstein Márk, Tóth Zoltán, Császár György, Tiba Péter, Szentesi Ádám , Gyárfás Tamás, dr. Balla Viktor, Simon Adrián, Suti Gábor



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok