Szezonnyitó csapatbemutató: Kaposvári VK

2013. augusztus 31. 15:41

A Kaposvár meccseit már csak azért is érdemes figyelnünk, mert a kapuban egy háromszoros olimpiai bajnok szerepel majd. Indul a szezon, bemutatjuk az OB I.-es együtteseket. 8. rész.

Szécsi Zoltán helye betonbiztos lesz (Fotó: MTI)

Habár a Pécs elleni 8-8-as pünkösdi döntetlen a Kaposvár kiesését jelentette, valóban pünkösdi volt a másodosztály gondolata, ugyanis a csapat lehetőséget kapott az élvonalbeli indulásra.

S ha már így történt, meglehetős átalakuláson esett át a nyáron (alig maradtak a tavalyi csapatból). A vezetőedzői posztra az a Fekete Szilveszter érkezett, aki korábban már dolgozott a somogyi csapatnál (még az OB I./B-ben), és legutóbb a brit női válogatottnál tevékenykedett (hat és fél évig), az olimpiára ő készítette fel Nixonékat.

A csapat legnagyobb igazolása kétségtelenül Szécsi Zoltán, akit nem marasztaltak a bajnok Egernél. A háromszoros olimpiai bajnok kapus szerint Dobos Pál szakosztályvezető már az egri távozás nyilvánosságra kerülésének napján megkereste, hogy érdeklődjön, lenne-e kedve a Kaposvárhoz igazolnia. Szécsi korábban már elárulta a waterpolo.hu-nak, miért mondott igent a somogyiaknak.

További nagy név az érkezők korábbi Magyar Kupa-győztes Kovács Olivér, aki a Szolnok csapatától jött, korábban Magyar Kupa-győztes volt. Dőry Farkas is Szolnokról költözik Kaposvárra, a junior vb-ről – Berta Józseffel ellentétben - lemaradt, de nagy tehetség.

Legutóbb Spanyolországban pólózott Kincses Attila, ő is új arc, valamint a kanadai-magyar Rony Gros is, aki a Miskolc OB I./B-s csapatától igazolt Kaposvárra. A Honvédból jön Szilvasán Patrik, Izraelből pedig Surányi László (ő játszott korábban a Partizan Belgrádban is).

Színes, vegyes keret, amely elkerülné az utolsó három hely mindegyikét a szezon végeztével.

Vélemény – Fekete Szilveszter, a Kaposvár vezetőedzője:

„Úgy néz ki, nagyon szerencsésen nyúltak a vezetők a csapat kialakításához, a keretünk épp így jó, ahogy van. Sok a fiatal játékos, akik éhesek a sikerre és keményen dolgoznak, mellette pedig ott vannak a rutinosabbak. Szecska és Kovács Olivér külön klasszist képviselnek, mind a medencében, mind azon kívül remek emberek és játékosok. Az én célkitűzésem az, hogy minél előbb csapattá alakuljunk, és ennek már jócskán voltak jelei az első Magyar Kupa-meccsen is (9-7 a BVSC ellen – a szerk.). A vezetőség a kiesés elkerülését tűzte ki. Ami az új szabályokat illeti: első ránézésre sokkal rémisztőbbek, mint másodikra. Egyes szabályok már eddig is benne voltak a rendszerben, csak nem alkalmazták őket, most a játékvezetők jobban vannak erre kényszerítve. Azért vannak olyan elemek, mint például a center-bekk párharc esete, amelyek véleményesek, ellentmondásosak. Meg kell szokni a szabályokat, az biztos, hogy gyorsabb lesz a meccs, több lesz a mozgás. Az elmúlt időszakban nem láttam olyat, hogy egy jól játszó kiscsapat meg tudjon verni egy gyengélkedő nagycsapatot. Most az új szabályok miatt ezt elképzelhetőnek tartom.”

A Kaposvár játékoskerete a 2013-14-es szezonra:

Szécsi Zoltán, Lajkó Nikolas, Kovács Olivér, Berta József, Prikádinovics Nándor, Juhász-Szelei Norbert, Kutasi Rómeó, Daniel Benic, Horváth Barna, Krasznai Rudolf, Győrbíró Ádám, Radics Ákos, Ács Krisztián, Dobos Dávid, Buzás Dániel, Szilvasán Patrik, Kincses Attila, Rony Gros, Surányi László, Dőry Farkas, Daniel Benic



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok