Elindult az U17-es leány válogatott Isztambulba

2013. augusztus 30. 19:45

Petrovics Mátyás csapata első világversenyén vesz részt: az Európa-bajnokságra tornagyőzelemmel melegítettek Gurisatti Grétáék.

A kapitány bizakodó az Eb előtt (Fotó: MTI)

Az U17-es Európa-bajnokságot Törökországban rendezik, a nyitómeccset éppen a magyar válogatott játssza majd, szeptember 1-jén, vasárnap, 10 óra 30 perctől, a britek ellen.

A mieink – akik két győzelemmel és egy döntetlennel megnyerték az eheti dunaújvárosi nemzetközi tornát - pénteken ültek gépre, elutaztak Isztambulba. A repülőtéren még utolértük Petrovics Mátyást, a csapat szövetségi kapitányát.

Vélhetően jól esett a lányoknak a dunaújvárosi tornagyőzelem.
Nagyon remélem, hogy az önbizalmuknak jót tett a torna. A lányok belekóstolhattak abba, milyen, amikor erős ellenfelekkel kell játszani. Hiszen az oroszok, az ausztrálok és azok a hollandok voltak az ellenfeleink, akik az Európa-bajnokság egyik esélyesei, nagyon erős csapat, értékes az ellenük szerzett döntetlenünk.

Hogy vannak a lányok?
Tudni kell, hogy a csapat nagy része eddig csak magyar vízen játszott, először szerepel majd külföldön. Ez egy új helyzet, új impulzusokkal. Azt hiszem, a lányok felkészültek erre. Kilenc hetet töltöttünk együtt, a lányok mindig mindent megtettek, napi hat-hét órát edzettek keményen. Magam is kíváncsi vagyok, hogy ez és az a rengeteg munka, amit befektettünk, az európai porondon mit ér, mind fizikális, mind mentális értelemben.

Horváth Brigitta és Gurisatti Gréta ott volt a voloszi junior világbajnokságon, ami nem sikerült valami fényesen. Hogy érintheti ez az ő szereplésüket?
Azt gondolom, hogy mindketten profik, és pontosan tudják, hol ért véget az a világbajnokság, és honnan kezdődött a mi közös munkánk. Profin váltottak. Mindkettejüknek ez az első világversenyük ebben a korosztályban, és annak ellenére, hogy felfelé már játszottak, plusz motivációt kell hogy jelentsen az, hogy itt megmutathatják, mire képesek.

A lebonyolítást és a sorsolást tekintve mire számíthatunk a csoportmeccsek után?
A helyzet nagyon egyszerű, és mégis bonyolult. Ha mindkét meccsünket megnyerjük, akkor a négy közé kerülésért könnyebb ellenfelet kaphatunk, de ha valamelyiket elveszítjük, akkor csoportelsőt kaphatunk. Mindig egy meccsre készülünk majd, először is a britek ellenire, aztán ha vége, akkor a hollandok elleni találkozóra. Ez az első világversenyünk, nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, hogy lépcsőfokokban gondolkodjanak a lányok.

A magyar válogatott kerete:

Gábor Kincső (UVSE), Szilágyi Dorka (Dunaújváros), Sinka Gréta (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Ritz Anna (BVSC), Tamás Viktória (BVSC), Szabó Stefánia (BVSC), Kuna Szonja (UVSE), Szmodics Viktória (BVSC), Varga Viktória (UVSE-AVUS), Leimeter Dóra (Hovéd-PÓLÓ), Tímár Maja (Szentes)

Szeptember 1., vasárnap:

10 óra 30 perc: Magyarország – Nagy-Britannia
12 óra: Görögország-Szerbia
16 óra 15 perc: Olaszország-Szlovákia
17 óra 30 perc: Spanyolország-Németország
19 óra: Csehország-Ukrajna

Szeptember 2., hétfő:

10 óra 30 perc: Spanyolország-Csehország
12 óra: Szlovákia-Szerbia
13 óra 30 perc: Németország-Ukrajna
16 óra 15 perc: Magyarország-Hollandia
17 óra 30 perc: Görögország-Olaszország
19 óra: Oroszország-Törökország

Szeptember 3., kedd:

10 óra 30 perc: Csehország-Németország
12 óra: Hollandia – Nagy-Britannia
16 óra 15 perc: Görögország-Szlovákia
17 óra 30 perc: Olaszország-Szerbia
19 óra: Spanyolország-Ukrajna




E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok