E.ON férfibajnokság, A-csoport: szolnoki 19-es

2017. január 28. 19:52

A bajnok nem adott esélyt a Debrecennek. A Szeged megszerezte első 2017-es győzelmét. méghozzá a KSI ellen. A Pécs 1–5-ről állt talpra, és ha nehezen is, de legyőzte a Szentest.

Fotó: Szolnoki Dózsa-Közgép

A címvédő Szolnok nem kegyelmezett, már az első negyedben „szétnyitotta az ollót”, s ere a 6–1-es kezdésre minden negyedben tovább további gólokat „pakolt” rá. A Debrecen nem volt képes tartani a lépést, Varga Dénes és Aaron Younger szóra a gólokat, Lévai Mártonnak esélye sem volt a vendégek kapujában.

Cseh Sándor csapata nem állt le, az utolsó negyedben is lőtt egy ötöst, miközben a kapuban Nagy Viktort váltó Kardos Gergelynek nem sok dolga akadt. A vége kiütéses 19–4 lett.

Cseh Sándor: „Nehéz egy ilyen meccset értékelni, olykor hullámzó volt a játékunk, de akadtak nagyon jó periódusaink is.”

Komlósi Péter: „Tudvalévő volt, a két csapat nincs egy súlycsoportban. Ha támadásban türelmesebbek vagyunk, elkerülhettük volna a szolnoki csapat lefordulásait."

Két Ivan Basara-góllal kezdett a Szeged a Szőnyi úton a KSI ellen, majd Kiss Csaba és Manhercz Krisztián talált be, azaz 4–0-val rajtolt Varga Péter együttese. A sportiskolások igyekeztek becsülettel, s elérték, hogy a nagyszünetig nem nőtt a különbség, sőt „csak” hárommal, 5–2-re vezettek a vendégek.

Fordulás után Manhercz Krisztián és a centerben ezúttal is remeklő Milos Vukicsevics vezérletével növelte előnyét a Szeged, Horváth János tanítványai azonban a lefújásig odatették magukat, sőt az utolsó menetet 4–2-re megnyerték. A KSI kapujában kimondottan jól védett Bányai Márk (12/23, 52%), igaz a túloldalt Meixner Marcell (11/17, 65%) is kitett magáért.

Horváth János: "Az elmúlt két mérkőzésen mutatott folyamatosan javuló játékunk után kicsit csalódás volt az első negyed, tulajdonképpen a másodikban melegedtünk be. Az eredménnyel nagyjából elégedett vagyok, mert a Szeged jobb erőkből álló profi csapat, de ha a kihagyott helyzeteket és pár egyéni fegyelmezetlenséget veszek figyelembe, akkor talán lehetett volna még szorosabb is a meccs."

Varga Péter: "Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, amit a négy egyre megnyert első negyed is mutatott, koncentráltak voltunk, jól teljesítettünk. Később a koncentráció kicsit alább hagyott, ez főleg a befejezésre volt igaz, sok helyzetet kihagytunk, de a védekezés továbbra is jó volt. A vége magabiztos győzelem lett, és most ez volt a legfontosabb."

Lukács Gergely, a Pécs edzője érezte. Érezte, hogy az utóbbi időben igencsak beindult csapatára nehéz meccs vár a Szentes ellen. Így is lett! Olyannyira, hogy Somogyi Balázs vezérletével a harmadik negyed elején 5–1-re vezetett a vendég együttes! György Dávid jól védett, a védekezés rendben volt, a csongrádiak uralták a meccset. A fordulatot a Macsi Patrik, Drasko Gogov kettős hozta – bejöttek a lövések, s kisvártatva a negyed végén már 5–5 állt a táblán.

A szoros partit aztán Vörös Viktor négyperces kiállítása zökkentette ki: ezt kihasználva lépett el a Pécs a negyedik negyedben 8–5-re. A szentesiek becsületére legyen mondva, bármennyit is vett ki belőlük az állandó emberhátrány, igyekeztek közelebb férkőzni, s Kiss Kristóf akciógólja után 2.25-tel a vége előtt 9–7-re kapaszkodtak. Kókai Tibor 16 másodperccel a vége előtt egy gólra hozta fel csapatát, a bravúr azonban már nem sikerül, a baranyaiak (akik közül végül a három gólt jegyző Lajkó Márton lett a legeredményesebb) a hátralévő időben megtartották előnyüket, és nehezen, de begyűjtötték a pontokat.

Lukács Gergely: "Két ellentétes félidőt láttunk. Az elsőben rengeteget egyénieskedtünk, aztán a folytatásban elkezdtünk csapatként játszani, és egy őrült meccset sikerült megnyernünk."

Pellei Csaba: "Nagyon jól játszottunk."

E.ON férfibajnokság, A-csoport, 12. forduló

Szolnoki Dózsa-Közgép–DVSE 19–4 (6–1, 4–2, 4–1, 5–0)
Gólszerzők:
Varga Dénes 5, Younger 4, Fülöp 3, Crousillat 3, Szatmári 2, Hangay Z., Prlainovics, ill. Kuncz, Szőke, Kállay, Busilacchi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

KSI SE–ContiTech-Szeged-Diapolo 7–11 (1–4, 1–1, 1–4, 4–2)
Gólszerzők:
Tóth B. 3, Horváth Á. 2, Baj, Teleki, ill. Manhercz K. 5, Basara 2, Vukicsevics 2, Kiss Cs., Nagy M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért–Metalcom-Szentes 9–8 (1–1, 0–3, 4–1, 4–3)
Gólszerzők:
Lajkó 3, Gogov 2, Macsi 2, Csacsovszky E., Opacak, ill. Somogyi 3, Kiss K., Kókai, Werner, Pellei, Takács J.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A további program
Vasárnap

A-Híd-OSC-Újbuda–VasasPlaket, 20:00 (tv: M4 Sport)

Az állás:
1. Szolnok 33 pont
2. OSC 26
3. Szeged 20
4. Vasas 19
5. Pécs 17
6. Debrecen 13
7. Szentes 7
8. KSI 0



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok