Női bajnokság: UVSE-henger

2017. január 28. 18:19

A rangadón a címvédő magabiztos kezdéssel húzott el a Dunaújvárostól, előnyét pedig megőrizve végül 14–11-re nyert. A BVSC a Honvédot, a Szeged a Szentest verte meg.

Fotó: Madar Dávid

UVSE–Dunaújváros 2–1.

Mármint a szezonban.

A bajnoki alapszakaszban a Hajósban 13–7-re nyert a címvédő, a középszakaszban, november 16-án 7–4-re vágtak vissza otthon az újvárosiak. A felek harmadik összecsapását szombaton, a Hajósban rendezték, ahol a hazaiak alaposan bekezdtek: nem kevesebb, mint hat gólt dobtak az első negyedben Kasó Orsolyának! Az UVSE „szétrombolta” az újvárosiak védelmét, Keszthelyi Rita vezérletével igyekezett ellenfele tudtára adni, hogy nem lehet esélye.

A szünetig őrizte előnyét Áts Bertalan csapata (amelyben nem játszhatott Czigány Dóra), úgy tűnt, kézben tartja a partit, amikor pillanatra felcsillant a vendégek előtt a remény. Egy percen belül lőtt akciógólt Garda Krisztina és Gurisatti Gréta, amivel 9–7-re zárkózott fel Mihók Attila csapata. Volt esélye még közelebb férkőzni a trónkövetelőnek, de a Somhegyi Noémi által kiharcolt fórban időkérés után sem járt sikerrel – Horváth Brigitta lövését védte Gangl Edina. Keszthelyi aztán belőtt egy fórt, majd Hertzka Orsolya akcióból jegyzett gólt, avagy ismét visszaállította a négygólos különbséget a bajnok.

Az igencsak aktív Garda újra szépített, ám a negyed végén Kisteleki Hanna emberelőnyből 12–8-ra alakította az állás. Az utolsó negyedben hatalmas bravúr kellett volna a vendégeknek a pontszerzésre – ez nem sikerült. Az UVSE végül 14–11-re nyert (kilenc játékosa szerzett gólt!), hatalmas lépést téve ezzel a középszakasz megnyeréséhez.

Áts Bertalan:"A meccs elején elmentünk négy góllal, a következő negyedekben előnyünket tartani tudtuk. Amit a héten gyakoroltunk, azt sikerült megvalósítani és az emberelőnyös helyzeteket jól használtuk ki. Czigány Dóra ma nagyon hiányzott a csapatból, ezért mielőbbi felépülést kívánunk neki."

Mihók Attila: "Nem úgy alakult a mérkőzés eleje, ahogy szerettük volna. Elengedtük az UVSE-t. Nem am megfelelő mentális állapotba kerültünk a meccs előtt és gyakorlatilag ugyan többször volt lehetőségünk, hogy visszakapaszkodjunk, de nem sikerült megfelelő önbizalmat beletenni a befejezésekbe, ezért kiszámítható, sablonos megoldásokkal újra és újra elszalasztottuk a felzárkózás esélyét."

Szegeden a nagyszünetben még 4–3-ra a Szentes vezetett, ám ezt követően belehúzott a házigazda, amely úgy nyert végül 8–5-re, hogy csak három játékosa talált a kapuba.

A BVSC a papírformának megfelelően 23 gólt szerezve győzte le a Honvédot.


Női ob I, középszakasz, felsőház, 8. forduló

UVSE–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 14–11 (6–2, 3–3, 3–3, 2–3)
Gólszerzők:
Keszthelyi 5, Szücs G. 2, van der Sloot, Kisteleki H., Hertzka, Kövesdi, Tóth I., Csabai, Takács V., ill. Garda 3, Menczinger 2, Mchunu 2, Gurisatti, Horváth B., Slagter, Vályi V.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-Diapolo–RacioNet-Honvéd 23–7 (4–0, 6–2, 7–1, 6–4)
Gólszerzők:
Takács O. 6, Gyöngyössy 4, Leimeter 4, Utassy 4, Varga V.2 , Koncz 2, Besszer, ill. Illés H. 3, Bálint R. , Szűcs P., Muzsnay, Peresztegi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–Hungerit-Szentes 8–5 (1–3, 2–1, 3–0, 2–1)
Gólszerzők:
Gémes 3, Bujka 3, Lengyel Dominika 2, ill. Brávik, Hevesi, Farkas T., Tóth Cs., Szabó K.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás:
1. UVSE 36
2. Dunaújváros 31
3. BVSC 25
4. Szeged 15
5. Szentes 9
6. Honvéd 0



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok