Jó volt és még jobb lehet

2017. január 25. 08:43

Természetesen a kapitány és a játékosok is tudják, miben kell még javulniuk, de pozitívumból is bőven akadt az Olaszország elleni világliga-mérkőzésen, amit a rendes játékidő döntetlenjét követően szétlövésben nyert meg a magyar válogatott.

„Pozitívum, hogy egy ilyen végjátékot döntetlenre hoztunk, pozitívum, hogy megnyertük az ötméterespárbajt és pozitívum Szilágyi Dorka játéka” – sorolta a jó dolgokat Bíró Attila szövetségi kapitánya a szétlövésben megnyert Magyarország–Olaszország világliga-mérkőzés után. A szakvezető persze látott hibákat is, sőt többet is várt a csapattól, de ahogy a beszélgetés végén mondta, a győzelmet nem kell megmagyarázni.

fotó: Madar Dávid

Főleg akkor, ha a csapat az olimpiai ezüstérmes ellen tud győzni, ráadásul úgy, hogy a mérkőzés folyamán egyszer sem vezetett, de még döntetlen is csak kétszer volt az állás. Ennek ellenére a lányok végig mentek előre és egy pillanatra sem adták fel.

„Megmondom őszintén, nem is néztem az eredményt meccs közben – jegyezte meg a rendes játékidő végén egyenlítő Czigány Dóra. – A végén láttam csak, hogy egy a különbség, de ez nem emésztett fel minket. A védekezés nem ment rosszul, még akkor is, ha voltak rossz blokkok, de ilyen összeállításban nem játszottunk még, és ahhoz képest nem volt rossz. Elöl sok hibánk volt, azért nem sikerült korábban felzárkózni és a rendes játékidőben győzni.”

A szélső ezúttal is bátran vállalkozott, és az egész meccsen feltűnő volt, hogy amikor valaki határozottan beleállt egy-egy lövésbe, abból jobbára gól született. Czigány Dóra ehhez hozzátette, valóban minél több ilyen lövésre kell törekedni, és nemcsak Szilágyi Dorottyának, a többi fiatalnak is vállalkoznia kell, amikor helyzet adódik, azt be kell lőni.

„A rutinos játékosoktól rengeteg segítséget kaptam, hogy védekezésben merre, hová mozogjak – mondta az említett Szilágyi Dorottya, aki három gólt szerzett és a szétlövésben sem hibázott. – A támadásaink viszonylag rendben voltak, a védekezést kell jobban összerakni.”

fotó: Madar Dávid

Szerencsére amikor nagyon kellett, ezúttal is működött a védekezés, hiszen az utolsó negyedet 4–2-re nyerte meg a magyar válogatott, majd Gangl Edina az ötméterespárbajban két lövést is hárított!

„A mérkőzés előtt megnéztem az elmúlt évek ötméterespárbajait, illetve az ellenünk lőtt büntetőket, ezeket elraktároztam a fejemben – mondta a válogatott kapusa. – Voltak pontatlanságok, de ezt az összeszokottság hiányának tudom be, minél többet játszunk így együtt, annál jobb lesz. Amikor tizenhárom másodperccel a vége előtt labdát szereztünk, éreztem, hogy meglesz az egyenlítés.”
 
Női világliga európai selejtező, B-csoport

Magyarország–Olaszország 10–10 (2–3, 2–2, 2–3, 4–2) – ötméteresekkel 3–1
Laky Károly Uszoda. Vezette: Moralis (görög), Dreval (orosz)

MAGYARORSZÁG:
Gangl – Czigány 2, Szilágyi 3, Szücs 2, Keszthelyi 1, Bujka, Csabai 2. Csere: Leimeter, Takács O., Gurisatti, Parkes, Somhegyi. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

OLASZORSZÁG: Gorlero – Garibotti 3, Queirolo 1, Radicchi, Aiello, Bianconi 2, Emmolo. Csere: Tabani 1, Millo, Palmieri, Gragnolati, Barzon 3. Szövetségi kapitány: Fabio Conti

A B-csoport programja:

November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország 10-10 - ötméteresekkel 3-1
Február 21.: Magyarország–Franciaország
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 18.: Olaszország–Magyarország



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok