Ezzel kel és ezzel fekszik

2017. január 24. 08:32

Bár ősszel sokat gondolkozott rajta, Takács Orsolya igazából végig tudta, hogy nem szeretné kihagyni a nyári világbajnokságot. Csak éppen nehéz volt kimondani és újra belevetni magát a munkába, de a világ- és Európa-bajnok védő most már úgy érzi, jó úton jár.

fotó: Madar Dávid

„Inkább távol látom még magam előtt a hazai világbajnokságot, de miután azért erőteljesen közeledik, egyre jobban benne van a mindennapjaimban, ezzel kelek, ezzel fekszem, szeretném a legjobb tudásomat nyújtani” – mondta Takács Orsolya a nyári világbajnokság kapcsán. A magyar válogatott legrutinosabb tagja, a novemberi világliga-mérkőzésen nem szerepelt, s ősszel még nem is volt teljesen biztos a folytatásban, aztán végül megszületett az elhatározás.

„Jót tett az elmúlt fél év – folytatta a BVSC kiválósága, aki egymás után három olimpián lett negyedik helyezett, ami érthetően megviselte, főleg a riói bronzmeccs emlékezetes elvesztése után. – Sok emberrel beszéltem, és arra jutottam, hogy a hazai világbajnokságot semmiképpen sem szeretném kihagyni. Nehéz volt kimondani, hogy na gyerünk tovább és még van is hová visszajönnöm, de úgy érzem, jó úton járok.”

A rutinos pólós hozzátette, igyekszik keveset agyalni a különböző dolgokon, nem rágja magát a múlton, nem gondolkozik folyamatosan azon, hogy mi vár rá a folytatásban, inkább csak arra figyel, hogy az adott napon jól teljesítse az adódó feladatokat. Szerencsére a korábban fájós térde, dereka is rendben van, pontosabban ahogy ő fogalmazott, állandó kontroll alatt van, és ugyan babonából nem mondta ki, de jelenleg nincs gondja.

„Erős a keretünk, Bíró Attila a lehető legerősebbet rakta össze, győzni szeretnénk – mondta Takács Orsolya. – Sok időt most nem tudtunk együtt készülni, de a klubjában mindenki sokat dolgozik, muszáj, hogy ennek pozitív hozadéka legyen. Nagyon jól ismeri egymást a két csapat, az dönthet, hogy fejben mennyire állunk össze a felkészülés öt napja alatt.”
 
A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 600 fő számára ingyenessé tette a belépést, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok felsorolásával (email cím, telefonszám, lakcím) a media@waterpolo.hu címre lehetett elküldeni 17 óráig, egy email címről két ingyen belépő igényelhető.

Az olaszok elleni világliga-meccs kerete

Bolonyai Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE) – kapusok
Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella (UVSE), Gurisatti Gréta, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Leimeter Dóra, Takács Orsolya (BVSC), Parkes Rebecca (Eger)

A női Világliga-selejtezők európai csoportjai:

A-csoport:
Oroszország, Görögország, Hollandia
B-csoport: Olaszország, Magyarország, Franciaország

A B-csoport programja:

November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország
Február 21.: Magyarország–Franciaország
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 19.: Olaszország–Magyarország



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok