Szezonnyitó csapatbemutató: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

2013. augusztus 29. 19:44

A nagy kérdés az lesz, egymás után kétszer is döntőbe jut-e a Dózsa. Indul a szezon, bemutatjuk az OB I.-es csapatokat. 4. rész

Lévai Márton (a képen) Decker Attilával jó páros a kapuban (Fotó: MTI)

Nagy meglepetés volt, hogy az alapszakaszban remeklő Szegedet a Szolnok kiverte a bajnoki elődöntőben, és Vincze Balázsék helyett a Dózsa játszott bajnoki döntőt az Egerrel. Annak ellenére volt meglepő, hogy a szolnokiak már legalább két éve a hazai kiugrásra (is) várnak: az Európa Kupában már korábban megmutatta erejét a magyar csapat.

A Magyar Kupában is a második lett a Szolnok, igaz, ott a Szeged meg tudta nyerni a sorozatot. A szolnokiak tovább erősödtek a nyáron, így ők is várományosai a bajnoki aranynak.

Az már a nyár elején eldőlt, hogy marad a csapatban az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, a szerb Milan Aleksic, Zivko Gocic, a friss világbajnok Decker Attila, a válogatott keretben számításba vett másik kapus, Lévai Márton, valamint Hangay Zoltán ás Pásztor Mátyás is.

Az is hamar világos volt, hogy a csapat legnagyobb igazolása (talán az egész mezőnyben a legnagyobb) Vámos Márton lesz, ő a Vasastól érkezett. Nagy ász lehet a Szegedről szerződtetett Török Béla is, és a Honvédból Szolnokra igazoló Jansik Dávidban is nagy a potenciál. A korábbi szolnoki, de legutóbb Szentesen játszó Tóth Péter visszatért a csapathoz.

A szerb légió háromtagú lesz, ugyanis érkezett a Partizan Belgrádtól Stefan Mitrovic, őt jól ismerhetjük, hiszen világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes játékosról van szó.

A román vonal a múlté, a két légiós, Negrean és Georgescu távozott a Tisza partjáról, de a Kovács István-Cseh Sándor páros így is remek kerettel dolgozhat.

Vélemény – Lévai Márton, a csapat válogatott kapusa:

„A korai Magyar Kupa-forduló ellenére még a felkészülés közepén járunk. Balatonfűzfőn készülünk, hiszen jelenleg építik a szolnoki uszodát. A csapat nagy része válogatott, így ennek megfelelően zajlott a nyár. A 14-es keret mellett velünk edz három fiatal is, Mohi Olivér, Kalmár Milán és Nagy Richárd, ők is szerephez juthatnak majd a szezonban. Első ránézésre talán nekünk van a legerősebb keretünk, így nem tűnhet nagyképűségnek, ha azt mondom, a bajnokságban és a kupában is a döntőbe jutás a célunk, legalábbis a minimális célunk. A nemzetközi kupában szeretnénk a Final Sixbe kerülni, szerintem ez elérhető cél. Klasszisok vannak a csapatunkban, így nem lehet gond az új szabályokhoz alkalmazkodás. Saját magamtól azt várom, hogy Attilával egy egészséges versenyhelyzet alakuljon ki a szezonban. Érzem a bizalmat, hogy ebben a szezonban több lehetőséget kapok, remélem, sikerül majd jól védenem.”

A Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP kerete a 2013-14-es szezonra:

Decker Attila, Lévai Márton, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Vámos Márton, Török Béla, Jansik Dávid, Tóth Péter, Hangay Zoltán, Pásztor Mátyás, Milan Aleksic, Zicko Gocic, Stefan Mitrovic, Kalmár Milán, Mohi Olivér, Nagy Richárd, Vörös Viktor



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok