Ferencváros: esély az EK-fináléra!

2017. január 18. 19:23

Varga Zsolt csapata 12–11-es vereséget szenvedett a montenegrói Jadan Herceg Novi otthonában, így népligeti visszavágón (február 18.) reális esélye van a döntőbe jutás kiharcolására.

Fotó: FTC Waterpolo

„A Jadran nagy ritmust diktáló, fiatal csapat, egy-két rutinos klasszissal. A meccs kulcsa az lesz, hogy rájuk tudjuk kényszeríteni a hat a hat elleni játékot.”

Nos, Varga Zsolt vezetőedző reményei eleinte bizony nem váltak valóra. Nem váltak valóra, mert a hazaiak diktálták az iramot, Merkulov két akciógóljával 2–0-ra vezettek. A Fradi próbálkozott, de a jól ismert Scsapanovics eszén sokáig nem tudott túljárni. A nyitó negyed végén aztán Marko Csuk törte meg a jeget, igen ám, de kisvártatva Popadics vette meg Gárdonyi András kapuját.

A második menetet Madaras Norbert gólja nyitotta – erre azonban kettős válasza volt a montenegrói együttesnek: Spaics, majd Pjesivac tett be egy fórt, így már három találat volt a felek között. Jansik Szilárd akciógólja a falat kenyér kategória volt, majd három másodperccel a dudaszó előtt Madaras villant, máris szebbnek tűnt minden.

Térfélcsere után tovább színesedett a kép: Szirányi Balázs akciózott, újra döntetlent mutatott a tábla! A Jadran igyekezett újra ellépni, Ukropina percei következtek – igen ám, de mindkét találatára volt válasza (Csuk, majd Varga Dániel ötösből) a Ferencvárosnak. Petkovics ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz, ám Tóth Márton újfent egyenlített. És akkor eljött a Fradi pillanata: a harmadik találatát jegyző Madaras révén 9–8-nál megvolt az vezetés! A negyedik negyedre végül 9–9-cel mehettek a csapatok, mert Petkovics még egyszer „beköszönt.”

A záró felvonást sokkal jobban kezdte a Jadran: Vidovics, majd Merkulov lőtt gólt, újra meglépett kettővel. 5.40-nel a vége előtt Csuk szépített, ám Merkulov negyedik találatát szerezve alakította 12–10-re az állást. 3.39-cel a vége előtt Nyéki Balázs szerzett gólt emberelőnyből, és érdekes, de ezzel ki is alakította a végeredményt. Azaz egygólos hátrányból próbálhatja majd kiharcolni a Fradi február 18-án hazai medencében a döntőbe jutást!

„Sok a tizenkét kapott gól. Lehet, hogy a Herceg Novi felé billent a kiállítási arány, de a tizenegyből hetet nem kaphatunk be. Várható volt, hogy többet játszhatnak emberelőnybe, a jövőben erre jobban fel kell készülni. A hátrány ellenére végig küzdöttünk, akart a csapat, de még több kell, ha otthon tovább akarunk jutni a döntőbe. Mindenkitől – így magamtól is - még többet várok. Amit pozitívumként kiemelnék, hogy végig küzdöttünk, háromgólos hátrányt is ledolgoztunk. A visszavágóra egy hónapunk van felkészülni" - értékelt Gárdonyi András a fradi.hu weblapon.

Ugyanitt Varga Zsolt vezetőedző így fogalmazott: „Ez egy nyolc negyedes mérkőzés, így a féidőben egygólos előnyt szerzett a Herceg Novi. Arra gondoltunk, hogy a szurkolók miatt nehéz lesz a pálya, arra nem gondoltunk, hogy meg kell küzdenünk 11/7-es kiállítási aránnyal és 6/1-es kontra aránnyal. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a hátrányos védekezésünkön dolgoznunk és javítanunk kell.”

Euro kupa, férfiak, elődöntő, 1. mérkőzés
Jadran Herceg Novi (montenegrói)–FTC-PQS 12–11 (3–1, 2–3, 4–5, 3–2)
Gólszerzők:
Merkulov 4, Ukropina 2, Petkovics 2, Popadics, Vidovics, Spaics, Pjesivac, ill. Madaras 3, Marko Csuk 3, Nyéki, Szirányi, Tóth M., Varga Dániel, Jansik Sz.

A másik elődöntőben:
SM Verona (olasz)–Digi-Oradea (román) 12–10 (3–4, 3–4, 2–1, 4–1)
Gólszerzők:
Petkovic 4, Mirrarchi 3, Gallo 2, Gitto, Loungo, Bini, ill. Chioveanu 2, Asanovic 2, Georgescu 2, Gheorghe, Negrean, Diaconu, Cretu

A visszavágókat február 18-án játsszák.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok