E.ON férfibajnokság, B-csoport: hármas csata

2017. január 14. 10:21

A mezőny egyetlen veretlenje, a ZF-Eger a BVSC-Zuglót fogadja az első 2017-es fordulóban a B-csoportban, ahol a Miskolc, Honvéd, BVSC hármas küzd a felsőházba jutásért.

fotó: Madar Dávid

Öt forduló van még hátra az alapszakasz küzdelmeiből, de az első helyet szinte biztosan kioszthatjuk a ZF-Egernek, amely együttes egyedüliként veretlen a mezőnyben, míg a második hely az FTC-PQS csapatáé lehet majd. A zöld-fehérek egy-egy döntetlent és vereséget gyűjtötte be az Egerrel szemben, a többieket viszont ők is magabiztosan győzték le.

A két élcsapat mögött viszont nagy küzdelemre van kilátás. Őszi jó szereplésével – négy pont a Honvéd ellen, otthoni siker a BVSC-vel szemben – a Miskolc remek helyzetbe hozta magát, s amennyiben a folytatásban hozza a kötelezőket, kicsi az esély arra, hogy végezzen az első négyben, s jusson be a felsőházba. Ez a célja azonban a Honvéd, BVSC duónak is, a két fővárosi gárda majd a 13. fordulóban csap össze. Ha a Honvéd nem kap ki, akkor felsőházas lehet, a BVSC-nek viszont a Kőér utcai együttes mellet a záró körben a Miskolcot is le kell győznie az üdvösséghez.

A BVSC kispadján szombaton már Szűcs Levente ül, mivel a zuglóiakat eddig irányító Märcz Tamás végül abban egyezett meg a klubbal, hogy hiába adott rá lehetőséget a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjára kiírt pályázat a tavaszi kettős munkára, Märcz immár csak a nemzeti csapatra koncentrál. A BVSC-t három és fél évig irányító tréner a facebookon közölt érzelmes bejegyzésében búcsúzott az egyesülettől.

„Bajnoki forduló következik szombaton, de ezen a hétvégén már nem fogok a BVSC -Zugló kispadján ülni mint ahogy azt az utóbbi három és fél évben tettem. Furcsa érzés van bennem, szomorú voltam mikor utoljára tartottam hivatalosan edzést a fiúknak a múlt héten. A BVSC - ben lettem igazán felnőtt játékos, innen lettem válogatott és itt formálódtam edzővé. Rengeteg szál köt a klubhoz, és úgy érzem bármerre is leszek, mindig kötődni fogok ehhez az uszodához, ahonnan olyan sok szép emléket őrzök. Köszönöm a BVSC vízilabda szakosztály vezetőinek Zsoldos Ágnesnek, Mészáros Csabának hogy bizalmat adtak, hogy segítették a munkámat az elmúlt években, hogy úgy dolgozhattam ahogy szerettem volna és köszönöm a klub vezetőinek Szatmári Kristófnak, Szentpáli Gábornak és Tóth Sándornak , hogy mellém álltak ennél a nagy lehetőségnél is amikor a szövetségi kapitányi pályázatot beadtam, sőt mindenben támogattak! Köszönöm a kollégáimnak is a közös munkát, nagyon jó volt ebben az edzői csapatban dolgozni ilyen jó emberekkel nap mint nap együtt lenni! Köszönöm a fantasztikus hozzáállást a játékosaimnak, akikkel olyan dolgokat sikerült elérnünk az utóbbi években amikre mindig szívesen emlékezem majd. Köszönöm a sok szurkolónknak a szeretet, amit kaptam folyamatosan, igazi családban éreztem magam általuk! Eredetileg szerettem volna befejezni ezt a szezont, de a helyes döntés az, hogy mostantól a válogatottra koncentrálok teljes erőből, ahol nagyon nagy feladatok várnak rám és szeretnék maximálisan helytállni. Nyugodtan állok fel a kispadról, mert tudom Szűcs Levi veszi át a helyem, aki kész erre a feladatra és tovább viheti azt a munkát amit elkezdtem. Nagyon sok sikert kívánok a felnőtt csapatnak és a fiatal csapatainknak is, ahol újra fantasztikus eredmények vannak. Kívánom, hogy tovább erősödjön a BVSC - Zugló hírneve! Egy kicsit mindig itt leszek Veletek! Hajrá BVSC!” – fogalmazta meg gondolatait Märcz Tamás.

Ami a B-csoport további három csapatát illeti, az UVSE pontokat szerezne, míg a Kaposvár és a Tatabánya a 11. fordulóban esedékes egymás elleni mérkőzésen növelheti előnyét, vagy éppen fordíthatja meg a sorrendet.

E.ON férfibajnokság, B-csoport, 10. forduló
EBP-Tatabánya–FTC-PQS, 15:00
Kaposvári VK–PannErgy-MVLC, 16:00
ZF-Eger–BVSC-Zugló, 18:00
UVSE–RacioNet-Honvéd, 19:00

Az állás:
1. Eger 25 pont
2. FTC 22
3. Miskolc 17
4. Honvéd 16
5. BVSC 13
6. Kaposvár 6
7. Tatabánya 4
8. UVSE 1



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok