Igyekezett az Eger, de a Recco elvitte a BL-pontokat

2016. december 21. 21:46

A tartalékos, fáradt hevesei csapat jól helytállt az olasz rivális ellen, ám a végén képtelen volt tartani a lépést a listavezetővel, amely végül 11–7-re nyert.

Fotó: Madar Dávid

Komplett csapattal sem egyszerű a Recco ellen, de így…

Az Eger az ismert sérülések miatt két védője, Angyal Dániel és Uros Csucskovics nélkül volt kénytelen kiállni az olaszok sztárcsapata ellen, ráadásul ugyebár az itthon az ÉV játékosának választott Hárai Balázs is messze van még a százszázalékos állapottól. Vlagyimir Vujaszinovics természetesen nem volt tekintettel a hevesi gondokra, a teljes arzenált bevetette a Bitskey Aladár Uszodában.

Ennek megfelelően el is lépett hamar a vendég együttes, Figari a falból tett be egy fórt, majd Pijetlovics használta ki, hogy pillanatra egyedül maradt. Dabrowski Norbert igyekezett mindent megpróbálni, variált rendesen – megpróbálkozott a kétcenteres játékkal is csapata. A nagy igyekezett eredményt hozott: a születésnapos Milos Csuk, majd Bedő Krisztián is gólt jegyzett, sőt a negyed végén Kovács Gergő a vezetésért akciózott – sajnos Tempesti védett. Az olaszok kapus mellett Braniszlav Mitrovics is kitett magáért, avagy a kapusokon múlt semmi. Ők a második negyedben is brillíroztak, mindketten ötméterest védtek – természetesen mi Kovács Gergő kísérletének hárítását bántuk…

Nagyszünet után bekezdett a Recco: Filpovics, majd Molina szerzett gólt, miáltal háromgólos vezetést szerzett a rivális. Ment, akart, harcolt az Eger, próbált tapadni ellenfelére. Csuk lövése fórban beakadt, ám átellenben Pijetlovics is pontosan célzott. A vége az Egeré volt: Erdélyi Balázs ötösével látótávolságon belül maradt az utolsó negyedre a hazai alakulat (4–6).

Igen ám, de a Recco kegyetlenül rutinos csapat, az egy dolog, hogy nincs gyenge pontja, ilyen helyzetekben ritkán hibázik. Most sem tette. Molina lőtt gólt, majd Bedő remekműve után Fondelli következett – ráadásul előtte a kipontozódó Decker Ádámot is elveszítette az Eger. Borisz Vapenszki találatát Sukno „annulálta”, avagy mindig amikor kezdtük egy kicsit reménykedni, megrázta magát valamelyik reccói klasszis. Mandics aztán már 10–6-ra alakította az állást, érezhető volt, eldőlt minden. A végén még Pijetlovics is betalált, érhetően megtört az Eger, amely Hárai révén azért egy ötöst még összehozott, amelyet Erdélyi értékesített.

Érdekesség, hogy a csoportban a Hannover–Partizan és a Barcleoneta–Jug Dubrovnik meccs is döntetlent hozott, avagy miképpen várhat volt, felettébb érdekesen alakulnak a fejlemények. Az Eger túl van az első körben a dubrovniki kiránduláson és az egyik Recco elleni partin, január 18-án odahaza a Hannover ellen lehet megkezdeni a felkapaszkodást.

Dabrowski Norbert: "Nem jól játszottunk, hanem nagyon küzdöttünk, függetlenül attól, hogy milyen összeállításban voltunk bent a vízben, mi volt az eredmény, vagy éppen mennyi volt még hátra. Aminek örülök, hogy iszonyatosan bátrak voltunk, támadásban sokkal többet kaptam ezen a meccsen, mint amit vártam. Az, hogy idővel egyre többet hibázunk, az természetes, amikor ennyire elfáradunk. Aki nem motivál egy ilyen szituációban, vagy bármitől, hogy Egerben vízilabdázhat, az nem fog itt játszani. Nekem erről nem kell külön beszélni, hogy hazai közönség előtt Bajnokok Ligája-mérkőzést játszottunk, ismerem a játékosaimat, ezért vannak itt, mert tisztában vannak ezzel."

Vlagyimir Vujaszinovics: "Kemény mérkőzés volt, olyan amilyennek kell lennie egy Bajnokok Ligája-rangadónak. Egerbe senki sem érkezhet úgy, hogy könnyű dolga lesz, ami most is látszott. Az első két negyed után egy picit változtattunk a támadásainkon, ez volt a győzelem kulcsa. A Jug otthonában jobban játszottunk, mint ezúttal, azonban elégedett vagyok azzal is, amit Egerben mutattunk."

Braniszlav Mitrovics:A Szolnok elleni vereség után Dabrowski Norbert felhívta pár dologra a figyelmünket, ami kellett is a csapatnak, és ezúttal jobban játszottunk. Ez jó, viszont kikaptunk, aminek természetesen nem örülök, s azzal sem vagyok elégedett, hogy az utolsó negyedben megint hibáztunk, sok gólt kaptunk. Ezen a szinten ez nem engedhető meg. Hiszen amikor el kell döntenünk a meccset, akkor hibázunk. Ezen muszáj javítanunk.”


Bajnokok Ligája, férfiak, 3. forduló, A-csoport

ZF-Eger–Pro Recco (olasz) 7–11 (2–2, 0–0, 2–3, 3–6)
Gólszerzők:
Milos Csuk 2, Bedő 2, Erdélyi 2, Vapenszki, ill. Pijetlovics 3, Filipovics 2, Molina 2, Mandics, Sukno, Figari, Fondelli

További eredmények:
Waspo Hannover (német)–Partizan Beograd (szerb) 12–12 (3–4, 0–3, 4–3, 5–2)
Gólszerzők:
Radovics 4, Darko Brguljan 3, Corusic 2, Estrany 2, Bukowski, ill. Sztojanovics 5, Lazic 3, Jaksics 2, Drasovics, Radojevics

CNA Barceloneta (spanyol)–Jug Dubrovnik (horvát) 7–7 (1–2, 2–0, 1–4, 3–1)
Gólszerzők:
Munrarriz 3, Tahull 2, Minguell, Roca, ill. Perrone 5, Jokovic, Obradovic

Az állás:
1. Recco 9
2. Barceloneta 5
3. Dubrvonik 4
4. Eger 3
5. Hannover 2
6. Partizan 1

FIGYELEM!
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály Uszodakomplexum - Kedvezményes jegyek december 31-ig!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok