Pont Kanada ellen – csoportelsők lehetünk!

2016. december 13. 09:02

Az új-zélandi leány ifjúsági világbajnokság második napján csapatunk 11–11-es döntetlent játszott tengerentúli riválisával. Hertzka Orsolya ismét kitett magáért, hat gólt is jegyzett. Amennyiben Németországot négy gólnál többel le tudja győzni válogatottunk, megnyeri csoportját.

A Mexikó elleni bemelegítés (30–8) után rögvest a világbajnokság 2. napján sorsdöntő mérkőzés várt lányainkra: a Kanada elleni csoportrangadó. A jelentések szerint a tétnek megfelelően hatalmas csata zajlott a vízben, amelyben a mieink többször megnyerhették volna a találkozót, ám a riválisnak rendre sikerült felzárkózni. Az utolsó negyedben emberelőnyben ítélt kontra akadályozta meg a csapatunkat előnye növeléséhez, sőt a helyzetből kialakult ellencsapást, lefordulást góllal fejezték be a kanadaiak, akik aztán egy fórt is gólra váltottak. Az öt az öt elleni játékban (mint ismeretes, a vb-t ezen kísérleti szabály szerint játsszák) ezúttal is villogott Hertzka Orsolya, aki egymaga hat gólt vállalt.

„Fontos mérkőzés volt, a lányok ennek megfelelő ambícióval kezdték el, és tulajdonképpen játszották le a mérkőzést – kezdte értékelését dr. Faragó Tamás utánpótlás-kapitány, aki csapatvezetőként ült a kispadon, és Godova Gábor (illetve az őt segítő Zantleitner Krisztina) az, aki meccsel ezen a vb-n. – Többször is megnyerhettünk volna a partit, ám az elején sokat hibáztunk, sok volt a rossz passz, majd amikor sikerült előnybe kerülnünk, ugyanolyan könnyen kaptunk is gólokat. Tulajdonképpen igazságos döntetlen született, mert nem játszottunk annyira jól, mint amennyire meg lehetett volna oldani ezt a feladatot. Hertzka Orsi átlagon felüli teljesítményt nyújtott, Vályi Vanda is hozta magát, illetve Lekrinszki Gina elfogadhatóan védett. A többiek hangyaszorgalommal tették a dolgukat.”

Ha ránézünk a vb eredményeire, láthatjuk, hogy a nagy esélyes, olimpiai bajnokokkal kiálló Egyesült Államok nem bírt Görögországgal (10–10), Ausztrália 10–7-re kikapott Olaszországtól, avagy momentán nincs szó tengerentúli hegemóniáról.

„Ebben a játékban nem egyértelmű a nagy testű, fizikailag erős játékosok dominanciája. A filigrán, jó alakú, jól úszó, megfelelő lábtempóval rendelkező játékosok felvehetik a harcot. Mint korábban is említettem, nekem szimpatikus ez a szabály, egyértelmű, igazságosabb a játék, aki nem eléggé komplex, nem tud támadni, védekezni, úszni, lőni, hátrányba kerül, a gyengeségek hamar megmutatkoznak” – tette hozzá montreali bajnokunk.

Ami a folytatást illeti: csapatunk utolsó csoportmérkőzését azzal a Németországgal vívja, amelyet Kanada csupán 12–8-ra tudott legyőzni, avagy a feladat adott, ennél többel kell nyerni.

Leány ifjúsági világbajnokság, Auckland
D-csoport, 2. forduló
Magyarország–Kanada 11–11 (1–1, 3–3, 4–3, 3–4)
Magyarország:
Lekrinszki – Hertzka 6, Tóth Cs. 1, Vályi V. 2, Mchunu, Ádám 1, Kiss E., Muzsnay, Miklós R. 1, Mihály K.
A mérkőzés megtekinthető: itt

A csoport másik mérkőzésén:
Németország–Mexikó 17–7

További eredmények
A-csoport:

Oroszország–Dél-Afrika 33–3
Új-Zéland–Spanyolország 3–15

B-csoport:
Olaszország–Ausztrália 10–7

C-csoport:
Egyesült Államok–Görögország 10–10
Kína–Japán 13–13

Az új-zélandi vb-keret
Lekrinszki
Gina, Magyari Alda – kapusok
Ádám Emília, Hertzka Orsolya, Kiss Eszter Lara, Koncz Hanna, Mchunu Hlengiwe, Mihály Kinga, Miklós Réka, Mucsy Mandula, Muzsnay Fanni, Tóth Csenge, Vályi Vanda – mezőnyjátékosok



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok