Így látták a partról

2016. december 11. 19:15

Öt magyar csapat szállt vízbe szombaton a nemzetközi kupákban. A Bajnokok Ligájában a Szolnok otthon ikszelt az Olympiakosszal, az Eger a Partizan az OSC a Nizza otthonában nyert. Az Euro kupában az FTC győzött és bejutott a négy közé a Primorje Rijekával szemben, a BVSC-nek viszont már nagy falat volt az SM Verona. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogyan látták az edzők a meccseiket.

Cseh Sándor, a Szolnok edzője: „Két érzés van bennem. Az egyik, hogy nem ezért jöttünk, győzni szerettünk volna és borzasztóan nyomasztó volt, hogy nem tudtunk gólt lőni, azt éreztem, mintha meg lennénk átkozva. Másrészt pedig büszke vagyok a játékosokra, mert az utolsó pillanatig betartották azt, amit előre megbeszéltünk, és hittek abban, hogy ilyen rossz játékkal is tudunk eredményt elérni, ami nagyon nagy dolog”

Vincze Balázs, az OSC edzője: „Két negyedig valami nem működött a védekezésünkben, aztán ahogy várható is volt, a francia csapat nem bírta az általunk diktált iramot. A védelmünk kevésbé volt átjárható, támadásban pedig ugyanazt a szintet hoztuk, amit az első félidőben is. Nagy Ádám kisebb sérülése miatt nem játszott, de remélem, a következő hétvégén ott lehet a vízben"

Dabrowski Norbert, az Eger edzője az egrivizilabda.hu-n: „Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, és csak reménykedtem benne, hogy a végjáték majd könnyebb lesz, de nem fontos most ez. Idegenben játszottunk egy jó csapat ellen, és biztos volt, hogy itthon sokkal jobban vízilabdázik majd a Partizan, mint tette azt Barcelonában. Abban a periódusban, ahol most vagyunk, illetve a Final Sixbe kerülés szempontjából ez egy nagyon-nagyon fontos összecsapás volt, mert hogyha megnézzük a többi eredményt, hogy a Barceloneta ikszelt Hannoverben, akkor ismét meg kell állapítani, nincs itt előre lefutott meccs. Már csak emiatt is örülök, hogy sikerült nyernünk, pláne idegenben. Most egy picit pihenünk, de aztán megyünk tovább, mert jövő hétvégén már Magyar Kupa négyes döntő, 21-én pedig érkezik a Dubrovnikban három pontot szerző Pro Recco.”

Varga Zsolt, az FTC edzője: „Nem voltam túlságosan ideges. A hét első két napján láttam a csapaton az elmúlt időszak fáradtságán, ekkor feszült voltam. Szerdától láttam a koncentráltságot, onnantól kezdve megnyugodtam. Felhívtam a srácok figyelmét a jó kezdésre, ezt jól megoldották. Nyolcnegyedes meccs volt, kint volt három nehéz negyedünk, itt kétszer volt egy kis billegés, amikor négy gólról kettőre feljöttek, de tudtunk újítani, és így kiegyenesített meccs lett. Négy hónapja van együtt így ez a csapat, sok minden történt, voltak pofonok is, győzelmek is, az ezekből való építkezés, a hit adja az erőt, lés teheti nagycsapattá ezt a Fradit.”

Märcz Tamás, a BVSC edzője: „Mindenképpen nagy dolog, hogy tizenhárom év elteltével a negyeddöntőig jutottunk egy ilyen rangos nemzetközi sorozatban, Attól függetlenül, hogy ez a mérkőzés nem sikerült, büszke vagyok a csapatra, amely ezúttal is hajtott, ahogy csak bírt. Kiütközött a két csapat közti különbség, a Verona nagyon jól játszott. Mi viszont nem tudtuk olyan eredményesen kihasználni az átlövéseket és az emberelőnyöket, mint a hazai első mérkőzésen.”



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok